На првата страна од возачката книшка пишува 26ххх, на внатрешната страна: број на возачка книшка 25ххх. Може некој со возачка книшка да спореди дали тие два броја се исти кај него? Да знам дали да реагирам или не. Фала однапред.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Забрането е двајца да полагаат. Треба самMene bas mi e interesna voznjata, so instruktorot kaj ni tekne se vozime, ama najcesto se vozime niz aerodrom bidejki tamu ke polagam gradska,a tie pogore sto pishaa dali moze da se polaga bez da se vozat casovi u avto skola, zasto da ne moze? plati im vo avtoskolata sumata koja treba, ke ti go dadat kartonot deka imas izvozeno casovi i idi polagaj testovi , poligon i gradska, niv duri podobro im ispagja taka, parite si gi zemaat, trosoci za gorivo i amortizacija na kolata nema i toaJas eve vo ponedelnik gi polagam testovite, pa so gospod napred
![]()
Баш ме интересира по другите градови како се однесува комисијата, дали работат по принципот на лесна печалба на пари... куткаат и по 3-4 пати за банални работи да не речам и измислици, наоѓаат изговори кои те вадат од такт.
Баш ме интересира по другите градови како се однесува комисијата, дали работат по принципот на лесна печалба на пари... куткаат и по 3-4 пати за банални работи да не речам и измислици, наоѓаат изговори кои те вадат од такт.
Дефинитивно треба да се разгледа состојбата со комисиите зошто нема логика да печалат на туѓа сметка и несреќа.
Знам дека истото го мислат многумина но нема никој сила да му се спротистави на комисијата со причина дека може да само да му стават Х во документите и никогаш да неможе да изваде возачка.
Ова го зборам бидејќи сум сведок како куткаат возачи кои возат идеално (да не зборам сега за мене да не испаден дека се форсирам многу)
Треба да се превземе нешто да се измени во законот, бидејќи ова се гледа од авион дека причина за која што куткаат се само парите( 2000 денари за секое преполагање) и ништо друго.
Ме интересира и дали може да барам второстепена комисија и дали може да ги тужам овие...но што можам јас кога вадат изговори од типот рано/касно пушти трепкач, ти се повраќа колата на назадкога тргнуваш, не си погледал во ретровизори, а ако не е тоа точно, но што можеш сам наспрема тројца од комисија:uvo:
Дефинитивно треба да се разгледа состојбата со комисиите зошто нема логика да печалат на туѓа сметка и несреќа.
Знам дека истото го мислат многумина но нема никој сила да му се спротистави на комисијата со причина дека може да само да му стават Х во документите и никогаш да неможе да изваде возачка.
Ова го зборам бидејќи сум сведок како куткаат возачи кои возат идеално (да не зборам сега за мене да не испаден дека се форсирам многу)
Треба да се превземе нешто да се измени во законот, бидејќи ова се гледа од авион дека причина за која што куткаат се само парите( 2000 денари за секое преполагање) и ништо друго.
Ме интересира и дали може да барам второстепена комисија и дали може да ги тужам овие...но што можам јас кога вадат изговори од типот рано/касно пушти трепкач, ти се повраќа колата на назадкога тргнуваш, не си погледал во ретровизори, а ако не е тоа точно, но што можеш сам наспрема тројца од комисија:uvo:
Тебе што забелешка ти најдоа?Многу добро ја знаеме сите што е причината(пари), но навистина нема смисла тоа што ни го прават, заеби парите но и психички те отепуваат, секое преполагање нови стресови, и на сето тоа на крај те куткаат за работи за кои навистина не си ги направил... а никој потоа не ти верува... како невин да те осудуваат на затвор.
Па кажи бе брат ако сакате пари ќе ви дадеме уште на почеток за тоа колку пати сакате да не куткате и не замарајте повеќе зошто некои се слаби со нерви, јас посебно неправди воопшто не поднесувам:nenene: на некој ќе му пукне филмот ќе му се оддолжи за сите ако продолжи ова вака.
Каков осет имам дека ќе ме бутнат поради пешацине што истрчуваат отсекаде, поготово на Рузвелтова :nerv:
Oд прв пат да положиш се ретки случаите, зависи како ќе ти се погоди и сообраќајот дента, па и културата на тие што возат, па зависи комисијата како ќе е расположена. Како што вика Марко, кажете, ќе ви се дадат + пари на почеток, ставете ги во цената ако не, навистина психичко малтретирање е да се оди на полагање.
Каков осет имам дека ќе ме бутнат поради пешацине што истрчуваат отсекаде, поготово на Рузвелтова :nerv:
Oд прв пат да положиш се ретки случаите, зависи како ќе ти се погоди и сообраќајот дента, па и културата на тие што возат, па зависи комисијата како ќе е расположена. Како што вика Марко, кажете, ќе ви се дадат + пари на почеток, ставете ги во цената ако не, навистина психичко малтретирање е да се оди на полагање.