Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да полагам за мотор до 50кубика.Се јавив во полиција за да прашам што како треба,и ми рекоа дека не требало возачка дозвола туку само некоја си потврда.Е сеа има ли некој искуство со оваа дали треба да полагам нешто или само треба да ја извадам оваа потврда,и за колку време ќе ја добијам потврдата.Фала :smir:

Треба да полагам за мотор до 50кубика.Се јавив во полиција за да прашам што како треба,и ми рекоа дека не требало возачка дозвола туку само некоја си потврда.Е сеа има ли некој искуство со оваа дали треба да полагам нешто или само треба да ја извадам оваа потврда,и за колку време ќе ја добијам потврдата.Фала :smir:

Јави се во АМСМ мислам требаше јас полагав во Март тестови полагаш:smir: и после неколку дена бев ме сликаа и возачка ми дадоа со потврда возев привремено додека не ми ја дадоа возачката

Јас ги полагав истите тестови што се за кола, само што неколку прашања не одговараш(околу 5-6) тие луѓето од комисија ќе ти кажат кои.

Положив, и ми дадоа уверение дека сум го полозил испитот од АМСМ. Е сеа ме интересира дали смеам да возам со уверението, или морам да чекам возачка?

Положив, и ми дадоа уверение дека сум го полозил испитот од АМСМ. Е сеа ме интересира дали смеам да возам со уверението, или морам да чекам возачка?

Можеш да возиш и со уверението ама ќе треба да си извадиш возачка

Јас кога вадев дозвола ми рекоа дека не може со таа потврда да се вози. Меѓута има разлика меѓу потврда и уверение така да...

Јас кога вадев дозвола ми рекоа дека не може со таа потврда да се вози. Меѓута има разлика меѓу потврда и уверение така да...

Епа во кола ми остана тоа, незнам како се вика точно, дали уверениеили потврда али за истото збориме.

Абе ако те застане полиција со тоа уверението, само на добра воља ќе те пушти. Знаа да напраа проблем цајканиве за тоа ако сакаа.

Иначе не знам дали по закон е дозволено со тоа, нека каже некој од поупатениве/

Епа во кола ми остана тоа, незнам како се вика точно, дали уверениеили потврда али за истото збориме.
Дај бе извади дозвола... и онака ти треба. А тоа уверението, потврда или како сакаш наречиго никаде не ти важи. Така да седи дома и за 2-3 дена стрпи се!

Ги прашав во МВР дали важи листот, рекоа јок. Така да почекај да ја земеш возачката па после вози. Јас веќе 9 дена чекам, немаат абер да пуштат СМС. :)

eve vi ja vozackata na dolu potpisaniot....samo "D" kat.... mi fali...
"A" kat. zedov vo 1991g.-1996g. "E" kat. sve od prva i toa ne na Mk.jazik
no do 2005g bez nea ostanuvav samo 7-8 pati i toa sve za incidenti i brza voznja.

За "C" треба 21 прво па 2 години искуство па "E" ако не се лажам.
Е сега со новиве кај нас се измешаа категориите па има многу повеќе

сеа ги извозив часовите, па сеа треба да пријавам тестови :)
мн. буткале кој знае како ке биде :S

сеа ги извозив часовите, па сеа треба да пријавам тестови :)
мн. буткале кој знае како ке биде :S
Не буткаат, туку не пуштаат секакви трупци да поминат како кога јас полагав... Еееј комисијата да ти каже вклучи/исклучи жмигавец, оди троа подесно многу на средина возиш и ај положи. Ако сакаш да поминеш се на прва, треба стварно да знаеш да возиш. А со нашиве авто-школи, добро е ако поминеш на втор пат :)

Градска сум возел досега без возачка и полицијата не ми правела проблеми а меѓуградска сум се вежбал само навечер кога нема полиција.Се мислам вгодина да полагам без да земам часови и така од денес ќе почнам по 30 минути дневно да вежбам.

Градска сум возел досега без возачка и полицијата не ми правела проблеми а меѓуградска сум се вежбал само навечер кога нема полиција.Се мислам вгодина да полагам без да земам часови и така од денес ќе почнам по 30 минути дневно да вежбам.

Не можеш да полагаш без да земаш часови од авто школа. Со свое возило да не сакаш да полагаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom