Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Да бе, а да имаше лимит ќе плачеше по брзина :)

Ако ги сакаш и двете, плати си бизнис пакет и решен проблем, нели? :)
Nope. 400 гигабајти лимит имаат "бизнисмените".

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
T-Shit напиша:
* Доколку месечниот сообраќај надмине 400GB, или во случај на злоупотреба, Македонски Телеком го задржува правото да ја намали брзината на пристап на 64/64Kbps.
That doesn't sound like unlimited to me, драг Мистичен.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
И пак се вративме на почетокот, сепак има лимит.

Глупи маркетиншки трикови од нивна страна...
Што е маркетиншки трик? Колку ќе платиш, толку ќе тегнеш. Просто е. На пакетите со помал бендвит е зголемен бендвидот. Тие кои имаат голем бендвит, добиваат зголемена брзина. За иста цена на пакет која си ја плаќал претходно. Кој е трикот? Што те измамиле?

Ама не, ти сакаш со исти пари за 10 кила сирење да добиеш фарма со крави, нели, и никогаш да не ти снема сирење?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Што е маркетиншки трик? Колку ќе платиш, толку ќе тегнеш. Просто е. На пакетите со помал бендвит е зголемен бендвидот. Тие кои имаат голем бендвит, добиваат зголемена брзина. За иста цена на пакет која си ја плажал претходно. Кој е трикот? Што те измамиле?

Ама не, ти сакаш со исти пари за 10 кила сирење да добиеш фарма со крави, нели, и никогаш да не ти снема сирење?
Освен зголемувањето на сообраќајот, во текот на месец септември корисниците ќе имаат можност да ги почувствуваат и поволностите од неколкукратно зголемување на брзините кај сите MaxADSL пакети, а сето тоа по истата цена.

Неколкукратно?
Од 4mbps, 6mbps. Ги бива за математика, no doubt about it.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Што е маркетиншки трик? Колку ќе платиш, толку ќе тегнеш. Просто е. На пакетите со помал бендвит е зголемен бендвидот. Тие кои имаат голем бендвит, добиваат зголемена брзина. За иста цена на пакет која си ја плаќал претходно. Кој е трикот? Што те измамиле?

Па кај конкуренцијата има подобра понуда и затоа и јас очекував да има промени и на лимитот. Како сакаат нека тераат ако не ми одговара нормално ќе си речеме збогум и така не сум под договор :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Тебе и 100 мегабитен линк да ти пуштат оптички ќе плачеш зошто не е 200 :)
И да ти дадат 100 терабајти бендвит пак исто :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628

Едноставно, не се сите пакети третирани како што треба. Сите имаат зголемена брзина, а и лимит додека овој од 100гб е само со зголемена брзина, ете тоа е тој маркетиншки трик за кој они зборат.. и да, за нас, нема правда.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Не. Јас би бил потполно задоволен со 6/1 мегабити, но да нема лимит. Како и да е, има. Крај на приказната.
Поентата е што рекламираат нешто што всушност не го продаваат. Зошто да го нарекуваат flat кога не е flat? :)

Што се однесува до подобрата понуда на нивните конкуренти... Немам зборови. Само за општината Центар важи таа понуда. Дискриминација. :kesa:

P

Princ

Гостин
Т-Home мислам дека направија погрешен чекор што на 100 не му го зголемија лимитот. Зошто?
Ретки се оние што го надминуваат лимитот од 100 гигабајти. Јас конкретно, за овие 11 месеци НИТУ ЕДНАШ го немам надминато лимитот и најчесто сум се движел во трошење помеѓу 40-50 гигабајти месечно. Како клиент, разочаран сум што на МаксАДСЛ 2 месечниот трансфер му е зголемен за 5 пати, на МаксАДСЛ 10 му е зголемен лимитот за 2.5 пати, додека пак на 100, на домашните корисници кои најмногу плаќаат, не им е воопшто зголемен лимитот.
Досега немам дозволено никој да не ме цени како клиент. Ако веќе компанијата се решава да крева лимити, нека им крева на сите. Што знам, можеа наместо покачување на месечен лимит, да ни дадеа нешто друго. Да ги спуштеа цените, 100 минути бесплатни разговори, бла бла... Вака на нас што плаќаме највише ни дадоа најмалку. Се осеќам онаквуван а Princ не сака да го онаквуваат. Во моментов имам 2 отворени опции.
1. Да се префрлам на 25, ќе трошам помалку и ќе заштедам некои 400+ денари.
2. Да одам на друг провајдер (конкретно он.нет со нивниот дуо/соло/трио/четворка како ли беше).
Едното ќе падне. Кое, ќе видиме.

Инаку, овој пат не ги зголемуваат брзините како минатиот пат? Дека скоро е први септември а ретко кому му се зголемени брзините.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Тоа е тоа. Ќе им дојде памет некад..

Бтв колку време сте конектирани? Кај мене пројде пак 6 часа...
Status: Connected
Connection Uptime: 0 days, 06:36:04

Член од
2 јули 2008
Мислења
167
Поени од реакции
81
luge...so se slucuva so MAXADSl2 .....do sea so sme imale 2 giga sea kolku ke imame? pozdrav

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Ќе имате 10гб.

А тој Call&Surf пакетот што се спомнуваше, кога ќе биде или тој е само за посебни корисници.

Што е работава со него?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ајде нови брзини :vozbud::vozbud::vozbud:

бај д веј, бев на макс 2, сега сум макс 10

Kajgana Shop

На врв Bottom