Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
е стварно ли од утре ке се зголемиле брзините на сите макџ адсл пакети и лимито а???

Ајде од утре со нови лимити и нови брзини:vozbud::vozbud::vozbud:

За Tanes и сите останати што користат рутери за адсл конекција на T-home. Oд пред 9-10 месеци е започната промена на некои од централите во нивна сопственост. Доколку ве префрлат на новата централа, има проблем со поголем број од рутерите што се продаваат низ македонија. Едноставно рутерот не работи со PPoE конекција преку модемот. Не вреди ни менување на firmware. Лек нема сега за сега. Од кај нив ветија дека со новиот software за проблематичните централи проблемот ќе биде решен, но до сега нема ништо ново. До сега само Linksys, Netgear, Repotec, LevelOne (само два модели) немаат никаков проблем. Се друго едноставно не работи. Тоа е тоа.

И јас сум преку рутер ито иам глуп gembird а проблеми до сеа неам :/ Да се надевам дека и така ке останит .

Прво...запознаен ли е некој што ќе се случи,откако ќе го поминеме лимитот??Дали ќе се доплаќа и брзината ќе падне на 0.000000032 бита во секунда,па понекогаш и во минута,или ќе се управат малку.

Второ...некои како мене што имаат од посебните пакети за вработените,дали знаат на кои пакети нас ќе не префрлат??

Да бе, а да имаше лимит ќе плачеше по брзина :)

Ако ги сакаш и двете, плати си бизнис пакет и решен проблем, нели? :)

А што е со тоа дека ке имаше и нови ТВ програми и триста чуда од први септември, или лага беше?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom