Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Х

Ханзо

Гостин
Не ми е јасно што се буните...да не ќе го хостирате даунлоуд.ком? Што ќе правите со 100 GB месечно? Филмови, игри? Гарантирам дека 90% од нив нема ни да ги видите кога ќе ги симнете. Само да се бара бе...

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Не ми е јасно што се буните...да не ќе го хостирате даунлоуд.ком? Што ќе правите со 100 GB месечно? Филмови, игри? Гарантирам дека 90% од нив нема ни да ги видите кога ќе ги симнете. Само да се бара бе...
Зошто да не барам? :) Другите добиваат, а ние кои што плаќаме најмногу, не. И не се секирај за бендвитот, се троши.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Зошто да не барам? :) Другите добиваат, а ние кои што плаќаме најмногу, не. И не се секирај за бендвитот, се троши.
Најверојатно мал процент го поминуваат лимитот, па затоа не е зголемен, додека пакетот од 2 гига сите го поминуваат. Али ипак ако зголемуваат кај сите треба да зголемат.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Абе види вака 100gb се многу малце кога ти даваат 6мб конекција. Ај со 2мб конекција сваќав треба да ти биде пц то нонстоп на торенти за да извадиш 100гб месечно. Со 4мб конекција ја вадам 98гб месечно на 20 секој месец а замисли со 6мб. Проблемот е тоа што сите нови игри што ги вадиме од торрент се над 6-7гб(добри игри) + редно време е више да престанеме со дивх download. Цел свет вади на блу-рау. друга работа е значи што телеком пресметува заедно upload + download. што значи у исто време ти го пресметува у download limitot. Па кажете дали е тоа фер. Да го зголемеа лимитот на 200-300гб сваќам да имаш 6мб конекција. Али 100гб исто да остане тоа е rip-off. Они линкот што го зимаат да не е лимитиран. Само што прават финти место еден линк да го пуштат на 2-3 ца они го пуштаат на 100 души со што лимитираат 100гб. Тоа е додека не испаднат едно 5-6 оператори нема никогаш асален интернет да видиме.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Најверојатно мал процент го поминуваат лимитот, па затоа не е зголемен, додека пакетот од 2 гига сите го поминуваат. Али ипак ако зголемуваат кај сите треба да зголемат.
Ако земал некој 100че, планира да ги троши. Нема ваљда повеќе да плаќа за џабе. Ако не му требаат 100гб, ќе си земе некој друг пакет.
Една работа што многу мразам е глупи маркетиншки јадење бубрези и мачкање очи. Според нив, ги зголемиле повеќекратно брзините, што не е точно, а и лимитот на сите пакети бил зголемен.
Додуше, што ги знам... можда за лимитот не лажат кај пакетот со 100гб лимит, ни додале 1мб на бројачот пред да отидеме на 64/64.

Х

Ханзо

Гостин
Јас пак не гледам потреба од повеќе од една игра и два-три филма месечно... Правете нешто корисно бре, не само џаболебарење. :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Јас пак не гледам потреба од повеќе од една игра и два-три филма месечно... Правете нешто корисно бре, не само џаболебарење. :)
Фотошоп видео туторијали земав пред 2 дена, 30 гига се. :) И филмовите јас ги сметам за корисни. Ме научија англиски многу повеќе од било која наставничка/професорка што ја имав, да не зборам пак за други работи. Ја засакав физиката поради едно шоу кое го симнав од интернет. Дури и од порничите се учи. :) Плус 10гб месечно трошам за другар кој што не може да си дозволи ништо друго освен најосновниот интернет пакет, и сакам да му помогнам. Видео туторијали за гитара и многу многу книги. :)

Anyway, се додека ми наплаќаат огромни суми за разлика од другите земји, ќе се бунам. На кој било ако му одговара сегашната ситуација, нека трпи. Ако не излезат со некоја нова понуда до октомври/ноември се селам на Кејблтел.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Toa e fintata ti zgolemuvaat brzina a limitot e isti, ce se zaneses na net i otidoa gigovite ....

P

Princ

Гостин
Глупо е што само на нас со 100 гб месечен трансфер не ни зголемија лимит. Никогаш во овие 11 месеци уназад го немам надминето, ама со оваа постапка го повредуваат моето корисничко его. У стилу, се заеба што плаќаш најголем пакет што го нуди таа фирма. Еве за 6 месеци уназад месечен трансфер

Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 03/01/2008 00:00:33:
Сообраќај (upload + download): 42103.44 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 04/01/2008 00:03:39:
Сообраќај (upload + download): 47118.26 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 05/01/2008 00:04:22:
Сообраќај (upload + download): 49438.12 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 06/01/2008 00:12:13:
Сообраќај (upload + download): 46103.59 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 07/01/2008 00:08:02:
Сообраќај (upload + download): 58076.94 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 08/01/2008 00:06:41:
Сообраќај (upload + download): 55341.29 MB
Значи, не збориме за користење на месечниот трансфер, туку за еднакво третирање на сите клиенти. Ако можеа на МаxADSL 2 и 10 да им го зголемат месечниот лимит за 5 пати, можеа истото да го направат и со 100. Не е важно дали некој ќе го искористеше тоа, важен е истиот третман. Сега јас сум разочаран и планирам да одам на MaxADSL 25 и да штедам малкуцка.

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Се согласувам дека треба и нас да ни го зголемат лимитот, иако мене лично ми е ОК 100 гб. Ако зголемат брзина, ќе го надминувам, ама само за два-три дена, што не е страшно. :pos2:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Јас дома имам два компјутер напоредно користиме интернет, постојано симнивам глупости што не и ретко да го надминам 10 GB е сега ако го делите 5 души тој од 100 Gb е башка, освен ако не ти е оставен цел ден на download .:)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Сообраќај (upload + download):
102996.1 MB

102033.42 MB

Мај Сообраќај (upload + download):
101398.54 MB

106472.88 MB

102644.75 MB
И еве овој месец Сообраќај (upload + download):
79644.38 MB

Убаво си кажа Принц, ради дупчењето во ребра е. Не добиваме сите ист третман, а тоа ме пизда. И ај пак да спомнам, ко што гледате погоре, постојано го постигнувам лимитот. Штом Т-Геј јасно има нагласено на својата страна дека кај сите пакети се зголемува лимитот, сигурен сум дека ќе си го исполнат зборот кога ќе одам да се бунам кај тетките во салонот на 1 септември.

P

Princ

Гостин
Патем, има кај некој покачено брзина или уште не почнале? :)
Акаша ми е најверодостојна, она е задолжена да спие со директорот :icon_lol:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ќе си дојдете тука на Кејблтел,нас на неограничено уште ни даваат 10 мегабита,и тоа за поефтино од вашите 100 гига.

А за лимит и колку на кого му треба,не треба они да се грижат,нека ослободат јузери само,да нема лимит.
Ако се во право,и не им треба неограничено,тогаш пак ќе бидат сите на 100,и ќе бидеме среќни.

Финтата е што не пуштаат,затоа што не се во право :)

Kajgana Shop

На врв Bottom