Х
Ханзо
Гостин
Не ми е јасно што се буните...да не ќе го хостирате даунлоуд.ком? Што ќе правите со 100 GB месечно? Филмови, игри? Гарантирам дека 90% од нив нема ни да ги видите кога ќе ги симнете. Само да се бара бе...
Зошто да не барам? Другите добиваат, а ние кои што плаќаме најмногу, не. И не се секирај за бендвитот, се троши.Не ми е јасно што се буните...да не ќе го хостирате даунлоуд.ком? Што ќе правите со 100 GB месечно? Филмови, игри? Гарантирам дека 90% од нив нема ни да ги видите кога ќе ги симнете. Само да се бара бе...
Најверојатно мал процент го поминуваат лимитот, па затоа не е зголемен, додека пакетот од 2 гига сите го поминуваат. Али ипак ако зголемуваат кај сите треба да зголемат.Зошто да не барам? Другите добиваат, а ние кои што плаќаме најмногу, не. И не се секирај за бендвитот, се троши.
Ако земал некој 100че, планира да ги троши. Нема ваљда повеќе да плаќа за џабе. Ако не му требаат 100гб, ќе си земе некој друг пакет.Најверојатно мал процент го поминуваат лимитот, па затоа не е зголемен, додека пакетот од 2 гига сите го поминуваат. Али ипак ако зголемуваат кај сите треба да зголемат.
Фотошоп видео туторијали земав пред 2 дена, 30 гига се. И филмовите јас ги сметам за корисни. Ме научија англиски многу повеќе од било која наставничка/професорка што ја имав, да не зборам пак за други работи. Ја засакав физиката поради едно шоу кое го симнав од интернет. Дури и од порничите се учи. Плус 10гб месечно трошам за другар кој што не може да си дозволи ништо друго освен најосновниот интернет пакет, и сакам да му помогнам. Видео туторијали за гитара и многу многу книги.Јас пак не гледам потреба од повеќе од една игра и два-три филма месечно... Правете нешто корисно бре, не само џаболебарење.
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 03/01/2008 00:00:33:
Сообраќај (upload + download): 42103.44 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 04/01/2008 00:03:39:
Сообраќај (upload + download): 47118.26 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 05/01/2008 00:04:22:
Сообраќај (upload + download): 49438.12 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 06/01/2008 00:12:13:
Сообраќај (upload + download): 46103.59 MB
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 07/01/2008 00:08:02:
Сообраќај (upload + download): 58076.94 MB
Значи, не збориме за користење на месечниот трансфер, туку за еднакво третирање на сите клиенти. Ако можеа на МаxADSL 2 и 10 да им го зголемат месечниот лимит за 5 пати, можеа истото да го направат и со 100. Не е важно дали некој ќе го искористеше тоа, важен е истиот третман. Сега јас сум разочаран и планирам да одам на MaxADSL 25 и да штедам малкуцка.Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име *****@t-home.mk заклучно со 08/01/2008 00:06:41:
Сообраќај (upload + download): 55341.29 MB