Stigna momentot koga nekoja druzina od 30 luge ke se narecat navivacka grupa i ke pocnat da solat pamet za navivanje.
1.Eve veke koga pocnavme da gi zborime i komitite ke kazam deka kaj i da odat site imaat strav zasto site znaeme kako si pominuvale drugite navivacki grupi ne samo vo makedonija tuku i vo cel balkan.Jas mozam da garantiram deka vo komiti seuste ima edno 30-40 luge na koj ne im e vazno dali od sprotiva ima 100-200 ili 1000 navivaci i ke stojat na tribina i ke se tepaat ako ima incident se dodeka ne go ispustat svojot posleden zdiv za Vardar koe ime spored mene e nesto sveto a treba da bide i za site,moze ne od navivacki ama od patriotski aspekt.Zatoa ve molam dosta so toa Lozari se najjaki ili ajduci se najjaki.
2.Komiti se edinstevata navivacka grupa koja redovno sekoj den raboti na novi transparenti i propaganden materijal i edinstvena navivacka grupa koja sekoj vikend e na gradski ili na gostuvanje,a ne kako drugite navivacki grupi sto idat samo na tribina koga nivniot klub igra so vardar zasto site znaat deka ke ima komiti pa doaagaat da se furaat nesto levo desno a na drugi utakmici nigde gi nema.od tamu izleguva i parolata ''NIE SME VI IDOLI''
3.Goleminata i jacinata na navivackata grupa ne e vo toa koj poveke navivaci ima tuku e i vo toa koj kolku pravi i pridonesuva za klubot i za navivackata grupa.Kazi mi ti koga posleden pat nekoja druga navivacka grupa ima napraveno propaganden materijal[bedzovi,zapalki,znaminja,kapi-(zimski,letni),salovi,maici,dukseri,pepeljari,znaminja,transparenti,paroli i dr...]sekoj mesec izleguva po nesto novo od komiti po sto se gleda deka aktivno rabotat za podobruvanje na grupata.
4.Edna i edinstvena navivacka grupa koja raboti na toa da se podobrat uslovite na navivacite vo makedonija i na pretstavuvanje na site navivaci vo makedonija bez razlika na koj klub taa pripaga se komiti.
E posle sevo ova nemoj da mi kazes deka edna druzina od 100 dusi od strumica,kavadarci,ohrid ili neznam od kaj se podobri od komiti.:wink: