Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Од тројца слушнав достигнување на брзини од 400kB/s. Од 1 март официјално ќе настане промената на 4mbps или Мт.Њет несакајќи го пуштиле вентилот на кратко? Aјмо инсајдери.
Најверојатно да. :D
Енивеј, гледам не е спомнато... Па ете јас да спомнам;
Од вчера сабајле, многу луѓе имаа нови IP адреси:

77.28.0.0 - 77.29.255.255

... вклучувајќи ме и мене.
И така.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Очигледно само јас има тиња интернет. Страни ужасно ми отвара последнава недела. Даунлоадот иде релативно споро за разлика од порано. Незнам што може да е. На двата компјутери исто. од 2Мб не добивам ниту 1, а не па сега 4:)

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Овие па само брзина качуваат нека качат лимит погоре:):smir:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Јас сум еден од нив.

Еве доказ:

Едит: и кај мене се смени ип адресата. :) Скоро кај сите корисници...

|-|3L1X

|= an alternating one =|
Член од
19 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
2
Кај мене е исто...
Може дека имам од пакетот што е со 1.5 mb/s и 10 гига лимит.
Во секој случај, ќе има новини, видоа дека не можат да издржат уште многу со вакви брзини. :vozbud: :smir:

P

Princ

Гостин
Јас сум уште на старите 2048/256 и сосема среќен, ама ептен добро ќе ми дојдат 4096/256 (барем 512 upload нека пуштат).

Darkness, you are one lucky bastard! :)

Едит: од мт.нет ми демантираа дека ќе има било-какво зголемување на брзините наскоро иако кај многумина е забележано покачување (но кај сите е различно, пример Darkness постираше 5350 upload а download od 208/256 кбпс а кај еден другар со мои очи видов 1024 upload а ист download односно 2048), дали е некој нивен проблем со конекциите или пак подготовка за пријатно изненадување и сеуште бизнис тајна, ќе дознаеме наскоро.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
zdravo sakam da prasam dali moze migracija na paketite kaj mt net.Zosto jas sum na on net WADSL pa sakam da rascistam so niv ovoj mesec i da se prefrlam na mt net

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
МТ ЊЕТ сакс се повеќе и повеќе.
Сабота 21:50 часот, а јас го добивам ова

Стварно не знам што им е филмот со прибирање на нови корисници кога постојните се се помалку задоволни од услугата.
Имам пакет MaxADSL 100 а брзините кои треба да ги добивам според спецификацијата ги имам во периодите од 03:00 до 08:00 (според она што сум проверувал).
Он лајн радио не можам да слушам без да ми сеЧка. :pishtoldz:violent1:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Епа мт нет зедоа нов линк и затоа е така. Кај повеќето корисници е така. Ќе средат кај и да е. Кај мене нема никакви проблеми. Тоа значи уште неколку реони им има останато да ги досредат. Бтв од нареден месец дефинитивно со нови брзини започнува мт нет.

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
A koj koristi adsl so modem D-Link ova ke mu koristi nesto poveke da nauci okolu podesuvanjeto na linijata.
Sedni na serverot kade sto imas napraveno konekcija za adsl konektiranje. Otvori Internet Explorer i pisi http://192.168.1.1 :lol:
potoa Login Name: admin Password: admin i igrajte si malku so vasata linija samo steta sto ne mozeme da si smenime paket na adsl od prv na treti :)) .... samo ne menjavajte mnogu oti mozete da zaebete nesto pa ke treba da se javuvate na 0800 123456. Ajt so sreka :lol:
воа не бива(не се отвара)а инаку мн е јако

btw имам проблем нешто.дојдоа да ми наместат „експеритите“ од МТ нет ама се врткаа се трткаа и на крај ништо не направија и ми рекоа демек требало нова LAN картица да сум купел.Ги испратив дечкиве и седнав сам си ја направив конекцијата,ама после тоа од кога ќе се конектирам на нет доле во ќошот на трајот за Local Area Connection ми се појавува едно знакче жолто си извичник и во статусот ми вика

Status:Limited or no connectivity

и неможам да правам Repair.Знае ли некој лек за ова
и + дај кажете како да направиме малку boost на брзинава

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
и неможам да правам Repair.Знае ли некој лек за ова
и + дај кажете како да направиме малку boost на брзинава
Оди во My Network Places>Show all connections и после десен клик на таа шо ти вика дека има проблем па Properties. Па каде шо пишува This connection uses following items: и доле кај тие кликни на Internet Protocol (TCP/IP) последно е, па Properties и ке излезе нешто и таму избери: Obtain an IP address automatically а доле Obtain an DNS server address automatically. Па ОК, па пак ОК. Барем за мене беше така сигурно и за тебе. Ем право ќе можеш да отвориш http://192.168.1.1/
:toe:
И стварно дај кажете boost :):smir:

Мене нешто ме зафркава, тешко отвара страници треба рефреш... Ама коа ке го напраат ехеее ке ЛЕТА.:)

P

Princ

Гостин
Ќе ве бустнам јас на клоци ако ве потфатам :)
Не постои буст. Брзината се ограничува на телефонскиот број. Ако имаш 2048 кбпс даун, можеш комотно да си пукнеш од мака ама ни бајт повише нема да добиеш, на никој начин.

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Море ни точното не го даваат, а не пак повеќе. Кај мене е брзината од 850 до 920 kbps се тука се движи ни повеќе ни помалку.:)

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Ете и кај мене е исто цело време, ни помалку ни повеќе.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Едно прашање сакам да го сменам пакетот и да се поврзам со комшијата во зграда што се треба за да се поврземе???

Kajgana Shop

На врв Bottom