Помош, совети, размена на искуства...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мислам дека ќе може....затоа што ако ти бараат 100 евра негде би дошло одприлика 70-80 евра LCDто и уште 20-30евра работна рака....прво прашај па негде ќе те фати одприлика 60 евра се на се, АКО ми се точни проценките за работна рака

Член од
29 јануари 2007
Мислења
217
Поени од реакции
1
Е тоа е веќе нешто подобро :) фала ти!
Уште утре одам во Germanos :vozbud: па ќе видам што ќе биде...

Член од
12 јули 2007
Мислења
140
Поени од реакции
6
Која програма ја користите за отстранување на noise од слики?

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Here is a little tip:

NoiseNinja plug-in за Photoshop.

Член од
12 јули 2007
Мислења
140
Поени од реакции
6
Here is a little tip:

NoiseNinja plug-in за Photoshop.

Ако сакаш прати ми линк од каде да ја симнам зошто ја симнав од http://www.picturecode.com/download.htm ама не знам како да ја инсталирам. Не знам дали треба да се инсталира или само да се стави кај што ми инсталиран Photoshop CS3

F1 pls :)

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Probaj so Neat Image, jas ja koristam i lesno e kako 1, 2, 3! A efikasno... 100%

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ако сакаш прати ми линк од каде да ја симнам зошто ја симнав од http://www.picturecode.com/download.htm ама не знам како да ја инсталирам. Не знам дали треба да се инсталира или само да се стави кај што ми инсталиран Photoshop CS3

F1 pls :)
Го симињаш exeто т.е. екстракторот и ќе ти побара точна локација на екстрактирање, бираш десктоп и почнува да се екстрактира. После тоа целиот фолдер Noise Ninja го копираш во Adobe/Adobe Photoshop cs/cs2/cs3(кој и да го користиш)/plugins
тоа е тоа после тоа стартувај фотошоп и во Filters најдоле го имаш

Член од
12 јули 2007
Мислења
140
Поени од реакции
6
Го симињаш exeто т.е. екстракторот и ќе ти побара точна локација на екстрактирање, бираш десктоп и почнува да се екстрактира. После тоа целиот фолдер Noise Ninja го копираш во Adobe/Adobe Photoshop cs/cs2/cs3(кој и да го користиш)/plugins
тоа е тоа после тоа стартувај фотошоп и во Filters најдоле го имаш
Добро е работи. Фала многу:smir:

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Имам Nikon Coolpix 5700 еве и линк http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp5700/ све добро си функционираше и до пред некоја ден почна да ми се појавуваат многу врели пиксели кога сликав на горната половина од сликите, мислев дека ќе исчезне тоа, али се случи полошо сега кога ќе го уклучам фотоапаратот сите функции добро работат но све е темно едноставно неможам да направам фотографија секоја сликана фотка е црна што може да е тоа помош ве молам.........

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
ај подобјасни малце, тоа ти се случува на дисплејот на апаратот или се случува на самите фотографии кога ќе ги извадиш на PC во JPEG???

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Е вака сега кога еден фотоапарат ќе ко уклучиш за да фотографираш, нормално можеш да гледаш преку дисплејот или преку окуларот за она што сакаш да го сликаш, епа кај мене кога ќе го уклучам и преку дисплејот и преку окуларот се гледа црно темно нема никаква слика ,дали е сензорот завркнат па да неможе да прима светлина или нешто друго незнам ,како што кажав пред малку пред да ми се случи ова на последните слики имав многу врели пиксели...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Добро не сум морон....

Ај шкрапни неколку пати и после тоа уклучи го у PC и види дали воопшто ти го покажува како апарат, доколку ти го покаже провери дали има слики:wink: а за преку окуларот како тоа ти е црн????? не ми е јасно дали ти е дигитален окуларот како кај SONY DSLR a100/700 или ти е „обичен„...

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Прво ни најмалку не помислив дека си морон туку ти објаснив малку пластично колку да знаеш што е цела зафрканција со апаратот, PC то ми го препознава апаратот нај нормално сликите што ги шкрапнав ги има во него али се црни ништо не се гледа на нив

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ок значи или имаш некој проблем со објективот или со сензорот...Случајно да не си седел подолго со објективот насочен кон сонце или некоја ептен јака светлина??? Има можност да ти е заебан сензорот, ако не дај боже е така.....собирај пари за нов, друго чаре нема

Kajgana Shop

На врв Bottom