Фан Клуб: Пелистер

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.656
Поени од реакции
2.865
Aman brat kakva mestena daj bidi seriozen malce tuku rabotava isto ko nas I PO KRUME, KRUME , TIM BEZ IDNINA KRUME VIE SUDBINA a moze i LAKRDIJA VTOR DEL neli ?
 

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Што е сега со Круме работава жити се од кај излезе сега тоа не ми е јасно :toe:... Лани беже држ-недај, ќе му го дадам клубот на Ванчо па не му го давам и му го даде и направи мноогу јак потег :tapp: па сега ќе ја исправа грешката изгледа има грижа на совест. Ццц еее фудбал наш со Металург, Ренова и Турново ... Од париве Пелистер денар нема да види играчиве ќе си ги поделат меѓу себе тоа 100 посто . Пари за последно место на табела да земаат ..... :kesa:.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Што е сега со Круме работава жити се од кај излезе сега тоа не ми е јасно :toe:... .
За круме последно што разбрав добил на суд оти имаше поднесено барање за нелегитимно собрнаие односно поднесено жалба во централниот регистар .Што значи тогаш со сила беше избркан демек ванчо ќе ја опрај работата и нема да биди опзоициноерот (према ффм) куреме туку нивниот човек на ффм (ванчо) е сега кога се виде што напрај ванчо наеднаш загуби во централниот регистар и пази ќе нема никава сега жалба од страна на ванчо и легитимен ќе си биди круме што значи ПИШИ ПРОПАЛО :kesa:и сето ова ми изгледа како да е помоганто од локалната власт оти вака мирно и лагано се смени прецедателот но ме плаши да не бојкотира овај круме сега и да бара здружение на прволигаши и да ја повампири идејата ваша па да одиме и ние курбан како вас и слога не за друго оти изгледа уефа ќе ја разгледа одлуката за вас па овај да игра на таа карта за да опстанеме во лигата со автоматско исфрлање па потоа со смена на фудбалската власт да се вратиме прва лига инаку друга причина за да се врати круме не гледам оти не верувам во толку случајности и правна држава :toe:
Сепак ова се само мои први информации и денови ќе видиме што ќе биди ние се спрема за друго а тука излезе сосема трето за тоа не знам што да речам но едно сум сигурен дека ќе летаат кривични и прекршочни(притисоци уцени закани и ред други не фудбалски работи) до крајот на сезоната не е на арно ич :salut:
 
Член од
3 март 2008
Мислења
151
Поени од реакции
56
krume dobil od centralnio register od skopje...deka sobranieto bese nelegalno..i vanco seto ova vreme nelegalno bese precedatel..
 

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
krume dobil od centralnio register od skopje...deka sobranieto bese nelegalno..i vanco seto ova vreme nelegalno bese precedatel..
Ако е така значи и дека тој пари земал о клубот а не бил никој и ништо. Трансфери на Алтипармаковски, Спировски итн. Ако не сум грешка чоекот треба да лежи затвор. Ко некој од улица да нема врска од фудбал и да влезе еднаш на стадион да земе пари и после не бил ништо, јас така го сваќам :toe:... Ако е така и бил нелегален преседател треба да одговара ...
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ако е така значи и дека тој пари земал о клубот а не бил никој и ништо. Трансфери на Алтипармаковски, Спировски итн. Ако не сум грешка чоекот треба да лежи затвор. Ко некој од улица да нема врска од фудбал и да влезе еднаш на стадион да земе пари и после не бил ништо, јас така го сваќам :toe:... Ако е така и бил нелегален преседател треба да одговара ...

Само взатвор треба да лежи? најниска казна... :toe:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
денес пораз од работнички со 3-0
strelci manevski dva eden od penal i ivanovski tretito ,kaj nas vladica crven
еве некоја слика од утакмицата
http://www.facebook.com/album.php?aid=257503&id=59502987869

ФК Пелистер со нова-стара Управа
04 DECEMBER 2010

0
Круме Волнаров повторно е претседател на Пелистер по добивањето на судскиот спор кој го имаше против сега веќе екс-претседателот Ванчо Атанасов.

Волнаров го организираше гостувањето на Пелистер во Скопје, против Работнички, кога Пелистер е поразен со 3:0.





Пелистер од вчера има нова управа откако второстепената комисија ја прифати жалбата на претходното раководство за поништување на вонредното Собрание од 23 јануари годинава, на кое беше разрешен претседателот Круме Волнаров, а на негово место дојде Ванчо Атанасов.

Комисијата ја утврди нелегитимноста на Собранието и го поништи изборот на Атанасов и на останатите членови на УО, по што во Централниот регистар повторно е запишано името на Круме Волнаров.

Круме Волнаров заедно со старо-новиот спорстки директор, Благој Китановски, денес беше на чело на Пелистер во гостувањето на Пелистер во Скопје, на арената Филип Втори, а по неколку месеци конечно фудбалерите на Пелистер ја имаа поддршката од член на Управа.

Иако Пелистер денес е поразен со 3:0, младите фудбалери одлично играле, а посебно биле добри во првото полувреме кога имаа и два одлични шанси за постигнување на гол.
Оваа (не)очекувана трампа доаѓа дури по девет месеци и, како што истакнуваат во клубот, претставува еден вид задоцнета правда, бидејќи довчерашната управа, во меѓувреме, направи невиден хаос и растур во екипата.

На Пелистер му остануваат две средби по кои има зимска пауза, а во тој период новата Управа треба да направи план за спас на Пелистер од испаѓањево Првата лига, ако тоа е можно со толку големо бодовно заостанување.

--- надополнето ---

 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Шо тресат зелени овие во Информатор...:ija:
Шо одиграле бе ?:nesvest::lud::lud:..
Гледајте за првиот гол,Љупчо Мицевски како месечар ја исфрла топката...3 метра ЗАД НЕГО....да гледа човек да не верува....и му ја мести на нога на Борче Маневски...па од таков поклон и јас ќе ја закуцам во мрежата топката...:tapp:
За вториот гол,посебна приказна,,не знам кој беше тој играч...
Како само се НАСАДИ и му направи пенал,па уште го турка ли турка....раката ќе му ја извадеше...
Како сега да ги учи фудбалските правила...абе дете не е ова ракомет...:lud:..
Третиот гол,пеналот на Брдаровски...кај се пушташ така клизачи бе...оф леле......:nesvest:
Играле жими :bip: играле....
Се гледа дека дисциплината,тактиката...пристапот кон играта во Пелистер е на НУЛА,НУЛА.....0000000000000!!!!!
Па после кукаат нема пари...

И после онаа лакрдија од Вардар...не заслужуваат честитки,ни подршка повеќе...барем нема да ја имаат од мене...
Доколку поминат неказнето местачите,а биле 3,4ца на број..нема шо да правиме муабет повеќе...
Го изгубија цел кредибилитет шо го имаа,за сите овие изминати години шо играа и без пари...(сеа повеќето од овие се нови деца)..ама сепак има некои староседелци кои заслужуваа/т пофалби.......
Ама ЗАСЛУЖУВАА,по онаа мизерија со Вардар...толку беше....
Од мене нема да имаат никаква почит повеќе...
Да испадниме шо побрзо и да не ја гледаме оваа мизерија....:pred:
Па од година со нови сили...со нови деца кои ќе гинат на секоја утакмица,да пробаме да се вратиме кај шо ни е местото...
 

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Ја гледаљв вчера утакмицата и да ви кажам имавте само една шанса поточно еден шут на најдобриот играч според мене кај вас Велјановски кој Богатинов го одбрани,другото беше се на страната на Работнички и доколку не беше вашиот голман ке примевте уште неколку.
Стварно жално за екипа како Пелистер да игра толку слабо.
Се надевам ке се подобри ситуацијата кај вас и да се вратите експресно во прва лига.
Поздрав
 
Член од
6 декември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
Dobro be lugje za inaet zborvate ili za sto? Ova pred se vazi za goran16taa,ive i slicni koi ocigledno ne gi poznavaat slucuvanjata vo fudbalot i samo lupaat.
Srekja sto pravdata stigna i Krume e vraten vo klubot, ako e zadocneta. Sega site znajme deka klubot e ispadnat vo vtora liga i samo so prosirvanje na ligata mozi da se spasi. Najgolem krivec e Vanco Atanasov, a posle nego se Ljamce, Pece Drvoto i Pupucot oti tie go donesoa Vanco vo klubot.
Vikate pak po staro so Krume. E bas taka ke bidi . Prvata godina koga dojde Krume obekja opstanok, preku baraz no sepak si go odrza vetuvanjeto. Pokraj toa taa godina mladincite na Pelister go osvoija Kupot na Makedonija, bea forsirani mladi igraci koi ova godina trebase da bidat nositeli na igrata no za zal Atanasov gi prodade site. Vtorata godina Krume so svoi pari napravi klub koj trebase da igra vo evropa, koj na krajot bese 4 i igrase polu-finale na kupot, a edinstvena prepreka za evropa bese toa sto koga dojde Vanco Atanasov ne uspea da dobie licenca za evropa (krume bese smenat na polusezona) Za vreme na Krume ekipata zamina na pripremi vo Spanija, za Pelister igraa i igraci kako JAndric i GAncev koi bea ljubimci na publikata, od skolata na klubot bea forsirani 7-8 mladi igraci koi stanaa repreyentativci na U-21 reprezentacijata, Vardar bese dva pati pobeden, Najskapite ekipi vo ligata dobivaa po 3 gola vo Bitola i sto e najvayno igracite bea srekjni i zadovolni. I sega skoro site igraci cekaa da se vrati Krume vo klubot, moyite slobodno da gi prasate ,gi ima na FB non-stop. Turneata vo Spanija bese nesto nezaboravno za site igraci duri i za bivsite reprezentativci kako Dimitrovski I Lazarevski . Krume davase negovi pari a sega ima idea kako Pelister ekspreso da se vrati vo prva liga bidejki treba da bidime svesni deka spas nema.
 
Z

ziko bt

Гостин
^
шо збораш бе кој бил со Круме задоволен очигледно Битолава има кратка меморија па не ти текнува дур беше Круме во Пелистер секоја втора недела имаше штрајк сите исто срање се само за нив си гледат,како и да е сезонава ни е промашена па најарно ке беше да се најди нов чоек па сеа во прва лига да се форсират млади играчи па за вгодина експресно да се вратиме прва лига
 
Член од
6 декември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
^
шо збораш бе кој бил со Круме задоволен очигледно Битолава има кратка меморија па не ти текнува дур беше Круме во Пелистер секоја втора недела имаше штрајк сите исто срање се само за нив си гледат,како и да е сезонава ни е промашена па најарно ке беше да се најди нов чоек па сеа во прва лига да се форсират млади играчи па за вгодина експресно да се вратиме прва лига
Jas nemam kratko pamtenje zatoa rekov koj saka da proveri kaj igracite. Od 25, 23 ke recat deka Krume sakaat da se vrati. Da izlezis na korzo i da gi sretnis igracite ke ti go kazat ova. Go tvrdam bidejki go znam. Strajkovite bea vo prvata sezona koga Pelister igrase baraz, a strajkuvacite slednata sezona ne igraa ni vo Pelister nitu pak vo drugi klubovi so isklucok na Rutevski. Tie istite strajkuvaci sega igraat vo vtora makedonska liga, a del i tamu se rezervi. Samo Zdravko i Krume pokusaja da go spasat i go spasija klubot koga nikoj ne sakase. Isto e i sega. KAzi mi koj saka da vlozi vo Pelister? jas ke ti kazam : NIKOJ!!! Nema zakon za sport, Pelister ima eden kup dolgovi, stadionot e drzaven a ne e nitu gradski nitu na Pelister, znaci Pelister nema nisto. A Krume za razlika od Vanco e cudo nevideno i pak ke go spasi Pelister. Vistinskite Ckembari sega ja znaat svojata greska i go podrzuvaat Krume duri i ke mu pomagat vo vodenjeto na klubot.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Jas nemam kratko pamtenje zatoa rekov koj saka da proveri kaj igracite. Od 25, 23 ke recat deka Krume sakaat da se vrati. Da izlezis na korzo i da gi sretnis igracite ke ti go kazat ova. Go tvrdam bidejki go znam. Strajkovite bea vo prvata sezona koga Pelister igrase baraz, a strajkuvacite slednata sezona ne igraa ni vo Pelister nitu pak vo drugi klubovi so isklucok na Rutevski. Tie istite strajkuvaci sega igraat vo vtora makedonska liga, a del i tamu se rezervi. Samo Zdravko i Krume pokusaja da go spasat i go spasija klubot koga nikoj ne sakase. Isto e i sega. KAzi mi koj saka da vlozi vo Pelister? jas ke ti kazam : NIKOJ!!! Nema zakon za sport, Pelister ima eden kup dolgovi, stadionot e drzaven a ne e nitu gradski nitu na Pelister, znaci Pelister nema nisto. A Krume za razlika od Vanco e cudo nevideno i pak ke go spasi Pelister. Vistinskite Ckembari sega ja znaat svojata greska i go podrzuvaat Krume duri i ke mu pomagat vo vodenjeto na klubot.
Со кој пари бе бато ќе го спаси Круме Пелистер???
Ќе го продај златото и се ќе вложи во Пелистер?
Дај не влегвајте во филмој...
Нема маж шо ќе го извади Пелистер од оваа кал во која не зашлака Ванчо..не врати 7,8 години наназад..
И порано не бевме нешто посебно,ама барем не бевме толку отепани како сега....
Нејќам ни да се потсеќам на времето на Невеновски,па на Пупучо...леле,леле....
Во времето на Бутле имаше арамилак,ама имаше јаки играчи,имаше квалитет,,,сега нема ништо....
Го спомнуваш времето..на Здравко со сендвичарата Сонце...
И шо го спаси Здравко клубот???
Шо му даваше на играчите по еден сендвич пред утакмица?
Клубот го спаси Монголот,и го извади од просечноста во Втората лига..
Ако не беше Монголот...уште ќе бевме закопани во Втора,или некоја лига подолу...
Каков Здравко....
Точно е...Круме барем за чесност е далеку подобар од Ванчо...
Ама дека ќе го спаси клубот,и дека ќе се врати клубот кај шо треба,а тоа е на на врвот на табелата...НЕ СЕ ЗАНЕСВАЈТЕ...
Сега ништо не помага...парите од партиите секнаа.значи од таму не можи да се бара помош како на времето...
Е сеа Круме ,ако има кеш да извади и да направи јак тим,бујрум нека демантира..
Точно е,спонзор нема...и нема ни да има...и да има закон за спорт,никој со здрав памет не би се нафатил да вложи сериозна сума на пари во клуб со толку нејаснотии,афери,борчови...
Да не тупам,ако следиш фудбал знаеш на шо мислам....
Сега ни останва да се крстиме во нашите млади играчи,да се извадат нови деца..да се заменат некои играчи од сегашниот состав и да се уигрува екипата за до година...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom