Фан Клуб: Пелистер

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
абе какви судии,не можеш да добиеш меч со еден-единствен удар кон противничкиот гол-ова е пребледена сенка на ланскиот Пелистер...
 

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Вториот гол е чист како солза,нема ни О од Офсајд..така да нема дилеми..
За пеналот,не се гледа најдобро,но и штоперот на Пелистер се залета во напаѓачот на Брегалница,и секој судија на онакво НАИВНО натрчување и влегување во противнички играч...ќе досуди пенал....
Нема шо да се замерува,поразот е чист....
Не знам дали текстот на блогот на Мишевски го пишувал тој,или некој друг...ама треба реално да пишуваат,не само да се правдаат за поразите,судијата беше крив,овај беше крив..
Точно е дека судиите не исекоа оваа сезона...ама не ни се криви тие..во 80% од утакмиците,лошата игра на Пелистер,пред се во одбраната не чинеше порази....
За нападот немам коментар-КАТАСТРОФА!!!!

Помина тоа,сега следи Вардар.....
Утакмица која мора да се добие...

Баш затоа потенцирав.... имавте еден удар и тоа од 20 метри (рака на срце беше одличен) , но освен тоа немаше ништо друго!

Десното бекче како што јас забележав ко од улица да го собрале, Шишков го минеше ко брзи воз!

За нападот не можам да оценам, затоа што не примија ниту една употреблива топка!
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Bregalnica se zaborava, Pelister se ostri na Vardar

I pokraj golemite ocekuvanja, fubalerite na Pelister zagubija vo Stip od Bregalnica i ostanuvaat na 11 boda dalecni od zonata koja vodi vo barazot. Kolku e realno ostanuvanjeto vo ligata najmalku preku dopolnitelen natprevar, najdobro ke znaeme po poslednite tri esenski kola. Pred se vo domasnite natprevari bitolcani gledaat moznost za namaluvanje na distancata, a prviot ispit e onoj najvazniot. Ne zaradi vrakanjeto na nasmevkite po porazot od Bregalnica. tuku i zaradi imeto na protivnikot i vecniot rival Vardar. Velat deka koga igraat Pelister i Vardar. nikoj ne gleda na tabelata, no ovoj pat nevozmozno e da ni vi padne v oci sto dvete ekipi kako da ja zavrtele tabelata od pred dvaesetina godini, koga se borea za titulata vo prvite sampionati na Makedonija.
Bitolcani od ponedelnikot se vratija na treninzite i pokraj status-kvo situacijata okolu neisplatenite dolgovi kon fudbalerite i strucniot {tab. Do sabota skoro so celiot roster Husien ke go voigruva timot, koj ke im sprotistavi na crveno-crnite, a nema da bide mnogu razlicen od onoj so Horizont Turnovo i vo Stip. Ke mine skoro cela esen. a zelenite uste cekaat na gol na nekoj od napagacite. Se dodeka ne se otvori zimskiot preoden rok izborot na spic igraci e toj koj sto e i mora da se kombinira timot, kako bi se izvlekle poveke bodovi. Skoro 80 minuti vo Skopje vo 5 kolo mrezite miruvaa pred Vardar da go postigne edinstveniot gol. Samo blagodarenie na poslednite nekolku pobedi glavno pod Tumbe kafe, Pelister go podobri negativniot meguseben skor so Vardar. No i natamu Vardar ostanuva tim koj najmnogupati go sovladuval Pelister, ako se znae deka ova se nasite timovi koi najcesto igrale vo oficijalni mecevi.
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129
Pobeda nad Vardar gi “lekuva” bitolcani



Ne e lesno da se pronajde motiv kaj fudbalerite na Pelister, koga ne dobile plata so meseci, koga imaat uprava koja ne funkcionira, od pretsedatelot ni traga, a na tabelata 11 mesto od 12 ekipi. Sepak pelisterci verojatno posleden motiv vo ovaa godina na izminuvanje pronaogaat vo “vecnata” presmetka so Vardar, koj e edinstveniot tim so pomal broj od bitolcani.
“Znaeme sto vo minatoto znacel mecot na Pelister i Vardar. Sum igral mnogu mecevi protiv crveno-crnite, a i kako trener na Pelister sum imal mnogu dvoboi so Vardar. I na ovoj mec mu priogame maksimalno seriozno i motivirano. Kvalitetot ne moze da bide kako prethodnite godini, koga dvete ekipi se na dnoto, no rivalstvoto postoi i zelbata za pobeda nema da izostane” ni rece vo presret na posledniot trening sefot na strukata pod Tumbe kafe, Nedzat Husein.
Od tenkiot igracki kadar so koj raspolaga, trenerot na Pelister za ovoj mec gi ima skoro site zdravi i orni za pobeda koja na Pelister ke mu donese dvocifren broj na bodovi i malku poveke nadez da gi stigne ekipite koi sedat na baraz mestata. Panovski e vo “aut” do krajot na esenskiotdel, a makata so postignuvanjeto gol i natamu ne ja razresile vo Pelister. Pitoska ili B. Ristevski e poslednata dilema za najisturen napagac. Se ocekuva i vrakanje vo prviot tim na Aleksandar Veljanovski, koj go postigna edinstveniot gol na poslednoto “vecno” derbi vo Bitola. Vo prviot del od sampionatot Vardar slavese so 1:0, a so domasna pobeda zavrsija i poslednite megusebni dueli pod Tumbe kafe vo polza na domasnata ekipa
Ckembarite vetuvaat spektakl na tribinite, slicen na onoj vo sportskata sala Mladost minatiot vikend, koga spancite ostanaa so podotvorena usta na atmosferata na rakometniot mec Pelister – Ademar Leon.
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
мислам дека Вардар ќе падне во Битола......лек што нема да ги залечи овие рани:toe:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Pelister veruva vo triumf pa i vo opstanok


Na den do “vecnoto derbi” vo makedonskiot fudbal, Pelister normalno i bez golem pritisok se podgotvuva za doaganjeto na nasiot najtrofeen tim. Mnogu cesto vo poslednite nekolku meseci, edinstvena radost na malku brojnite navivaci pod Tumbe kafe bea primenite golovi i porazite na Vardar. Sega so pobeda vo direktniot duel zelenite mozat da mu pobegnat na Vardar i kako mala satisfakcija da go ostavat “fenerot” vo Skopje cela zima. Zoran Simonovski, koj postigna dva gola ovaa esen veruva deka na derbito Pelister ke go odigra svojot najdobar mec ovaa sezona:
“Igrame podobro odkolku sto kazuva naseto mesto na tabelata. No mora da znaeme deka so Vardar ne e biten vpecatokot tuku samo bodovite. Zatoa veruvam deka dobro ke vlezeme vo mecot i ke go pokazeme nasiot kvalitet. Ja povikuvam bitolskata publika da ni dade podrska da slavime na ovoj mec” ni rece fudbalerot za vrska na Pelister.
Uste od periodot koga Dragan Kanatlarovski bese trener na crveno-crnite Vardar ne pobedil vo Bitola, a ima poteskotii i da postigne gol. V sabota ckembarite najavuvaat posebno navivacko sou, a od mecevite so Vardar i Skopje, pelisterci ocekuvaat sest domasni bodovi za priklucok so ekipite, koi vo ovoj moment se na baraz mestata. So ogled na toa sto nitu ednas nemase poveke od 1.000 gledaci ovaa esen vo Bitola, se predviduva deka v sabota ke bide najposeteniot emc ovaa esen pod Tumbe kafe.

--- надополнето ---

ps. tie od uge muge svabite se nadevam deka znaat da plivaat oti dragorot bajagi e nadojden :vozbud:

--- надополнето ---

ПРВА МФЛ 16 КОЛО 27 / 11 / 2010 година (сабота) 13.00 час

ПЕЛИСТЕР – ВАРДАР

БИТОЛА

Главен судија Темелков Зоран – Кавадарци
1 асистент Димитров Горан – Кавадарци
2 асистент Петров Марјан – Кавадарци
КОНТРОЛОР Сеља Илир – Струга

4 судија Бошков Зоран – Неготино
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Нема да присуствуваме, за твоја информација...
Сигурен си ?!
Добро ко велиш ти така само нека си носат гуми за пливање ако не :smir:

Инаку утре ако ен го победиме овај убедливо најслаб вардар во ситоријата не знам кога ќе ги победиме и очекувам победа од 3-1 и се разбира да биди интересно ан трибина и покрај највата за дождот дек анема да престане
Напред ПЕЛИСТЕР !!!
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.673
Поени од реакции
70.882
Сигурен си ?!
Добро ко велиш ти така само нека си носат гуми за пливање ако не :smir:

Инаку утре ако ен го победиме овај убедливо најслаб вардар во ситоријата не знам кога ќе ги победиме и очекувам победа од 3-1 и се разбира да биди интересно ан трибина и покрај највата за дождот дек анема да престане
Напред ПЕЛИСТЕР !!!
Имавме големи планови за овој меч, беше подготвена досега можеби и најдобрата кореографија, а и бројката сигурно ќе беше 500+, но случувањата во клубот, па и забраната за гостувања за жал ги фрли сите наши надежи за добар помин во вода.
Ако ништо друго се надеваме на фудбалерите...
Ви ја давам фаворитската улога, но сигурно мечот ќе биде неизвесен. Очекувам интересен меч, бидејќи одбраните и на двата состава се хаварија, па лесно се ствараат шанси (нешто како во првиот меч, средината рога топка, одбранбениве на противниците ја промашуваат топката, напаѓачот излегува сам пред гол....). Кој ќе биде поконцентриран во завршницата ќе ги однесе трите бода. Нерешено ќе не закопа и нас и вас...
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Само уште пет часа до "големото дерби" под тумбе кафе Пелистер-вардар во 13 часот присуство задолжително

Напред Пелистер ...Кога си на врвот Пелистер и ....
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
rezili:kesa: na zdravje vtora liga

--- надополнето ---

koriot i slepiot koga igraat toa
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Штом од оние слепците Вардар изгубивме....нема шо да се кажи...:pop:
Дрва,дрвосани се нашите,од едно метро на празен гол.да не дадеш гол,и од 7 метра широк гол,,,да го погодиш одбрандбениот играч на вардар во глава...е па ДРВА СТЕ,БЕ ДРВА!!!:tapp:
Тактика на Џате-очај,промашување...со еден шпиц,со очај одбрана...средината ја немаше....прво полувреме на гол не шутнавме...второто,единствената топка во оквир на гол влезе....
Вардар 3 пати шутна,даде 2 гола...првите 30 минути ги одиграа добро,шо е реално реално е....:smir:
Второто полувреме,,,повеќе глумеа и лежеа..сепак кој ни е крив,кога ти стегаат 2 гола за 30 минути....
Нормално е дека така ќе играат.....да беше не местото на Вардар некоја појјака екипа не ни бегаше петарда...
Потапа утакмица од оваа здравје...
За играчите на Вардар шо да кажам....освен дека ИМААТ ОГРОМЕН ТАЛЕНТ ЗА ТЕАТАР,како само паѓаа кутрите,сами од себе,па лежеа по 5 минути....
За најсмешни видео-инсерти беа паѓањата на играчите...:nesvest:
Па голманот посебна приказна....леле,леле....лежеше на топка по 2 минути,па ја местеше...па уште и се бркаше со едно залутано куче,кое му дојде пред голот....:pos:
Месечар невиден:xmas1:....среќа негова,шо играчите на Пелистер се уште поголеми месечари и не шутнаа на гол....
Се гледа полека почетокот на крајот на Пелистер....нема спас...и со победа ќе бевме во очајна состојба..сега нема шо да праиме муабет....

П.С.Судијата беше како изгубен Германец,ни фаули санкционираше..ни симулирања,ни заджување време...гревче....:tapp:од шо беше изгубен дури и 3 минути порано свирна крај на утакмицата....:pos:
Колку за споменување ова ,далеку од тоа дека влијаеше на резулатот....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom