Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Rnk↓

TeamMPWDLGFGA+/-Pts1
move_same.gif
Renova Cepciste141031311120332
move_same.gif
Rabotnicki Skopje15942301218313
move_down.gif
Metalurg Skopje1557318144224
move_up.gif
Pelister Bitola1464415132225
move_down.gif
FK Turnovo1463519163216
move_up.gif
Pobeda Prilep145451819-1167
move_down.gif
Sileks Kratovo144461521-6168
move_up.gif
FK Teteks Tetovo134271416-2149
move_down.gif
Vardar Skopje143471620-41310
move_up.gif
FK Milano151014853-45311
move_down.gif
Makedonija Skopje1155123518012
move_down.gif
Sloga Jugomagnat Skopje11326916-70

• championsQualifiers_square.gif

UEFA Champions League Qualifiers
  • newuefa_square.gif

UEFA Europa League
  • looser_square.gif

Relegation
Ovaja e Vistinskata Tabela Momentalno!

stvarno vaka stana Makedonskata Prva Liga :pos2:

Kartonijada pod Tumbe kafe

Splasna euforijata po pobedata nad Rabotnicki vo fudbalska Bitola se vratija starite problemi. Fudbalerite i natamu ne dobile plata, iako vetuvanjeto bese deka ke dobijat pred duelot so skopjani. Vo narednata nedela sleduvaat tri sredbi koi mozat da ja potvrdam momentalnata forma na zelenite ili da go neutraliziraa sjajniot noemvri na izbranicite na Naum Ljamcevski. Renova i Horizont Turnovo se tereni, kade Pelister nikogas ne pobedil vo Prvata liga, pa zadacata voopsto nema da bide lesna. Bez pozoltenite Marjan Altiparmakovski i Kire Ristevski, sostavot na Pelister nema da bide ist kako so Rabotnicki, no Ljamcevski verojatno podgotvuva novo iznenaduvanje za “gipsarite”. Srpskite internacionaci Mirovic i Bradonjic se vratija vo trenazen proces po bolesta, a i natamu ne treniraat Petkovski i Lazarevski.
“Nasiot moral e na visoko nivo , no respektot kon Renova kako edna od najdobrite ekipi vo ligata ostanuva. Naredniot mec e najsilen test vo sezonata i zatoa mora da se nadmineme sebesi dokolku sakame da ja prodolzime serijata na pozitivni rezultati” istekna mladiot golman Ilce Petrovski, koj konecno ja doceka sansata i ja prigrabi zelenata edinica. Po dve sezoni vo koi Nikov i Pavlovic go branea golot na Pelister, sega Petrovski likuva so odlicnata forma i sigurnosta koja ja dobi so rastot na defanzivnata igra vo koja zasluga ima celiot tim, a posebno poslednata linija (Ristevski, Cvetkovski, Gan~ev, T.Veljanovski, Brdarovski i ostanatite).

http://www.sport.com.mk/WBStorage/Files/0212-03.pdf

Ако се оди по правилата, Работнички ќе ја земе службено 3-0.

:pos2::pos2::pos2:

А нема зошто да не се оди по правилата. До сега секогаш се одело по правила, нели.
Законите имаат повеќе страни. Зависи кој како ќе ги протолкува. Во ФФМ има стручни лица на кои треба да им се верува (:pos2:).

Шега на страна, не би сакал да се реши ова на зелена маса. Пелистер најзаслужено си победи.
Но што ќе се случи ако утре некоја друга екипа најде „дупка“ во правилата? Џабе ќе се даваат картоните.

:pos2::pos2::pos2:

А нема зошто да не се оди по правилата. До сега секогаш се одело по правила, нели.
Законите имаат повеќе страни. Зависи кој како ќе ги протолкува. Во ФФМ има стручни лица на кои треба да им се верува (:pos2:).

Шега на страна, не би сакал да се реши ова на зелена маса. Пелистер најзаслужено си победи.
Но што ќе се случи ако утре некоја друга екипа најде „дупка“ во правилата? Џабе ќе се даваат картоните.

Затоа и пишав така, Куралампие и све е можно :)

http://www.sport.com.mk/WBStorage/Files/0212-03.pdf

Ако се оди по правилата, Работнички ќе ја земе службено 3-0.
koj prvila be odi gledajte si za vasite klubovi teteks i matelurg imaat najgolema korist od ovaa brkotnica na klubovite i vasite klubovi se naj golemi podrzuvaci so pobeda pa uste jadite lajna kaj nas na fan klubot a ne da jadite za najdobriot klub vo Makedonija site se pederi koj pravila barate be kapaci edni rabotnicki izgubi regularno sega ke jadat lajna i tie od makedonski sport se najgolemi pederi se da mu ebam tie oci neka vadat so hari i kompanija ama sto treba na sekoe da go pikaat pelister vo kasa oti niv ne mu izleze prasmetkta sega nie mu sme krivi vaka ako prodolzat stvarno ke pocnam za hari da bidam abe kako mozi da baraat bodovi koga vrska nemaat i srce za dzabe imaat pari koga se picki pravi ne mozat da pobedat deca od po 20 godini koi igraat bez pari pa sega uste se zalat i ffm mu borcel na pelister tie da mozi ke ne ispadnat uste sega do koga ke treba da vi povtorvan deka samo nie stradame od ffm i sme protiv hari :tapp:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=14248&page=113

da mi jadite k....t i ti i idamak
koj prvila be k.p.l.na edni odi gledajte si za vasite klubovi teteks i matelurg imaat najgolema korist od ovaa brkotnica na klubovite i vasite klubovi se naj golemi podrzuvaci so pobeda pa uste jadite lajna kaj nas na fan klubot a ne da jadite za najdobriot klub vo Makedonija site se pederi koj pravila barate be kapaci edni rabotnicki izgubi regularno sega ke jadat lajna i tie od makedonski sport se najgolemi pederi se da mu ebam tie oci neka vadat so hari i kompanija ama sto treba na sekoe da go pikaat pelister vo kasa oti niv ne mu izleze prasmetkta sega nie mu sme krivi vaka ako prodolzat stvarno ke pocnam za hari da bidam abe kako mozi da baraat bodovi koga vrska nemaat i srce za dzabe imaat pari koga se picki pravi ne mozat da pobedat deca od po 20 godini koi igraat bez pari pa sega uste se zalat i ffm mu borcel na pelister tie da mozi ke ne ispadnat uste sega do koga ke treba da vi povtorvan deka samo nie stradame od ffm i sme protiv hari :tapp:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=14248&page=113

Кој му е крив на пелистер што мислеле дека се многу паметни? Никој! Затоа сега службено и свиркајте си на широк сокак.

Кој му е крив на пелистер што мислеле дека се многу паметни? Никој! Затоа сега службено и свиркајте си на широк сокак.

БАтка тие двајца не играја со Милано ајт пријатно.

БАтка тие двајца не играја со Милано ајт пријатно.

Незнам дали се рачуна утакмицата со Милано, затоа што вие не отидовте (т.е закаснивте). Муабетот не ми беше да ви се смеем дека би можеле да ви земат 3 бода или незнам што, туку само пастирав што имаше у Мак.Спорт. Него ме изнервира дегенов погоре што реагираше ка да сум му убил некој од фамилија. Ебате работата...

abe so ve boli kuro vas za PELISTER ovie od ffm i od makedonski sport samo kuro mozat da ni go jadat NIE SME BUDALI NE VIKAT CKEMBARI ZA PELISTER NAVIVAME ALE ALE ALE !!!

Незнам дали се рачуна утакмицата со Милано, затоа што вие не отидовте (т.е закаснивте). Муабетот не ми беше да ви се смеем дека би можеле да ви земат 3 бода или незнам што, туку само пастирав што имаше у Мак.Спорт. Него ме изнервира дегенов погоре што реагираше ка да сум му убил некој од фамилија. Ебате работата...
како да не се рачуна бе кога Милано ја доби службено таа утакмица ебаве тоа само против Пелистер да се јадело гомна

како да не се рачуна бе кога Милано ја доби службено таа утакмица ебаве тоа само против Пелистер да се јадело гомна

Член 16 од Дисциплинскиот правилник:

"Автоматската казна забрана на играње на еден првенствен или куп натпревар играчот НЕ ЈА ИЗДРЖАЛ ако неговата екипа натпреварот го предала без борба (службено), како и кога не настапил на натпреварот кој е прекинат пред истекот на најмалку 80% од времето кое е предвидено со Правилата за фудбалската игра на тој натпревар.

линк: http://ffm.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=173&Itemid=96&lang=mk па после клик на „Дисциплински правилник на Фудбалската федерација на Македонија“

Не сум јас против никого. Секогаш сум „за“. :smir:

И не се плашете никој нема да ги земе бодовите на Пелистер. Премногу галама има во фудбалот. Нема место за уште една.

Абе кој губи има право да плачи како пичка.

Па мене да ми ги дават не ги земам за таква глупост бодојте, поголем срам за еден тим нема. Овие пичките сеа губат и плачат оти со многу јаки играчи му играл Пелистер не било фер. Па со ваква официјална изјава да излезиш треба да си стварно без грам гениталија.

Плус јас овде ко шо читам, Пелистер можел да бира на кој меч да играт. Дали на тој со Милано или на тој со Работнички. Како можи овие да сметат дека изиграле со Милано ко мечо не се ни изигра. Фактички сега тие бират дали да играт со Работнички или со Ренова следнио противник, тие си одбраја да играт со Работнички и сеа со Ренова најверојатно нема да играт. Значи во секој случај со Работнички ќе играја овие двајца сигурно ќе искористеја со Милано (доколку се играше) пошто тие се пациенти нема потреба.

Сеа овие од Работнички сакат да не убедат сите дека играчите играле против Милано и сега морало да ја одлежат казната на натпреварот со нив. Значи класични плачипички, едно е да бараш правда, друго е да плачиш ко ПИЧКА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom