aj sega osvojte titula i kaj nas koga precedatelot na klubot ke bidi vo rakovodstvoto na ffm sigurno ke osvoime kako i vie i red drugi klubovi sto osvojuvaa titula sileks pa pobeda i dr:kesa:Ај освој титула па дои прај муабет на кој каде му е местото:helou:
ne bese na celo ama bese vo intimna vrska so rekovodstvoto na togasno FSMНе ти држи муабетот брат,Хари колку години е у ФФМ па Победа зема 2 титули само и толку . Слога има 3 титули и 3 купа само да те подсетам а Рафет не беше на чело на ФФМ ако не ти текнува онака...да ти кажам :smir:
слушај како прво до пред гостиварските настани и војната во 2001 немаше толкава омараза меѓу нас па така не ти држи муабетот за муслиман друго рафет колку што знам е бошњак и има разлика со вас друго во тоа време ираа само два тројца албанци во слога повеќето беа македонци што значи нема врска националната основа туку ситни профитерски и финансиски интереси и се разбира за гласови не знам како да ти објаснам и нема врска важно е да патувате 2лига со другарчината од куманово :kez:А тој шо бил на чело на ФФМ да можел не би го напраил неговиот тим шампион,туку би го напраил на неговиот интимен другар (Муслиман) ?
Прво..не беа 2-3 албанци туку 90% од играчите беа албанци,второ...Слога ја зема титулата кога најмалку смееше да ја земе и кога Георгиевски и Бошковски му наредија на Таковски дека Слога МОРА! да изгуби у последно коло во Струмица за да Вардар стане шампион,Рафет отиде против сите и изиграа 0-0 у Струмица...Слога шампион-ЈУНИ 2001ва ГОДИНА ! (Ако имаш некој што малку се разбира у историјата на мак фудбалот ќе ти го каже истово ) И трето...не глеам дека негде ми пишува каква националност сум и нз шо сакаш да кажеш со Рафет е поразличен од вас ?!слушај како прво до пред гостиварските настани и војната во 2001 немаше толкава омараза меѓу нас па така не ти држи муабетот за муслиман друго рафет колку што знам е бошњак и има разлика со вас друго во тоа време ираа само два тројца албанци во слога повеќето беа македонци што значи нема врска националната основа туку ситни профитерски и финансиски интереси и се разбира за гласови не знам како да ти објаснам и нема врска важно е да патувате 2лига со другарчината од куманово :kez:
Кои 90 % Албанци бе!? Тренерот Ѓоре, Јане Николоски, браќата Јовановски, Секуловски, Сашо Здравевски, Мазнов и други на кои не можам да се сетам сега.Прво..не беа 2-3 албанци туку 90% од играчите беа албанци,второ...Слога ја зема титулата кога најмалку смееше да ја земе и кога Георгиевски и Бошковски му наредија на Таковски дека Слога МОРА! да изгуби у последно коло во Струмица за да Вардар стане шампион,Рафет отиде против сите и изиграа 0-0 у Струмица...Слога шампион-ЈУНИ 2001ва ГОДИНА ! (Ако имаш некој што малку се разбира у историјата на мак фудбалот ќе ти го каже истово ) И трето...не глеам дека негде ми пишува каква националност сум и нз шо сакаш да кажеш со Рафет е поразличен од вас ?!
Муабетов не ти држи место.За титула треба пари, играчи и ништо друго.Си се запрашал колку пари порано Ацуле фрлаше за фудбалери(тоа шо никој во ПП не го сака е друга тема)?aj sega osvojte titula i kaj nas koga precedatelot na klubot ke bidi vo rakovodstvoto na ffm sigurno ke osvoime kako i vie i red drugi klubovi sto osvojuvaa titula sileks pa pobeda i dr:kesa:
Toj bruno dade gol vo finaleto od 50m..Сите про-албански тимови освојуваа титули со македонец трењер, со капитен македонец, и од 11 првотимци 7-8 беа македонци... Во спортот нема место за националност, лошо е што политиката игра голема улога....
Пример е и кога Башкими освои куп на македонија, ако се сеќавате, капитен беше Бруно Пресилски, и уште многу многу случаеви...:smir:
Точно е дека Слога доминираше и го имаше најсилнио состав во тоа време, а за то колку албанци и колку македонци играле во тој или друг состав воопшто не е битно и не е тема.На тој натпревар јас бев присутен и победа беше декласирана.Причина за високио пораз беше неисплатениот долг од страна на Ацуле кон фудбалерите.Значи не реков дека не бевте најквалитетни и дека титулите беа незаслужени ама причината за таков висок пораз беше друга!Како и да е на крајо на натпреваро Слога беше наградена со громогласен аплауз од 15 000 публика од НАЈфудбалскиот град на балканов.Ние Прилепчани сне големи патриоти ама си имаме свои правила!!!Гледајте сега сами си ширите омраза со тоа што почнувате да спомнувате колку албанци, македонци, турци, роми или бразилзи воопшто не е важно кој играл во тој тим на Слога. Во тоа време едноставно ни немаше рамен слободно другите тимовие да си ги земеа 18 најдобри играчи од цела лига немаше да направат подоминантен тим од тој на Слога што беше, е сега не знам со каква логика ми зборува тука некој дека титулита ги добиваа со тоа што Рафет бил близок со тогашниот претседател на ФФМ, а за тоа колку навистина силни бевме нека каже некој од Прилеп, како го јадеа на нивни терен во финалето на купот со 0-6, повеќе нема потреба да зборувам на оваа тема. поз