Дали од она што го сонувате се остварува спротивното?

Член од
7 април 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Незнам јас, само така имам слушнато...дека кога ке сонуваме нешто после во реалноста ни се случува спротивното. Пример сонуваш некој умира... уствари му се продолжувал животот или сонуваш добиваш 1 на тест и во реалноста добиваш 5 .... Или ова е само празно суеверие??? Што мислите вие???

Z

ZeroStyle

Гостин
Mislam deka e toa 2 so ogled na toa deka mng moi sonovi na nekoj nacin se ostvarile,a nieden ne se ostvaril vo sprotivnoto! (moe mislenje):toe:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Не сум сретнала нешто досега по литература,нет,ова она информации за ова.Да,велат дека ако плачеш,на јаве ќе се радуваш,а не чини да се смееш во сон,венчаница значи болест....сепак,за мене тоа биле и ќе останат празни верувања кои не се поткрепени со факти.

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Razorblade Kiss напиша:
велат дека ако плачеш,на јаве ќе се радуваш
Воа да, од искуство - ми се има случено повеќе пати да плачам у сон и после истиот ден да се отепам од смеење, свадба кога сонуев - погреб испадна, баба почина ..... :toe: шо знам можда има некоја врска!

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Jas vaka si go objasnuvam toa: Seto ona sto go sonuvame e ustvari posledica od nasata potsvest, site grizi ili ne tolku vazni raboti za koi sme razmisluvale vo odreden period, i koi sme gi potisnale dlaboko vo potsvesta, ta veke ne se sekava na niv, site tie misli i kopneenja ni se vrakaat vo sonistata. Koga sme razocarani za nesto, kolku i da se trudime svesno da gi ozbegneme razocaruvanjata, dlaboko vo nas potsvesta gi obrabotuva i bara nacin kako da gi izvadi na videlina, a koj bi bil podobar nacin od sonistata. Tokmu zaradi toa, koga sme sonuvale razocaruvanje, toa e posledica od ogromnata borba na nasata potsvest so svesta, pa sega koga veke sme go uvidele toa vo sonot, ke se potrudime da postapime povtorno potisnuvajki go istoto razocaruvanje i zamenuvajki go so sprotivnost, naredniot den!

Zatoa, ne veruvam deka sonistata se nekoe pretskazuvanje za idninata, tuku sprotivno-posledici od minatoto!

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
хмм некои неверојатни работи ми се имаат дешавано, да сонувам нешто што се десило уште наредниот ден, или пак за месец дена, ама па ако така глеаме колку пати сум сонувала нешто, а ништо од тоа не биднало...конкретно за темата, немам некое посебно мислење, мене лично неколку работи ми се десиле како што биле на сонот, не спротивно...али пошто стално сањам глупости, кошмари и одвратни работи избегнувам да мислам на тоа...ако се сконцентрираш на нешто тоа и ќе се деси, не верувам во соништата, туку во моќта на потсвеста :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
До некаде мислам не. Погорце прочитав дека ако во сон се смееш на јаве ќе плачеш. Незнам, јас пак во секој (скоро секој :)) сон си се смеам. Па еве и вака само си се сеам. хееее

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па што знам....не гледам некоја конекција.
Некогаш ми се случило обратното, ама имало и случаи кога се остварувало. Сепак се согласувам дека соновите се само израз на нашата потсвест.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Чудна работа ама некогаш се дешава она што ке го сонувам наредниот ден слично нешто да видам од телевизија.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Saladin напиша:
Чудна работа ама некогаш се дешава она што ке го сонувам наредниот ден слично нешто да видам од телевизија.
дежа ву... пред неколку години скоро секој 4-5 сон ми беше таков, гледам плаво комбе како му се дупнува гума и удира во зграда и тоа се случува следното утро.

Јас најчесто во последно време не сонувам ништо оти сум премногу психички уморен. :toe:

Или најчесто ми се случува да сум сонувал нешто знам дека беше убаво или интересно ама сум забораил...

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
епа мене ми се има случено во сон да плачам и тоа многу а потоа во реалноста да ми се случи нешто многу убаво па шо знам:toe:
а вчера пак сонував нешто мислам дека беше убаво со една личност ама никако да се сетам што ...:toe:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Не. Тоа што го сонувам, тоа и се остварува. Никогаш спротивното.

Член од
27 април 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
ne sonuvam
ili pa ako sonuvam, sonuvam vo crno bela kombinacija i zatoa ne mi izgleda nisto realno a mi se ima slucuvano da dobijam vpecatok deka nesto sto mi se slucilo go imam prethodno sonuvano. mozda e Deja Vu ili pa ne

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Kaj mene bash e obratno....Se sto ke sonam se ostvaruva bash bukvalno i na jave:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom