Chapstick
Сам свој психолог
- Член од
- 7 август 2009
- Мислења
- 2.986
- Поени од реакции
- 311
Па тоа е младината.Светот ја преброде оваа работа па сеа тоа доаѓа кај нас.Покасно но сепак доаѓа во позаостанатите земји.Имало и порано такви промисуитетни ама биле 2-3.А сега 2-3 се од оние мирните деца а мнозинството се од оние "кул" кои се пијанчат пијат пушат...не дај боже да посегнат по дрога.Се зависи од карактерот на детето.И родителите имаат удел во ова но сепак зависи од детето.Може родителите многу да го советуваат да прават со него муабет и пак детето да не ги послуша и да крене по тој лошиот пат.Јас знам по мене на пример.Мама никојпат не ми е спомнала за дечковци и такви работи само ми е кажала да не пушам и пијам(за дрога не ни станува збор) бидејки тоа е штетно за организмо и тено на лицето.Дури и ми вика малку повеке да се дотерувам бидејки во однос на моите другарки јас сум преспортски облечена.Но не сакам да се дотерувам ЈАС САМАТА.Зошто?Бидејки на моите 14 години сакам да сум во конверс патика комотно без пудра и разни шминки да ми сметаат на лицето и високи потпетици да ме болат нозете и да ми отекуваат уште од сеа.Но моите другарки не можат да се замислат од дома да излезат без шминка (високи потпетици не носат секогаш) и добро испеглана коса и да излезат обично спортски на панталони и блуза.За нив тоа е навреда!Па мене ми е навреда да носам уште од сеа минич и машките да свиркаат по мене.Но тоа е.Секој со свој памет.