Фан клуб:Вардар!

Lazarov

К.К Струмица
Член од
9 декември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
64
Струмица -:- Вардар Осигуруванје 84-67 ... :smir:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.517
Поени од реакции
8.232
imam eden drugar od probistip igra (ili igrase) neznam u Vardar Osiguruvanje. Petar se vika...mlad e deckoto edno 18-19 godini, mlad nadezen igrac...

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
И шо да му прам ја сеа...
ја не знам шо да му правиш
ама знам дека се вика ајдемипопуши
па сеа види ти шо треба да му правиш:bip:(многу јако е средново прсте еј...ах тим4е тим4е шо ми напраи):coffee:

Г

Грејвдигер

Гостин
многу да го поздравиш :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
:pos2::pos2:

ја не знам шо да му правиш
ама знам дека се вика ајдемипопуши
па сеа види ти шо треба да му правиш:bip:(многу јако е средново прсте еј...ах тим4е тим4е шо ми напраи):coffee:
a malo mi popusis i brkljavice? :D И не го мешај тим4то, ќе се среде детто

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Прва победа над мзт
ццц

Член од
7 март 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
КОШАРКА - КОСМОФОН СУПЕРЛИГА
Блажевски смирен како против Реал
Ветеранот погоди две слободни на неполни 4 секунди до крајот за победа на вардарци
Со победите во 9. коло од Космофон суперлигата, екипите на Вардар О. и С. Пелистер им се приклучија на Струмица и Ф. Работнички во плејофот и ќе разигруваат за титулата во кошаркарското првенство на Македонија. За МЗТ и Фени И. сезоната во лигата завршува со последното 10. коло утре и задутре.

Ветеранот Перо Блажевски беше херојот на Вардар што потсети на историската победа на МЗТ против Реал. Тој, како и тогаш, погоди две слободни на неполни 4 секунди до крајот за победа на вардарци од 69-68 против лидерот Струмица. Блажевски „експлодира” во последните 10 минути (14 поени). Струмица водеше речиси цел меч. Скопјани првпат поведоа по тројката на Совковски (57-56).

Со победата во Кавадарци, благодарение на извонредната надворешна линија, битолчани си осигураа место во плејофот. Кај Фени единствено скокачите Пауновиќ и Михајловски одржуваа приклучок. Двајцата имаа дабл-дабл учинок (Пауновиќ 16 поени и 11 скока, Михајловски 19 поени и 12 скока). Пелистер веќе во првото полувреме создаде предност од 10 разлика. Домаќинот со двете тројки на Јулин по ред дојде до минус 4, но немаше сили за пресврт.

Табела: Струмица 45 бода, Фершпед Работнички 44, Вардар О. и С. Пелистер по 40, МЗТ Скопје 38, Фени 33.

Идно коло (утре и задутре): Струмица - Ф. Работнички, Вардар О. - Фени и С. Пелистер - МЗТ Скопје.
vardar da odat na dolu a pelister na gore!!!!!!!:baeh:

:vozbud:

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
денес вардар победи против карпош соколи и остана во првата лига

П

Паспарту

Гостин
До пред 2 год закон тим имавме, сега е далеку од оној "златен" Вардар што беше :) Како и да е се надевам дека набрзо ќе се средат работите и Вардар ќе биде повторно во топ 4 екипите во нашава лига

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.733
Поени од реакции
3.132
podeleni se inace sea ke ima dva vardari eden VARDAR OSIGRUVANJE a drug VARDAR 2000 sponzor e peugeot :)

Kajgana Shop

На врв Bottom