Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Ако си за кавга ој на некоја тема во политика.

И реков од субјективни причини сонито МЕНЕ поќе ме бендисва. А ај пробај клајму друга леќа на канон S5 па види дал се во иста класа со никон D40.
Нетисум јас крив шо немаш DSRL па незнајш разлика од твојот до вистински апарат. Нетиговреѓам камерчето и сам користам панасоник FZ50.

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Dino, Dime ne kaza deka se vo ista kategorija, i jas sum svesna deka ne se. Do tolku razbiram.

Nego aj proiznesi se okolu subjektivnite pricini za zoshto sony-to e podobro od canon-ot, i da mavnam jas tuka konecno eden Order :)

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Две претходно користени камери ми беа Сони (едната H5), ме бендисва има поживи бои, 3 инчи дисплеј и то .

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Ако си за кавга ој на некоја тема во политика.

И реков од субјективни причини сонито МЕНЕ поќе ме бендисва. А ај пробај клајму друга леќа на канон S5 па види дал се во иста класа со никон D40.
Нетисум јас крив шо немаш DSRL па незнајш разлика од твојот до вистински апарат. Нетиговреѓам камерчето и сам користам панасоник FZ50.
Не си ми ти крив. Татко ми е крив што имам
- Olympus E-1
- Electronic Flash FL-36R
- ZUIKO DIGITAL ED 14-54mm F2.8-3.5
- ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm F4.0-5.6
- ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm F3.5-5.6
- HDL-4 Power Battery Holder
Сеа стигна:
- ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm F4.0-5.6
- Electronic Flash FL-50R
- ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm F2.0 SWD

Ова е дслр. И ти кажувам дека кога одам во театар никогаш не сум го земал олимпусот. Одам со панасоникот.

Сакаш да си ги мериме понатака во опрема за осветлување? Повеќето хендмејд.

Не, никој во мојата фамилија не заработува на таа опрема, ко фото студио или слично. Чисто како хоби и губење време. Јас и татко ми.

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Order complete :)

Canon Power Shot s5. Само и само затоа што наводно вади подобри слики во темнина од Сонито.
Никонот испадна, затоа што не сакам да се нервирам од ЗАКОН камера, само и само затоа што нема стабилизатор. А не е до толку профи работата за да отварам опција за 500 долари додатна опрема.

Како и да е живи и здрави да сте, и среќни и насмеани на сите слики! фала уште еднаш!

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
ОБДН, ај чупе создравје да си го користиш.
Очекаваме ногу кул сличина од сценски и задсценски настани :helou:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Фала за сите информации. Во живот немам научено толку за фото-апарати ко што научив денес. Очите ми истекоа чинам.

Нејсе, мислам дека е добар избор. Ако не, увек има 30 days return policy :)

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Dilema za digitalen aparat pomos!

Поздрав до сите вас форумџии. Се наоѓам во дилема. Кажете те ми која марка на дигитален апарат ми го предлагате. Се двоумам меѓу Никон, Сони,канон и Пентакс. Овој последниот некако највеќе ми се свиѓа ама навистина незнам за кој да се одлучам. Значи барам обичен идиот дигиталец до 11000 - 12000 денари. Благодараамм

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Поздрав до сите вас форумџии. Се наоѓам во дилема. Кажете те ми која марка на дигитален апарат ми го предлагате. Се двоумам меѓу Никон, Сони,канон и Пентакс. Овој последниот некако највеќе ми се свиѓа ама навистина незнам за кој да се одлучам. Значи барам обичен идиот дигиталец до 11000 - 12000 денари. Благодараамм
А нешто поточно модели и слично имаш видено или онака си само спремна:)
Ај разгледај ги моделите, размисли за што би го користела апаратот. Дали сакаш фенси апаратче убаво на изглед, или сакаш апарат од калибар на полу профи класа кој исто така има убав изглед ама за кого како:)

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Значи вака, дигиталче обично на изглед, да можам да сликам све шо ке ми дојде при рака, љубител сум на фотографија ама искрено немам пари за апарат со објектив. Така да, сакам да биде обично идиотче, но да биде квалитетно. Вчера во Германос гледав имаат различни модели и имаа еден Пентакс многу убаво излгедаше со 7 мб, и 3 оптички. Другите Сони, беа сите скоро иста класа 7.1, 7.2 мп, со 3 оптички зум.....имаше и Канон, и се двоумам дали со литиумска батерија или на обични? Што предлагаш ти?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Значи вака, дигиталче обично на изглед, да можам да сликам све шо ке ми дојде при рака, љубител сум на фотографија ама искрено немам пари за апарат со објектив. Така да, сакам да биде обично идиотче, но да биде квалитетно. Вчера во Германос гледав имаат различни модели и имаа еден Пентакс многу убаво излгедаше со 7 мб, и 3 оптички. Другите Сони, беа сите скоро иста класа 7.1, 7.2 мп, со 3 оптички зум.....имаше и Канон, и се двоумам дали со литиумска батерија или на обични? Што предлагаш ти?
11-12000ки за апарат со 3х оптички зум? Немој....не се пали на мега пикселите, глеј нека има малце повеќе зум, иако 3х е доволен(Барем за мене:))
Шо знам презадоволен сум си од сонито, идиотче е DSC S600 6 мега пиксели/ISO 80-1000/3х зум....Го земав пред две години 12000

Иначе ти препорачувам со обични батерии, јес да воедно ќе опнеш уште 1000-1500 денари плус за убав полнач со батерии и ќе шибаш. Предноста е во тоа што доколку ти се истрошат батериите можеш лесно да ги замениш со обични батерии кои ги има скоро во секоја продавница:)

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
А што мислиш за Пентакс Оптио појди на интернет само да го видиш, со тач скрин е од позади мммммм, добри ли се тие апарати???

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Me iskaraa i mi rekoa deka izborot mora da go svedam na Canon, a mene ne mi se svigjaat nivnite modeli, baska se kako plasticni kutivcinja :(((

Kajgana Shop

На врв Bottom