Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
[/QUOTE]

Пробај овде....прво пробај со Првиов чекор, ако нејќе тогаш симниго фајлот Msisip.dll од Овде и однесиго на дадената локација, па пробај пак да инсталираш....поздрав:smir:[/QUOTE]

Првото не го решава проблемот, а второто не можам да го ископирам ми требаат администраторски пермисии.
Сега читав по страни направив како што треба и ми дава само некои ерори. Изгледа целиот оперативен систем ми е зезнат.

Сепак, благодарам за помошта.
Поздрав.

A

Auditore

Гостин
Изгаси све кога играш Фифа, и намали ја малце резолуцијата да видиш дали ќе се промени нешто, барем да знаеме дали е до неа или друг проблем. АКо имаш CPU usage 65% може тоа да е причината, генерално успорување (губење на перформанси) се осеќа на све што е над 50% искористеност на процесорот, но од друга страна постои и можност кај тебе оваа искористеност да е и повисока, бидејќи тие 50/65% пред да стиснеш алт-таб можно е да се уште повеќе...
Ја намалив резолуцијата и пуштив фифа но пак сецкаше, помалку но сецкаше.

Изгледа најпаметно ќе биде да си вратам ХП ја.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
^^^^^

Па ќе сецка ако имаш послаба графичка, или малку РАМ

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Ја намалив резолуцијата и пуштив фифа но пак сецкаше, помалку но сецкаше.

Изгледа најпаметно ќе биде да си вратам ХП ја.
Премногу CPU usage, да не си закачил некој вирус? :)

Ај дај ми скриншот од програмите што ги имаш инсталирано? проблемот не е во Windows 7 него во неговата инсталација, дали кога не правиш ништо на десктоп имаш пак висока искористеност на процесорот? следи ги малце спајковите на процесорот, кога подиграш лесни апликации и програми.

Друго, пробај да го рестартираш компјутерот пред да играш.

A

Auditore

Гостин
Премногу CPU usage, да не си закачил некој вирус? :)

Ај дај ми скриншот од програмите што ги имаш инсталирано? проблемот не е во Windows 7 него во неговата инсталација, дали кога не правиш ништо на десктоп имаш пак висока искористеност на процесорот? следи ги малце спајковите на процесорот, кога подиграш лесни апликации и програми.

Друго, пробај да го рестартираш компјутерот пред да играш.
Само при вклучување на ФИФА ми е голема искористеност на процесорот.
Други никакви проблеми нема :/
Во мсцконфиг во старт ап само авастот е наместен да се подига друго ништо.
Најубаво ќе си ставам ХП и бог да ме види.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Си пробал со пач за играта?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Преинсталирај ја играта, не е до WIN7, дури и да е во секој случај не вреди да се враќаш 10 години во времето само заради една игра. Пробај и со други драјвери, мада мислам дека нова верзија на играта или пач или само преинсталирање на истата ќе ти ги реши проблемите.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
враќај се на xp

M

Milan_oh

Гостин

Kako da go napravam ova?
Otkako go formatirav pc-to mi pokazuva vaka, pred toa ne mi pokazuvalo.
Vekje probav so reinstalacija na igrata, a nemozam da igram na tie kontroli, gi sakam onie standardnite a,s,d,w,e

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Kako da go napravam ova?
Vekje probav so reinstalacija na igrata, a nemozam da igram na tie kontroli, gi sakam onie standardnite a,s,d,w,e
Мислам дека нема врска реинсталацијата.
Друга верзија (друга игра) да не си инсталирал ти?

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Повторно јас.

Проблемот со MSISIP.DLL не можам никако да го решам.

Некој друг да не знае лек?

A

Auditore

Гостин

Kako da go napravam ova?
Нема врска со инсталацијата на играта, туку е до ова, симни го и инстлирај го и вози ја фифата.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
како да поделам .avi file на два дела...т.е го симнав аватар и цел е 4,2 гига и сакам да го префрлам на телефонот(нокиа н900) за да го гледам на ТВ, арно ама ми кажува дека неможам да го префрлам поради што бил преголем, а имам 28гб слободни... така да му ја мислам да го поделам на два дела парт 1 и 2 и да ги гледам така...притоа да не му се наруши квалитетот дека е 720пиксели! HELP?

Г

Грејвдигер

Гостин
како да поделам .avi file на два дела...т.е го симнав аватар и цел е 4,2 гига и сакам да го префрлам на телефонот(нокиа н900) за да го гледам на ТВ, арно ама ми кажува дека неможам да го префрлам поради што бил преголем, а имам 28гб слободни... така да му ја мислам да го поделам на два дела парт 1 и 2 и да ги гледам така...притоа да не му се наруши квалитетот дека е 720пиксели! HELP?
Во Camtasia Studio можеш да го поделиш филмот на колку делови сакаш, само ќе треба да помине подолго време во компајлирање. Јас го имам користено тој програм, но сигурно има и некое друго помало програмче за таква намена.

Kajgana Shop

На врв Bottom