Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

фала за ова, а истражував сега со експлоер 9 и видов дека има да преземеш историја на фаоритс од друг прелистувач или директно од папка. првата опција не ми успеја па сега ќе пробам со оваа варијанта да ги ставам прво во папка па после да ги префрлам на експлоер 9

--- надополнето ---

дечки успеав, и нема потреба од тие алатки, ќе напишам сега дека може да се префрлува од еден на друг прелистувач цел фаворитс.

кој има firefox кликнува на фаворитс па после подоле на ластата се кликнува на - прикажи ги сите обележувачи или ctrl+shift+B па се отвора едно мало прозорче кад еимате повеќе команди да ги организирате фаворитс, од тоа мало прозорче на горниот таб пишува - увоз-извоз ткаде ви отвора опција дали сакате да извезете хтмл ил ида увезете хтмл. ако извезувате хтмл тогаш на десктоп можете да го копирате цел фаворитс каде подоцна од друг прелистувач го преземате.

Ако сакате да увезете хтмл тогаш самиот фирефох пронаоѓа дека имате и друг прелистувач и ги презема сите линкови и папки од експлоер 9 на пример.

се надевам на некој ќе му помогне ова :helou:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Јас го знам тоа, меѓутоа не е исто за сите бровсери. Како и да е добро е чим си научил :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Јас го знам тоа, меѓутоа не е исто за сите бровсери. Како и да е добро е чим си научил :)
па јас напоменав дека користам мозаила и експ. 9 :smir: ако си го знаеш зашто не го сподели не знам, битно е дека е возможно и остварливо :helou:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
па јас напоменав дека користам мозаила и експ. 9 :smir: ако си го знаеш зашто не го сподели не знам, битно е дека е возможно и остварливо :helou:

Јас ти кажав за повеќе бровсери каква е постапката, која воедно е доста попроста и немора да се прави на тој начин на којшто ти го користиш, а воедно неможе да се префрлува од секој бровсер на друг на тој начин.

Значи правиш бекап на профил и потoа го лоадираш, многу просто и брзо :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Јас ти кажав за повеќе бровсери каква е постапката, која воедно е доста попроста и немора да се прави на тој начин на којшто ти го користиш, а воедно неможе да се префрлува од секој бровсер на друг на тој начин.

Значи правиш бекап на профил и потoа го лоадираш, многу просто и брзо :)
не си во право, зашто и пеку мојот начин ти правиш бекап, така да :helou:

T

Tetro

Гостин
Не си во право, зошто на твојот начин мозилата прави бекап во .json екстензија која ИЕ9 не ја познава.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не си во право, зошто на твојот начин мозилата прави бекап во .json екстензија која ИЕ9 не ја познава.

не си во право во хтмл прави бекап на фаворитс :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Правиш бекап, меѓутоа не за сите бровсери само одредени имаат опција за да се врзуваат, значи по 3 пат. Друго ти збориш за фајворист, а јас зборам за комплетен бек ап, coockies, history, favorites, passwords, logins све буквално. Значи твојот метод помага само за омилените страни, додека мојот наачин е буквално истиот бровсер да го префлиш од еден оперативен ситем на друг, комплет како што бил, мешаш работи.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
ај предложете некој добар анти вирус, пред малце го форматирав пц. значи да не јаде многу рам и да си брка работа....

авира е шит

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
ај предложете некој добар анти вирус, пред малце го форматирав пц. значи да не јаде многу рам и да си брка работа....

авира е шит
Avast 6 free, и да Авира не е шит :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Излезе 6-ката? Јас сум уште на 4.8 и ми брка работа
Да веќе месец и нешто, ако се префрлуваш на 6 не ти препорачувам да направиш само абдејт, него прво избриши ја 4, па после инсталирај 6 од корен, и да ќе мора да ја регистрираш (само мејл внеси во самата апликација и немаш гајле) :)

Avast 6 е многу подобар и по комплетен од 4 & 5.

T

Tetro

Гостин
Да веќе месец и нешто, ако се префрлуваш на 6 не ти препорачувам да направиш само абдејт, него прво избриши ја 4, па после инсталирај 6 од корен, и да ќе мора да ја регистрираш (само мејл внеси во самата апликација и немаш гајле) :)

Avast 6 е многу подобар и по комплетен од 4 & 5.
Ова ме замисли малку...
Само со мејл се регистрира? :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Правиш бекап, меѓутоа не за сите бровсери само одредени имаат опција за да се врзуваат, значи по 3 пат. Друго ти збориш за фајворист, а јас зборам за комплетен бек ап, coockies, history, favorites, passwords, logins све буквално. Значи твојот метод помага само за омилените страни, додека мојот наачин е буквално истиот бровсер да го префлиш од еден оперативен ситем на друг, комплет како што бил, мешаш работи.

па јас тоа го барав за помош вие ми викавте не може, а ти ми предложи алатка а нема потреба од тоа :smir: не ме прајте сега неписмен, па јас само фаворитс барав да не ги ставам линк по линк во новиот броусер :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom