Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Вчера го скенирав pc-то и се беше орајд. Денес сабајле го вклучувам и вака... иде да бирам Safe Mode, Last Known... и со сите пробав па сам се рестартира а со Windows Normally ми се покажува околу 2 сек. син екран и одма се рестартира и потоа истата процедура. Ени хелп? [ PS: Ако е за формат веќе ств не е фер :D дека пред 1 месец го формат... ]

V

Viktor g

Гостин
ми треба совет ставив анвира и ми направи ршум во компјутерот та дури и форумов ми го блокираше неможам да оторам пола програми еве го проблемотПрегледај го приврзокот 40914совет за анти вирус бидејќи тој го кикнав ништо неможее да отворам со него

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Вчера го скенирав pc-то и се беше орајд. Денес сабајле го вклучувам и вака... иде да бирам Safe Mode, Last Known... и со сите пробав па сам се рестартира а со Windows Normally ми се покажува околу 2 сек. син екран и одма се рестартира и потоа истата процедура. Ени хелп? [ PS: Ако е за формат веќе ств не е фер :D дека пред 1 месец го формат... ]
Пробај со Repair на Windows-от.

ми треба совет ставив анвира и ми направи ршум во компјутерот та дури и форумов ми го блокираше неможам да оторам пола програми еве го проблемотПрегледај го приврзокот 40914совет за анти вирус бидејќи тој го кикнав ништо неможее да отворам со него
MSE, Avast, ESS... бирај.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
дечки, сакам да се префрлам на windows 7 од мерак, дали мојава конфигурација ќе го крепи windows 7. без да мрзне, сецка и сл...

1GB Ram, 160 GB WD HDD, 512MB ATI RADEON X550, Intel Celeron 3.2 GHz

едит
не играм игри освен некогаш од мерак ако укључам кантер :)

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
дечки, сакам да се префрлам на windows 7 од мерак, дали мојава конфигурација ќе го крепи windows 7. без да мрзне, сецка и сл...

Ќе го крепи,али со + 1Гб Рам ќе е супер!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

едит
Немој да одиш со ова чудо, ќе се зезнеш. 1 GB рам е ептен кнап а тоа што имаш целерон.... ако ти е мерак, пробај :)

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)

16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

Ова ти се минималните побарувања за седмица,ќе го турка некако али не очекувај којзнае што,за сурфање е ок!
Стај си Рам плус и ќе немаш гајле!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)

16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

Ова ти се минималните побарувања за седмица,ќе го турка некако али не очекувај којзнае што,за сурфање е ок!
Стај си Рам плус и ќе немаш гајле!
1GHz Celeron и 1Ghz Core 2 Duo (на пример) не е ни приближно исто :)

Исто како кај игриве кога ќе кажат дека за некоја ти треба 256MB графичка, па оди играј.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

едит
Инсталирај Windows Home Basic или Home Premium, немој Ultimate или Professional. Исто така исклучи Аеро.

A

Auditore

Гостин
Избришав АВГ, инсталирав АВАСТ, и сега несака ништо освен скајп да ми отвори кога ми е вклучен авастот, кога ќе го исклучам се отвара.
Што треба да подесувам, и мора ли секогаш вака, мислев добро е ова чудо.

T

Tetro

Гостин
Избришав АВГ, инсталирав АВАСТ, и сега несака ништо освен скајп да ми отвори кога ми е вклучен авастот, кога ќе го исклучам се отвара.
Што треба да подесувам, и мора ли секогаш вака, мислев добро е ова чудо.
Инсталирај уште 2-3 антивирусни, ќе го решиш проблемот. :tapp:

Uninstall на едниот бре, кој ти рече дека треба да имаш повеќе антивирусни? Си прават пречки една на друга и затоа ти кочи компјутерот.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
1GHz Celeron и 1Ghz Core 2 Duo (на пример) не е ни приближно исто :)

Исто како кај игриве кога ќе кажат дека за некоја ти треба 256MB графичка, па оди играј.
Многу јасно! Али 1Ghz се мисли ваљда на еднојадрени процесори во побарувањата! Е сега, Целеронка е да, али со 3.2Ghz за мерак ете,ќе брка работа :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Инсталирај уште 2-3 антивирусни, ќе го решиш проблемот. :tapp:

Uninstall на едниот бре, кој ти рече дека треба да имаш повеќе антивирусни? Си прават пречки една на друга и затоа ти кочи компјутерот.
Погрешно си го сфатил го има избришано едниот и го инсталирал другиот...

Престани со зидовите денес,се ке срушиш :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom