Помош, софтверски проблеми и совети

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
ми треба програма со која што ќе можам да командам друг компјутер преку интернет..односно да работам исто како да е кај мене..ако можи некој нека објави благодарам :)
Повелете :smir:

Оваа апликација треба да ја имате ти и на тој што ќе му работиш во комјутер, конкретно за тој, треба да ја приклучи програмава и лево од неа има ID и Password броеви, ке ти ги даде тебе и ти ги внесуваш кај тебе во апликацијава и се конектираш и .... Среќно :) :smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
TeamViewer-от е епик феил спореден Windows Remote Desktop Connection/Remote Assistance во поглед на брзина и функционалност. Е сега второво има неколку чекори плус пред прва употреба ама чим се средат ќе лета. За Team Viewer можи изгледа поедноставно на почтокот ама после ќе искиниш живци од што е бавен.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
TeamViewer-от е епик феил спореден Windows Remote Desktop Connection/Remote Assistance во поглед на брзина и функционалност. Е сега второво има неколку чекори плус пред прва употреба ама чим се средат ќе лета. За Team Viewer можи изгледа поедноставно на почтокот ама после ќе искиниш живци од што е бавен.
Agree,agree!

Али некогаш итно ти треба да средиш нешто набрзинка,да му подесиш,средиш нешто набрзинка на некого а појма немаш кој,што и како седи зад другата страна на мониторот нели!
И да,едноставноста! Прост е ко грав,секој може лесно да се снајде!

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Imam instalirano Windows 7 na lap topot, instalirav magic iso 5.5, i posle toa mislam deka pocna da mi se seknuva kompjuterot....koga otvoram control panel nema nisto tamu lluge, prazna strana.....baven e, koga skeniram so antimalware, doaga do eden folder windows/system/zipfldr.......i se zakocuva programata i go restartiram i ne saka da se restartira i ja vadam baterijata od laptopot za da go izgasam.....inaku mozam da go koristam ....nekoja info ako znae nekoj sto moze da mu e i kako da se resam od problemot....ako moze resenie bez da go preinstaliram imam mnogu raboti koi mi trebaat...:zid:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Imam instalirano Windows 7 na lap topot, instalirav magic iso 5.5, i posle toa mislam deka pocna da mi se seknuva kompjuterot....koga otvoram control panel nema nisto tamu lluge, prazna strana.....baven e, koga skeniram so antimalware, doaga do eden folder windows/system/zipfldr.......i se zakocuva programata i go restartiram i ne saka da se restartira i ja vadam baterijata od laptopot za da go izgasam.....inaku mozam da go koristam ....nekoja info ako znae nekoj sto moze da mu e i kako da se resam od problemot....ako moze resenie bez da go preinstaliram imam mnogu raboti koi mi trebaat...:zid:
Со која Antimalware проба??? оти Malwarebytes многу има решено проблеми вакви, кои мислам и јас дека е до некој малициозен софтвер...

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Инсталирам игра, League of Legends и...

Сецка играва.
Warning: Your video card drivers are out of date. Go to the manufacturer's website for update instructions.
Одам на nvidia.com, неможам рачно да најдам драјвери, незнам точно која верзија да ја одберам.

Неможам да скенирам .Одблокирав pop-ups, а тоа другото што пишува дека треба да кликнам на Yes, не ни ми се појави :) и останува само на Scanning System...

Имам nvidia geforce 6200
Driver date: 1/14/2009
Други информации ако ви требаат, кажете ми кои и каде да ги најдам :)

Кој драјвер треба да го симнам и инсталирам?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Инсталирам игра, League of Legends и...

Сецка играва.
Одам на nvidia.com, неможам рачно да најдам драјвери, незнам точно која верзија да ја одберам.

Неможам да скенирам .Одблокирав pop-ups, а тоа другото што пишува дека треба да кликнам на Yes, не ни ми се појави :) и останува само на Scanning System...

Имам nvidia geforce 6200
Driver date: 1/14/2009
Други информации ако ви требаат, кажете ми кои и каде да ги најдам :)

Кој драјвер треба да го симнам и инсталирам?
Еве ти драјвери, пошто не наведи оперативен систем еве ти за XP и за 7мица

Windows XP - Nvidia Drivers XP
Windows 7 - Nvidia Drivers 7,Vista

позз :smir:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
XP Имам. А за било која верзија на geforce 6200 нема да прави проблем овој апдејт?
Симни си drivermax ..одличен програм..ти ги наоѓа сите апдејти или драјвери што ти фалат.. Направи акаунт и можеш да ги симнеш ..free е

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ако ставам сп 2 голема е веројатноста да ми откаже компјутерот затоа што е прилично стар а ми кажа дека матичната е малку зезната и доплнително успорување со сп 2 би довело до нејзин престанок на работа
а мислиш дека со антивирусот нема да го оптеретиш малку процесорот?? ако матичната ти е пред откажување и вака и така некој ден ке ти рикне. така да имаш барем на старо ефтини делови за 50 евра може да составиш добра конфигурација

Kajgana Shop

На врв Bottom