Помош, софтверски проблеми и совети

C

cige

Гостин
Најпрво влези во биос и провери кај НDD дали инаш инсталирано диск, ако е тоа ОК најверојатно ти е SATA диск без соодветни SATA драјвери. Се што ти треба при бутирање од ЦДто ке гледаш доле ти дава едни.. Pres F6 to load the sata driver и да ги инсталираш дриверите од флопи, усб, или ЦД.
Оние драјвери што ти ги даваат кога го купуваш компјутерот?

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Оние драјвери што ти ги даваат кога го купуваш компјутерот?
Таму имаш драјвери за графичка звучна мрежна... провери дали имаш таму ЅАТА драјвери, ако има тогаш од таму, ако не кажи што HDD имаш ќе најдеме драјвери.

C

cige

Гостин
Таму имаш драјвери за графичка звучна мрежна... провери дали имаш таму ЅАТА драјвери, ако има тогаш од таму, ако не кажи што HDD имаш ќе најдеме драјвери.
Проблемот е што компјутерот сакам да го форматирам затоа што не го покренува виндоусот, кога ќе го уклучам го дава само црниот екран и толку.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Проблемот е што компјутерот сакам да го форматирам затоа што не го покренува виндоусот, кога ќе го уклучам го дава само црниот екран и толку.
Како прво остај што кажува тоа :
кажи што HDD имаш ќе најдеме драјвери.
Нема врска со ХДД туку со сата контролерот на матичната плоча.
Според матичната плоча ќе одиш на support страната на фирмата и таму имаш Сата драјвери. Најчесто иде преку флопи но ако немаш уред за флопи на компјутерот ќе ти кажам како да ги направиш цд со интегрирани сата драјвери од XP.

ПС: Имајќи предвид дека пц то не ти работи ќе ти треба друг компјутер за да го направиш цд то..но најверојатно тоа веќе го имаш чим пишуваш на форумот.

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Мала помош ако може,поточно прашање.Користам Kaspersky internet security 11.01.400 a sakам да инсталирам kaspersky pure.Па дали треба да го избришам стариот антивирус или одма да го инсталирам новиот.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Мала помош ако може,поточно прашање.Користам Kaspersky internet security 11.01.400 a sakам да инсталирам kaspersky pure.Па дали треба да го избришам стариот антивирус или одма да го инсталирам новиот.
Секако :) Ама гледај да го избришрш со некоја програма за деинсталирање како Revo Uninstaller, за да ги избрише и останатите фајлови останати, кои нема да се избришат од стандардниот деинсталер од KIS... и потоа терај со Pure....:smir:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
неам некое големо искуство со алкохол/даемон тулс итн пошо долго време не играв игри... но ме интересира зашто ги инсталирате тие големи програми(алкохол/даемон тулс) шо инсталираат свои посебни и дискутабилни драјвери, кога игрите може да ги инсталирате со лајт програми како magic iso/power iso кои не инсталираат свои посебни и дискутабилни драјвери?
има нешо многу важно шо може да направат алкохол/даемон тулс а не можат magic iso /power iso пошо колку шо знам за игриве, само треба mount да направиш на .isoто што си го симнал.

M

Mr.InF3ction

Гостин
неам некое големо искуство со алкохол/даемон тулс итн пошо долго време не играв игри... но ме интересира зашто ги инсталирате тие големи програми(алкохол/даемон тулс) шо инсталираат свои посебни и дискутабилни драјвери, кога игрите може да ги инсталирате со лајт програми како magic iso/power iso кои не инсталираат свои посебни и дискутабилни драјвери?
има нешо многу важно шо може да направат алкохол/даемон тулс а не можат magic iso /power iso пошо колку шо знам за игриве, само треба mount да направиш на .isoто што си го симнал.
Истото важи и за Virtual CloneDrive simple as possible, but not simpler :) Бесплатен и ја врши работат одлично.

Член од
7 февруари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
12
ај вака некој ако може да ми ПОМОГНЕ!!!
15 : 50 е времето кога цела недела веќе ми се рестартира компјутерот сам!!! Чаре некое?? не сум чепкал ништо во него ако знае некој нека пише

M

Mr.InF3ction

Гостин
ај вака некој ако може да ми ПОМОГНЕ!!!
15 : 50 е времето кога цела недела веќе ми се рестартира компјутерот сам!!! Чаре некое?? не сум чепкал ништо во него ако знае некој нека пише
Да не си инсталирал некој софтвер ?
Ако не најверојатно тоа е периодот кога во твојата куќа се појавуваат духови :D

Член од
7 февруари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
12
Не бе ништо не сум чепкал а сеа па и друго се шекна уствари целио е шекнат!!! на едно 10мин. саато ми куца една !!! преинсталација или има друго чаре!!!

M

Mr.InF3ction

Гостин
Не бе ништо не сум чепкал а сеа па и друго се шекна уствари целио е шекнат!!! на едно 10мин. саато ми куца една !!! преинсталација или има друго чаре!!!
Прво нешто што ми текнува е вирус. Гледај исчисти со антивирус било кој таму дали ќе ти најде вируси ( MSE, Nod, Kaspersky)
После исчисти со ccleaner регистрите да ги среди убаво. Може од температура ама ова што викаш секој ден 15-30 нема врска со температура ама ок сепак исчисти го и од внатре од прашина. И исто така можеш вака: Run(start и R од тастатурата)msconfig>startup И Disable All bla bla па таќа ќе ако повеќе не се рестартира ќе знаеш дека не е од некој софтвер.
Можно е и тоа време пола маало да пушта греалка итн и да ви е слаба струјата. Можно е и додека не си бил дома некој да чепкал нели. Дај повеќе Информации што компјутер имаш , оперативе систем ова она, дали плаќате струја редовно дека и од евн може да е проблемот. xDD Сериознио пробај ги тие првите 2/3 работи ако.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Имам проблем, само што пробав да форматирам пц на еден комшија но не успеав. Значи се добро си оди, се инсталира windows xp sp3 и кога ке се инсталира целосно, кога треба да ми се вклучи се рестартира. Пробав 3 пати пак не сака, до цд-то неке да е бидејќи сум инсталирал со него многу пати а и цдромот работи. Прво се сомневав во хардвер, но успеав кубунту да инсталирам и се нормално функционира освен што ужасно кочи ама со оглед дека пц-то има 256 рам до тоа ке е. Што би можело да биде проблемот?

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25

--- надополнето ---

А што беше проблемот? онака ме интересира :))
немав звук на youtube,а на песните што ми се во компјутер имам,па побарав малце помош..и еве сеа пак немам звук:icon_conf

Kajgana Shop

На врв Bottom