Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Мислиш од цд то на графичката или било кој хардвер?
Па не треба така. најверојатно тие драјвери се ооод 2008 повеќе или помалку.
Симни најнови дравјери од интернет за графичката, mainboard итн.
После како што кажа Riki исклучи непотребни работи од startup т.е исклучи се освен антивирус.
И да најважно да не имаш лоши сектори. И дали свети црвеното светло цело време кога кочи пц то? Ако свети цело време најверојатно имаш лоши сектори и ќе треба да средиш со HDD Regenerator преку бутабилно цд.
Можно е да имам Бед сектори пошто хардот крчи корне и без да работи ништо на него.Ај ќе пробам ова ама кај да го најдам ова HDD Rer?Ај ако имаш некој линк прати ми на ПП.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Вака сега. Имам Тв карта Lifeview FlyVideo 3000+ и имам инсталирано т.е. вчера инсталирав Windows 7. Ги инсталирав драјверите за ТВ картата и ова ми го дава:

Јас мислам дека Тв картата неможи да работи на Windows 7 но не сум сигурен. Ај некој ако знај нека поможи.

Фала однапред :helou:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.442
Вака сега. Имам Тв карта Lifeview FlyVideo 3000+ и имам инсталирано т.е. вчера инсталирав Windows 7. Ги инсталирав драјверите за ТВ картата и ова ми го дава:

Јас мислам дека Тв картата неможи да работи на Windows 7 но не сум сигурен. Ај некој ако знај нека поможи.

Фала однапред :helou:
Или пак треба да најдеш соодветни драјвери за Windows 7.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
пошто глеам темата за Барам програма е затворена, па еве тука:

некоја програма за live radio streaming recording, или некој додаток да ви се има најдено за винап или општопознативе програмчиња...

фала однапред

T

Tetro

Гостин
пошто глеам темата за Барам програма е затворена, па еве тука:

некоја програма за live radio streaming recording, или некој додаток да ви се има најдено за винап или општопознативе програмчиња...

фала однапред
Sony Sound Forge

C

cige

Гостин
Земав да го форматирам декстопот и се убаво се подеси, на фирст боот го ставив ЦД-то, го рестартирав и наместо оваа слика

Uploaded with ImageShack.us
ми даде слика со следниов текст:
Set up did not find any hard disk drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered an and properey connected to your computer, and that any disk-retated hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Setap cannot continue. To quit setup pres F3.

Член од
23 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
mi treba programa konventiranje na dvd od avi files i dr. dvx i xvd files so sto taa programa bi imala racno korecija na prevodi ako znae nekoj neka pomogne ke mu bidam blagodaren

--- надополнето ---

jas ja imam ovaa programa ama nema racna korekcija za prevodite, inaku samo vaka bi gi napravil prevodite dobri i bi bile socuvani koga ke se iskonventiraat

--- надополнето ---

mislev na ConvertXtoDVD 4

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Земав да го форматирам декстопот и се убаво се подеси, на фирст боот го ставив ЦД-то, го рестартирав и наместо оваа слика

Uploaded with ImageShack.us
ми даде слика со следниов текст:
Set up did not find any hard disk drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered an and properey connected to your computer, and that any disk-retated hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Setap cannot continue. To quit setup pres F3.
Најпрво влези во биос и провери кај НDD дали инаш инсталирано диск, ако е тоа ОК најверојатно ти е SATA диск без соодветни SATA драјвери. Се што ти треба при бутирање од ЦДто ке гледаш доле ти дава едни.. Pres F6 to load the sata driver и да ги инсталираш дриверите од флопи, усб, или ЦД.

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
ми треба регистрациски клуч за Турни речникот ... или друг начин на регистрација ... доколку има некој клуч или пач нека ми прати линк на ПП .... Благодарам

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Една игрица треба преку Алхохол да ја инсталирам..али тоа триал верзијата од 30 дена ми помина..и сеа ја бришам пак ја симнувам пак ја инсталирам..и ми бара лиценца таму.(ко веќе да ја имам инсталирано.) шо да прам?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Една игрица треба преку Алхохол да ја инсталирам..али тоа триал верзијата од 30 дена ми помина..и сеа ја бришам пак ја симнувам пак ја инсталирам..и ми бара лиценца таму.(ко веќе да ја имам инсталирано.) шо да прам?
Go with The Best fuck The Rest :smir:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
А ако ти речам дека и тој го имам во ПЦ и дека него му е помината тоа пробната верзија?
Than Die like The Rest !!!:vozbud: хахахахахахахахаха шала брат, ..... не бе инсталирај го ама ќе одиш на Personal Free и така нема да ти бара лиценца, оти Lite верзијата на Daemon е бесплатна...позз:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom