Помош, софтверски проблеми и совети

B

Beck's

Гостин
Пробај на друг компјутер, ако и таму ти го покажува истово, тогаш купи си нов џојстик. Од искуство ова, до сега низ рака ми имаат поминато 4-5 џојстика, и штом ми се појави такво, одма знаев дека му дошол крајот..
^valjda do toa e,i na drugiot mi pokazuva isto,iako povremeno si raboti...Neyse vreme e za nov :) fala oponentu :P

Член од
12 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Aj ve molam aku mozi nekoj da mi dade link so najnoviot BIOS za MSI MS-7267 V:5.0 945GZM6.Fala :D

Член од
19 јануари 2011
Мислења
87
Поени од реакции
3
Некој солиден туторијал како да флеширам биос?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Decki imam eden problem so kompjuterot. Dodeka bev na kompjuter mi se pojavi izvestuvanje deka demek sistemot e inficiran i mi se otvori aplikacija system tools koja navodno go skenirase kompjuterot i najde nekoi inficrani fajlovi. Inaku programava nikogas ne sum ja videl nitu instaliral i sfativ deka e nekakva izmama. Posle se otvori prozorec koj barase aktivacija na softverot preku kreditna karticka i vidov deka stvarno sum se zafrknal :) Posle toa site otvoreni prozorci se zatvorija i ne ni mozam da gi otvoram zasto ovaa system tools programa mi vika deka site fajlovi se inficirani i bara da gi "iscistam" preku nea. Go restartirav kompjuterot i potoa pozadinata avtomatski se smeni pisuvase nesto kako warning your computer is infected bla bla...ne mozam da otvoram nieden prozorec nitu task manager nitu nesto drugo...problemot e sto nemam nikakvi cd-a od windows-ot i prakticno sum ostaven bez kompjuter vo momentov. Znae nekoj sto mozam sam da napravam ili da go nosam na servis direktno?

B

Beck's

Гостин
Decki imam eden problem so kompjuterot. Dodeka bev na kompjuter mi se pojavi izvestuvanje deka demek sistemot e inficiran i mi se otvori aplikacija system tools koja navodno go skenirase kompjuterot i najde nekoi inficrani fajlovi. Inaku programava nikogas ne sum ja videl nitu instaliral i sfativ deka e nekakva izmama. Posle se otvori prozorec koj barase aktivacija na softverot preku kreditna karticka i vidov deka stvarno sum se zafrknal :) Posle toa site otvoreni prozorci se zatvorija i ne ni mozam da gi otvoram zasto ovaa system tools programa mi vika deka site fajlovi se inficirani i bara da gi "iscistam" preku nea. Go restartirav kompjuterot i potoa pozadinata avtomatski se smeni pisuvase nesto kako warning your computer is infected bla bla...ne mozam da otvoram nieden prozorec nitu task manager nitu nesto drugo...problemot e sto nemam nikakvi cd-a od windows-ot i prakticno sum ostaven bez kompjuter vo momentov. Znae nekoj sto mozam sam da napravam ili da go nosam na servis direktno?
ako imas antivirus instaliran probaj na Safe Mode napraj mu scan,ili pa zemi si go najdobriot software za vakvi slucaevi Malwarebytes-Antimalware,isto u Safe Mode ke mu naprais scan,siguren sum deka ova programa ke ti vrsi rabota .So sreka

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Некој солиден туторијал како да флеширам биос?
тука не ти треба туторијал ти треба искуство и знаење, ако незнаеш не чепкај ништо да не ја изгореш плочата

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Да не знае што е проблемов некој, во последно време кога ќе ставам повеќе торенти да се сметинаат(филмови над 700мб), почнува да кочи цел пц, да мрзне и да се намалува конекцијата т.е брзина на даунлоад/аплоад на другите торенти...

Го преинсталирав виндоусот и пак истото, да не е хардверски проблем, хард дискот оштетен нешто?

Температурата му се движи до 32степени...

Имам Western Digital 160GB стар околу 3 години...

Поздрав.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае што е проблемов некој, во последно време кога ќе ставам повеќе торенти да се сметинаат(филмови над 700мб), почнува да кочи цел пц, да мрзне и да се намалува конекцијата т.е брзина на даунлоад/аплоад на другите торенти...

Го преинсталирав виндоусот и пак истото, да не е хардверски проблем, хард дискот оштетен нешто?

Температурата му се движи до 32степени...

Имам Western Digital 160GB стар околу 3 години...

Поздрав.
Пробај со друг торент клиент. Колку рам имаш?

И кога ќе почне да ти кочи, отвори таск менаџер (CTRL + SHIFT + ESC) оди во Processes подреди ги по кој зима највеќе CPU и дај еден скриншот тука.
Истото направи го пак само подреди ги по RAM

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Пробај со друг торент клиент. Колку рам имаш?

И кога ќе почне да ти кочи, отвори таск менаџер (CTRL + SHIFT + ESC) оди во Processes подреди ги по кој зима највеќе CPU и дај еден скриншот тука.
Истото направи го пак само подреди ги по RAM
Рам имам 1GB :)

Еве подредено по RAM

Еве подредено по CPU

Исто така имам пробувано и со други клиенти, пак е исто :S

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Рам имам 1GB :)

Еве подредено по RAM

Еве подредено по CPU

Исто така имам пробувано и со други клиенти, пак е исто :S
Имаш малку рам ама ако си на ХР добар си.
Само гледам процесоров ти корне за торентов. Пробај со uTorrent.

И што процесор имаш. Случајно да не е Celeron? :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Имаш малку рам ама ако си на ХР добар си.
Само гледам процесоров ти корне за торентов. Пробај со uTorrent.

И што процесор имаш. Случајно да не е Celeron? :)
На ХП сум, инаку Celeron е брате :S ама досега се си било во ред, ми грејше пред неколку дена, го премачкав со термичка маст и сеа не крева темература до 45 макс е како и секојпат :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На ХП сум, инаку Celeron е брате :S ама досега се си било во ред, ми грејше пред неколку дена, го премачкав со термичка маст и сеа не крева темература до 45 макс е како и секојпат :)
Бриши тоа лајното и стај си uTorrent.

Kajgana Shop

На врв Bottom