Помош, софтверски проблеми и совети

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Здраво,
Незнам колку прашањето е за во оваа тема ама да се обидам...
Имам оперативен систем XP sp2 на PC-то и неможам да го подигнам никако :(
Заглави и морав да го рестартирам од копчето за рестарт меѓутоа сега заглави во јамка од која незнам како да испаднам
1.Прво на подигање прашува дали сакам да Normal, Safe Mode ...
2.избирам Normal и се појавува плава позадина за "checking file system on drive C" ако го одкажам притиснам било кое копче повторно започнува со подигање чекор 1. објаснет погоре.
3.доколку оставам да изврши checking запоцнува со процентите да вртат и стасува до 68% и тука заглавува неприма никаква команда го оставив така да стои 30 мин и ништо
4.Пробав и со Safe mode несака да се подигне ги чита драјверите и заглавува така ...

Било каков совет би бил добредојден.

Благодарам однапред.
Na sila e restartitan od kopce. Ako e od kopce imas bet sektor nekade regeneriraj go diskot za sekoj slucaj posle simni si ERD commander i popravi ja ixstalacijata (ako mislis deka imas programki koi so ti trebat ako ne format)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Дали има некој програм кој отвора оштетени ЦД-а , мислам дека имаше таков..се работи за cd со слајдови од слики..пробав со Recovery toolbox,исто..постојано бара dll фајлови.. Некој помош?

АздисаноСакавче

Passionate Hentai Fan
Член од
19 декември 2010
Мислења
155
Поени од реакции
13
Дали има некој програм кој отвора оштетени ЦД-а , мислам дека имаше таков..се работи за cd со слајдови од слики..пробав со Recovery toolbox,исто..постојано бара dll фајлови.. Некој помош?
Пробај со Unstoppable Copier не ти гарантирам чуда ама мене неколку пати ми има вратено податоци од оштетени ЦД-а.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.868
Поени од реакции
11.550
Hdd cleaner program...?

Фала однапред.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Проблем со фејсбук - ресетирање пасворд

Овој проблем ми се појави деновиве. Ги избришав случајно од броузерот сите зачувани пасворди , и пробав да се логирам на фејсбук, но - сум го заборавил пасвордот.
И нели нормална процедура, forgot my password , си го пишав меилот и треба да ми возврати confirmation code , но ништо. Пробав над 10 пати и го поминав она лимитот што е , но порака од нив нема. Последен пат го сменив пасвордот на 24 декември ама сум го заборавил..
Најдов на гугл дека уствари многу луѓе го имаат проблемов, но ме чуди што пред еден месец немаше никаков проблем, а сега не ми праќа.
Помош?

Г

Грејвдигер

Гостин
Провери да не ти е во Junk/Spam фолдерот? И ако имаш внесено безбедносно прашање или втор мејл може со некој од овие начини да пробаш.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Гледам сега во Computer Management , Netword Controller не ми е инсталиран највероватно е до тоа , иначе нема прекинувач од страна , највероватно е со Fn+F2 ,,,
Го средив ова но сега има друг проблем , долу кај сатот сто е wireless-от ја дава мојата конекција , се конектирам и кажува дека е конектирано но има до тие цртичките извичник и нема интернет :toe:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Проверив во спем, нема , а немам ни блокирани праќачи.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
imam windows 7 ,mi treba programa microsoft word 2007 itno, nekoj ke mi pomogne li???

B

Beck's

Гостин
Usb device not recognized...vaka mi pokazuva celo vreme,koa probam da go staam Joystikot,koj dosea sum go koristil bez problem..Inaku ako prvoto vase prasanje bi bilo dali imam instalirano software,da imam instalirano,iako poveketo od joysticite rabotat i bez programa

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Usb device not recognized...vaka mi pokazuva celo vreme,koa probam da go staam Joystikot,koj dosea sum go koristil bez problem..Inaku ako prvoto vase prasanje bi bilo dali imam instalirano software,da imam instalirano,iako poveketo od joysticite rabotat i bez programa
Пробај на друг компјутер, ако и таму ти го покажува истово, тогаш купи си нов џојстик. Од искуство ова, до сега низ рака ми имаат поминато 4-5 џојстика, и штом ми се појави такво, одма знаев дека му дошол крајот..

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Другари имам проблем. Инсталитам звучна и ова ми се појавува ......

Install Realtek HD Audio Failure !!!
[ Error Code: 0xE0000227 ]

- Помагајте ....

Kajgana Shop

На врв Bottom