MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Није тачно. :nenene:На секаква машина!
Није тачно. :nenene:На секаква машина!
Значи глеам имаш проблеми со ова.. Земи некој програм за едитирање партиции, јас си го користам Particion Magic. Првин ќе земеш од D, ќе одземеш простор, значи ќе го смалиш D. После тоа ќе ти остане unlocated space. Ќе отидеш на C, и ќе го додадеш тој unlocated space и готово.Вака сега , Ц дискот ми е со вкупен капацитет 39 гига, а Д 76 гига...може ли да се зголеми капацитетот на Ц за сметка на Д,или нема шанси
Напишано ти е во македонски фонт, а тебе ти треба со поддршка? Ако да, симни го конверторот од тука.Отпакувај, потоа во Start, Run пишиНе знам дали е за овде, ама да си прашам. Ми треба македонски спелинг во ворд. Се работи за доста обемен текст, од некои 80 страни кои треба да ги поминам во најбрзо време. Не знам како да го конвертирам англискиот во македонски.Не знам ниту да објаснам.
%appdata%
Ти преба македонски проверувач на правопис за Офис 2003 или 2007.Не, мене ми е напишано со кирилско писмо, барам да поправам зборови! Имам Windows XP и Word мислам 2003 или 2007 (не знам каде да проверам). На некои места имам напишано погрешно некои зборови, сакам да ги заменам, ама 80 страни се, не се дочитува!
Grammar check ми треба!
Напишано ти е во македонски фонт, а тебе ти треба со поддршка? Ако да, симни го конверторот од тука.Отпакувај, потоа во Start, Run пишинајди Microsoft, па Word, па во Startup копирај го фајлот што претходно го отпакува. Потоа отвараш документот, кај што се тие табовите Home, Insert, најдесно е Add-Ins, го наоѓаш конверторот, го селектираш текстот (ако сакаш целиот текст моеш на левата страна од текстот да кликнеш со маусот трипати), кликаш на конверторот, го одбираш фонтот во кој што е моментално текстот, и новиот фонт, и кликаш на Конвертирај. Се ова што го кажав важи за Windows 7 и Office 2007. Ако ова не го решава твојот проблем или нешто друго е во прашање, пиши. ПоздравКод:%appdata%
Фала и на двајцата. Второто е тоа што ми требаше. :smir:
Одинсталирај го UXtender и ако е потребно System Restore неколку саати или пак еден ден поназад. Важно да биди пред инсталирањето. Во најдобар случај ќе има посебна точка направена во моментот пред инсталирањето. (Ќе пиштува Installed UXTender)F1,F1, F1
Инсталирав UXTender и сега компјутерот ми откачи.Како да го санирам проблемот а да не биде format?
Позз,
Ах, зафркнат проблем. Најверојатно е проблемот опишан овде http://www.mydigitallife.info/2007/08/15/youtube-dailymotion-google-video-flash-games-and-applications-no-sound-and-audio-in-windows/Вака значи, звукот ми работи ок кога пуштам на пример музика преку winamp, или било кој други програми, видеа што се наоѓаат во мојот компјутер отвара нормално преку било кој програм, меѓутоа кога сум на интернет на пример на јутуб нема звук на клиповите... забележав дека неможам да го отворам „VOLUME CONTROL“ за да средам некои работи бидејќи мислам дека е до тоа, кога сакав да го отворам ми се појави ова
![]()
Чаре ?
Симни го тоа и двоен клик.To solve the problem of no sound play in Flash based videos, contents, apps, games and etc, download the FixNoFlashSound.reg
Епа незнам шо е проблемот кај мене пробав win xp sp2 x32/x64 win xp sp 3 една недела работе и почнува со тоа пораките за секоја програма шо ке ја отворам или игра send error / Don't send а новиот месеџер неможе ни да се инсталира на windows xp sp 2 x64 ми вика ова апликација не е валидна за 64 битен виндоус а пак на windows xp sp3 ми пише вие сакате да отворите 64 битна апликација на 32 битен систем и ми дава линк од еден драјвер ко ке го инсталирам тој драјверот сетне ми пиши Not valid aplication system 32 error1. xp не е срање
2. и xp подржува 64
3. доста луѓе ми имаат кажано дека игрите подобро лизгаат на xp за разлика од 7