Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Вака сега , Ц дискот ми е со вкупен капацитет 39 гига, а Д 76 гига...може ли да се зголеми капацитетот на Ц за сметка на Д,или нема шанси
Значи глеам имаш проблеми со ова.. Земи некој програм за едитирање партиции, јас си го користам Particion Magic. Првин ќе земеш од D, ќе одземеш простор, значи ќе го смалиш D. После тоа ќе ти остане unlocated space. Ќе отидеш на C, и ќе го додадеш тој unlocated space и готово.

H

HITCH

Гостин
Не знам дали е за овде, ама да си прашам. Ми треба македонски спелинг во ворд. Се работи за доста обемен текст, од некои 80 страни кои треба да ги поминам во најбрзо време. Не знам како да го конвертирам англискиот во македонски. :( Не знам ниту да објаснам.

A

apidrone

Гостин
Не знам дали е за овде, ама да си прашам. Ми треба македонски спелинг во ворд. Се работи за доста обемен текст, од некои 80 страни кои треба да ги поминам во најбрзо време. Не знам како да го конвертирам англискиот во македонски. :( Не знам ниту да објаснам.
Напишано ти е во македонски фонт, а тебе ти треба со поддршка? Ако да, симни го конверторот од тука.Отпакувај, потоа во Start, Run пиши
Код:
%appdata%
најди Microsoft, па Word, па во Startup копирај го фајлот што претходно го отпакува. Потоа отвараш документот, кај што се тие табовите Home, Insert, најдесно е Add-Ins, го наоѓаш конверторот, го селектираш текстот (ако сакаш целиот текст моеш на левата страна од текстот да кликнеш со маусот трипати), кликаш на конверторот, го одбираш фонтот во кој што е моментално текстот, и новиот фонт, и кликаш на Конвертирај. Се ова што го кажав важи за Windows 7 и Office 2007. Ако ова не го решава твојот проблем или нешто друго е во прашање, пиши. Поздрав

H

HITCH

Гостин
Не, мене ми е напишано со кирилско писмо, барам да поправам зборови! Имам Windows XP и Word мислам 2003 или 2007 (не знам каде да проверам). На некои места имам напишано погрешно некои зборови, сакам да ги заменам, ама 80 страни се, не се дочитува!
Grammar check ми треба!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не, мене ми е напишано со кирилско писмо, барам да поправам зборови! Имам Windows XP и Word мислам 2003 или 2007 (не знам каде да проверам). На некои места имам напишано погрешно некои зборови, сакам да ги заменам, ама 80 страни се, не се дочитува!
Grammar check ми треба!
Ти преба македонски проверувач на правопис за Офис 2003 или 2007.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
F1,F1, F1

Инсталирав UXTender и сега компјутерот ми откачи.Како да го санирам проблемот а да не биде format?
Позз,

H

HITCH

Гостин
Напишано ти е во македонски фонт, а тебе ти треба со поддршка? Ако да, симни го конверторот од тука.Отпакувај, потоа во Start, Run пиши
Код:
%appdata%
најди Microsoft, па Word, па во Startup копирај го фајлот што претходно го отпакува. Потоа отвараш документот, кај што се тие табовите Home, Insert, најдесно е Add-Ins, го наоѓаш конверторот, го селектираш текстот (ако сакаш целиот текст моеш на левата страна од текстот да кликнеш со маусот трипати), кликаш на конверторот, го одбираш фонтот во кој што е моментално текстот, и новиот фонт, и кликаш на Конвертирај. Се ова што го кажав важи за Windows 7 и Office 2007. Ако ова не го решава твојот проблем или нешто друго е во прашање, пиши. Поздрав
Ти преба македонски проверувач на правопис за Офис 2003 или 2007.
Фала и на двајцата. Второто е тоа што ми требаше. :smir:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
F1,F1, F1

Инсталирав UXTender и сега компјутерот ми откачи.Како да го санирам проблемот а да не биде format?
Позз,
Одинсталирај го UXtender и ако е потребно System Restore неколку саати или пак еден ден поназад. Важно да биди пред инсталирањето. Во најдобар случај ќе има посебна точка направена во моментот пред инсталирањето. (Ќе пиштува Installed UXTender)

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Вака значи, звукот ми работи ок кога пуштам на пример музика преку winamp, или било кој други програми, видеа што се наоѓаат во мојот компјутер отвара нормално преку било кој програм, меѓутоа кога сум на интернет на пример на јутуб нема звук на клиповите... забележав дека неможам да го отворам „VOLUME CONTROL“ за да средам некои работи бидејќи мислам дека е до тоа, кога сакав да го отворам ми се појави ова

Чаре ?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Вака значи, звукот ми работи ок кога пуштам на пример музика преку winamp, или било кој други програми, видеа што се наоѓаат во мојот компјутер отвара нормално преку било кој програм, меѓутоа кога сум на интернет на пример на јутуб нема звук на клиповите... забележав дека неможам да го отворам „VOLUME CONTROL“ за да средам некои работи бидејќи мислам дека е до тоа, кога сакав да го отворам ми се појави ова

Чаре ?
Ах, зафркнат проблем. Најверојатно е проблемот опишан овде http://www.mydigitallife.info/2007/08/15/youtube-dailymotion-google-video-flash-games-and-applications-no-sound-and-audio-in-windows/

Да ти го скратам читањето,
To solve the problem of no sound play in Flash based videos, contents, apps, games and etc, download the FixNoFlashSound.reg
Симни го тоа и двоен клик.

Рестартирај го комјутерот. Ако не се реши тогаш следен чекор овде http://www.mydigitallife.info/2007/08/15/fix-windows-no-system-sound-and-audio-problem/

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
1. xp не е срање
2. и xp подржува 64
3. доста луѓе ми имаат кажано дека игрите подобро лизгаат на xp за разлика од 7
Епа незнам шо е проблемот кај мене пробав win xp sp2 x32/x64 win xp sp 3 една недела работе и почнува со тоа пораките за секоја програма шо ке ја отворам или игра send error / Don't send а новиот месеџер неможе ни да се инсталира на windows xp sp 2 x64 ми вика ова апликација не е валидна за 64 битен виндоус а пак на windows xp sp3 ми пише вие сакате да отворите 64 битна апликација на 32 битен систем и ми дава линк од еден драјвер ко ке го инсталирам тој драјверот сетне ми пиши Not valid aplication system 32 error
иначе не напишав јас тоа од памет
на седумката не ми има извадено ни еден еррор плус немам ни еден драјвер инсталирано сите драјвери си ги има во виндоусот и се компатибилни со нивидиа и асус.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.781
Имам еден да кажам чуден проблем....Пуштам ветле стрим да гледам златни глобуси и после некое време ми се појавува Bad pool Caller blue screen of death.Го рестартирав еднаш ај викам нема да прави пак али 3 пати ми направи и веќе не го пуштам стримот.Прв пат ми се појавува овака и интересно само на стримот кога го пуштам.Што може да е проблемот ?? Иначе користам Xp servise pack 3

Kajgana Shop

На врв Bottom