Помош, софтверски проблеми и совети

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Ми треба помош за една работа: не знам од која причина (најверојатно вирус) изместена ми е тастатурата: сами се пишуваат големи букви, а кога стегам шифт на некои букви ми дава големи, на некои не. Решение?

п.с. веќе исчистив со Ccleaner.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Имам усб Cruzer Sandisk 16Гб со U3 систем на работа. Сега сакам да го исформатирам ама да си остане на него тоа U3 и програмите што се ми ставени да се подигаат доректно од усб-то. Има ли начин за ова?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Нешто му се деси на Хромов,чистев Cookies и сега не ме памти пасворди на ниедна страна,ни на кајгана,ни на фејсбук ????!!????:toe:

T

Tetro

Гостин
Имам усб Cruzer Sandisk 16Гб со U3 систем на работа. Сега сакам да го исформатирам ама да си остане на него тоа U3 и програмите што се ми ставени да се подигаат доректно од усб-то. Има ли начин за ова?
мислам дека работи тоа, Copy-paste

Нешто му се деси на Хромов,чистев Cookies и сега не ме памти пасворди на ниедна страна,ни на кајгана,ни на фејсбук ????!!????:toe:
е така е, после чистење колачиња, нњ памти ништо, ама полесен ти е хардот за едно 100-300 мб

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
е така е, после чистење колачиња, нњ памти ништо, ама полесен ти е хардот за едно 100-300 мб
Да ама јас му стискам да запамти,првиот пат кога ги чистев и кога стиснав да се запамтат се запамтија а сега несака :(

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Да ама јас му стискам да запамти,првиот пат кога ги чистев и кога стиснав да се запамтат се запамтија а сега несака :(
Кога ке отвориш Хром иди најгоре десно (под Х) на кључот и оди во опции па во персонал стаф и види дали ти е селектирано Offer to save passwords , ако не ти е - селектирајго и оди на Show save passwords па Еxceptions и види да не има во листата некој сајт,ако има избришиги (remove all) и средена работа,кај мене по дифолт беше на листата Фејсбукот па не зачувуваше јузер и пас! :wink:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Кога ке отвориш Хром иди најгоре десно (под Х) на кључот и оди во опции па во персонал стаф и види дали ти е селектирано Offer to save passwords , ако не ти е - селектирајго и оди на Show save passwords па Еxceptions и види да не има во листата некој сајт,ако има избришиги (remove all) и средена работа,кај мене по дифолт беше на листата Фејсбукот па не зачувуваше јузер и пас! :wink:
Done.Фала зеленко за ова :)

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
calc.exe - Illegal system DLL relocation

Може ли некој да помогне? Кога го стартувам калкулаторот било од каде па дури и од System 32 датотеката ми се појавува следнава порака:

The system Dll user32.dll was relocated in memory. This aplication will not run properly. The relocation occurred because the DLL c:\windows\system32\SHELL32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contact for a new dll.

HELP!

T

Tetro

Гостин
Сигурно работи или само мислиш? Бидејќи царска работа е ова У3 системот, неќам да го загубам од усб-то сега...
имам Verbatim USB, со Store&Go софтвер на него. Пробав така, Copy-paste и работеше. Само не ми се свиѓаше се` што ставам да оди во посебни папки и го тргнав. А со ова У3, немам искуство :toe:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Абе шо е работава веке неколку дена ми прави вака.. за неполн 1 час ми се исклучува компјутерот !!
Дај некој да ми каже шо е работава:(
Да видам колку е температурата што како да не е од тоа .. нема од ништо друго што да е ..
Ај помош ве молам!!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Абе шо е работава веке неколку дена ми прави вака.. за неполн 1 час ми се исклучува компјутерот !!
Дај некој да ми каже шо е работава:(
Да видам колку е температурата што како да не е од тоа .. нема од ништо друго што да е ..
Ај помош ве молам!!
win 7 имаш ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Симни си SpeedFan. Кога ќе го пуштиш следи ја температурата на процесорот, графичката итн. од десно ги имаш сите. Ако пред некоја стои оганче значи дека грее и најверојатно заради тоа се гаси.

Инаку, со усб-то и не ми беше проблем форматот. Имено, секогаш кога ќе го ставам усб-то во школскиот компјутер(Виндовс ХП) ми се закачува некој досаден вирус. Кога подоцна ќе го отворам дома сите папки ми ги дава како .ехе и АВГ антивирусот ми ги препознава како вируси(Worm....). Ги бришам преку АВГ и од VIrus Vault ги бришам, а тие сеуште зафаќаат место на усб-то(што е добро, keep reading). Потоа го зипувам целото усб и потоа папките си ги вадам една по една од зипот. Ова се најчесто папки со Ворд документи во нив(5-6мб макс).

Е сега, ми се случи истото меѓутоа имам 2 папки кои тежат 7гб и кога го пуштам да ги зипува компјутерот се гаси. Веќе 5-6 пати пробав и исто толку пати ми се изгаси. Инаку штиклирано е Show Hidden Files, да не се залета некој:wink:

Чаре има некое за овие папки да се спасат или?

Kajgana Shop

На врв Bottom