Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Давај повеќе информации.

3.Дали имаш додавано хардверски делови? За скенирање на рам користи memtest остави ја преку ноќ да работи. Можеш да промениш плочки ако ги имаш повеќе или да стартуваш со по една (зависно од конфигурација и сл.). Прво провери со софтверот па премини на хардверот така е полесно и се елиминираат можностите за плав екран побрзо отколку обратно.
2 плочки рам имам додадено, но не правеше проблем првите 5-10 уклучувања...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Не знам дали е за тука прашањево ама ај да си ја пробаме среќата.
Кога сакам да отворам Лоцак диск Ц ми се појавува едно плаво со бројки на цел екран и одма рестарт?:toe:
Си инсталирал нешто пред да ти се појави ова?

Колку што можев да се информирам ова е по се изгледа вирус. Пробај прво на прави System Restore, а потоа во Сејф мод скенирај од вируси.

Ако не бива ова, исклучи автоматски рестарт при грешки My Comuter - Properties - Advanced - Startup & Recovery - Settings и тука одштиклирај Automatically Restart. Кога пак ќе ти се појави плавиот екран сликај го и прикачи ја сликата.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Вака: Имам Windows Vista Ultimate SP2 и компјутерот јавува дека е активирана али..одвреме-навреме се појавува прозорче со порака " 0 hours left for activation" или нешто слично и после 10-15 минути се рестартира сам компјутерот и толку :) И пак, после некое време се дешава истото..

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Вака: Имам Windows Vista Ultimate SP2 и компјутерот јавува дека е активирана али..одвреме-навреме се појавува прозорче со порака " 0 hours left for activation" или нешто слично и после 10-15 минути се рестартира сам компјутерот и толку :) И пак, после некое време се дешава истото..
треба крак
такви ствари на форумов - јок :)
гуглај си windows vista ultimate sp2 crack
и после симињање не го пуштај одма
провери го на viruschief.com

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
треба крак
такви ствари на форумов - јок :)
гуглај си windows vista ultimate sp2 crack
и после симињање не го пуштај одма
провери го на viruschief.com
7мицата исто така ми прави -.- И за неа треба крак ?
Кракот кога ке го ставам ги губам податоците ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
7мицата исто така ми прави -.- И за неа треба крак ?
Кракот кога ке го ставам ги губам податоците ?
треба крак - евентуално некое програмче што го мења сериалот + сериал :)
иначе не ги губиш податоците.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.801
Поени од реакции
2.577
Имам проблем со WMP.Песните во плејлиста додека ми се не ми ги пушта по ред.Прва па последна втора па пред последна итн.Чаре?:jaj:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Си инсталирал нешто пред да ти се појави ова?

Колку што можев да се информирам ова е по се изгледа вирус. Пробај прво на прави System Restore, а потоа во Сејф мод скенирај од вируси.

Ако не бива ова, исклучи автоматски рестарт при грешки My Comuter - Properties - Advanced - Startup & Recovery - Settings и тука одштиклирај Automatically Restart. Кога пак ќе ти се појави плавиот екран сликај го и прикачи ја сликата.

Фала, еве скенирав се и се среди сеа за сеа.:smir:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Роѓаци.. некој има ли инсталирано виндовс на тие лаптопчињата што ги даваа на професорите од образованието. Дали би правиле некој проблем ако инсталирам а?

Kajgana Shop

На врв Bottom