Помош, софтверски проблеми и совети

T

Tetro

Гостин
Како се мести автоматско приклучување на Windows? Сакам да влегувам во оперативен систем без log on to windows што се појавува на почетокот.
во Control Panel,
кај User Accounts,

тргни пасворди, напрај ги off сите друѓи акаунти, освен твојот и рестартирај... па кажи, ако имаш пак проблем :helou:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
во Control Panel,
кај User Accounts,

тргни пасворди, напрај ги off сите друѓи акаунти, освен твојот и рестартирај... па кажи, ако имаш пак проблем :helou:
Епа вака, има инсталирано два администратор акоунти и преку контрол панел неможам да ја избришам ни едната, ни другата. Не е дозволено. можи некако преку регистрите ? Иначе немам пасворди, но морам ентер при секое приклучување на комјутерот.

T

Tetro

Гостин
Епа вака, има инсталирано два администратор акоунти и преку контрол панел неможам да ја избришам ни едната, ни другата. Не е дозволено. можи некако преку регистрите ? Иначе немам пасворди, но морам ентер при секое приклучување на комјутерот.
ако користиш XP, пробај вака:

Bypass The Windows XP Log On Screen

To make logon an unattended process:
Click [Start] [Run] and type
control userpasswords2
Click [OK]
The [User Accounts] Property Sheet displays.
On [Users] tab, clear the [Users must enter a user name and password to use this computer] check box.
Click [Apply].
Enter a user name and password that should be used to logon automatically in the dialog box that appears.
Click [OK].
Go to [Control Panel] [User Accounts] [Change the Way Users Log On and Off].
Uncheck [Use the Welcome Screen] and [Use Fast User Switching]

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
Dali nekoj ima iskustvo so pico2000 programa za kameri dve tri i poveke koi rabotat preku karticka ili predlog za nekoj slicen software A dokolku nekoj ja znae istata programa neka pise za da go prasam kako funkcionira ovaa.

M

marsovka

Гостин
The website at nesumodovde.blogspot.com contains elements from the site www.osptp.org, which appears to host malware – software that can hurt your computer or otherwise operate without your consent. Just visiting a site that contains malware can infect your computer.

Како се остранува проблемов ? О.о

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
The website at nesumodovde.blogspot.com contains elements from the site www.osptp.org, which appears to host malware – software that can hurt your computer or otherwise operate without your consent. Just visiting a site that contains malware can infect your computer.

Како се остранува проблемов ? О.о
Смени го Хромот со друг прелистувач.
Пример Мозила Фајрфокс 3.6 или Опера 10.50.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Mi кажаа дека можело да се отстрани проблемот од блогот пошто блогот е мој
Па провери да не имаш некој линк, слика или некоја трета референца кон таа страницата. Ама не верувам, колку шо можев да проверам јас, (десен клик>Види HTML код во прелиствач) нема ништо па најверојатно е грешка на Хром.

Смени го. Еве новава Опера е побрза и од Хром, а пак Мозилата има далеку повеќе можности.

Друга причина за сменување: хром е злобен шпиунски програм-прелистувач, води евиденција за се што посетуваш и тоа го праќа на Гугл.

elektro

Генијалец
Член од
11 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
40
помош

здраво ќе може некој да ми помогне правам презентација во power point ставам едно видео во Power Point кога ги вртам слајдовите и кога кликам на видеото да се уклучи пишува
Video not avilable cannot find 'vids:xvid' decompressor.
што да правам ве молам за помош АКО се обраќам на погрешно место ве молам преместете ја темата.

Член од
21 март 2009
Мислења
166
Поени од реакции
2
IMAM usb (silicon power) i odam my computer i removable disk (f) i ne go otvara ne mozam duri ni desen klik..aj ako znae nekoj...:toe::nesum:

Член од
17 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
ве молам за помош ако може
инсталирав виндовс 7 и сега компјутерот после 2 сата работа самиот се рестартира дали знаете до сто е проблемот и како да најдам решение

T

Tetro

Гостин
ве молам за помош ако може
инсталирав виндовс 7 и сега компјутерот после 2 сата работа самиот се рестартира дали знаете до сто е проблемот и како да најдам решение
читај две до три страни наназад, имаш се објаснето.. :kesa:

ne saka :(( nekoj drug nacis posto li ili...??
да, ама бара разбирање малце од Control Panel, зависи до тоа кој оперативен имаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom