Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Денес приметив дека во некои фајлови бојата на буквите е плава а не црна како што треба да биде.на нет најдов дека XPто ги компресирало тие фајлови.

Како да ги декомпресирам и дали може да се откаже оваа глупа опција за компресирање на фајлови во XPто?

И дали компресираните фајловите тие шо се со плави букви XPто ги чита побавно од тие што не се компресирани дали има некаква разлика?

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
e vaka :

imam Hard Disk od 1TB koj go koristam kako flash preku USB , i sega koga ke sakam da kopiram igra sto e po 6,7 GB ISO file nesaka da ja kopira pisuva primer FIFA 10 is too large , a da kopiram 10 filmovi od po 700mb saka da gi iskopira

Shto e problemot ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Кога копирам слики од еден во друг ворд документ ми се губи квалитетот на сликата во новиот ворд документ. Користам Ворд 2007. Има ли некое чаре за ова?

Еве и слика:

оригиналниот ворд документ:

копијата:

Член од
10 мај 2009
Мислења
88
Поени од реакции
16
Зошто бс плеерот не ми ги отвара филмовите и некои други видеа од Д а кога ги префрлам на десктоп на пример нема проблем.Исто така кога го отворам менито на плеерот во опции/подесувања место текст се појавуват само вертикални линиички а имам имам инсталирано кирилична подршка.ова ми се деси одкако го преинсталирав ком.Патем користам виндоус7

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
e vaka :

imam Hard Disk od 1TB koj go koristam kako flash preku USB , i sega koga ke sakam da kopiram igra sto e po 6,7 GB ISO file nesaka da ja kopira pisuva primer FIFA 10 is too large , a da kopiram 10 filmovi od po 700mb saka da gi iskopira

Shto e problemot ?
Проблемот е што хардот ти е FAT32 намести да ти биде NTFS и нема да имаш проблем.

Зошто бс плеерот не ми ги отвара филмовите и некои други видеа од Д а кога ги префрлам на десктоп на пример нема проблем.Исто така кога го отворам менито на плеерот во опции/подесувања место текст се појавуват само вертикални линиички а имам имам инсталирано кирилична подршка.ова ми се деси одкако го преинсталирав ком.Патем користам виндоус7
Најверојатно фолдерот каде што ти се сместени видеата ти е именуван со кирилично писмо смени го името во латиница и нема да имаш проблем

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Луѓе ми треба една програма Take Screenshot се вика за да праеш скриншотови од компјутер бидејки копчето што го имам на тастатурата не работи и не можам да правам скриншотови.Ако некој го најде тој програм го замолувам да ми го прати по ПП.Благодарам

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Луѓе ми треба една програма Take Screenshot се вика за да праеш скриншотови од компјутер бидејки копчето што го имам на тастатурата не работи и не можам да правам скриншотови.Ако некој го најде тој програм го замолувам да ми го прати по ПП.Благодарам
може и преку глувчето да правиш оди во start и Accessories тука некаде треба да биде Keyboard така некако е на XP

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
може и преку глувчето да правиш оди во start и Accessories тука некаде треба да биде Keyboard така некако е на XP
Знам, ама мене ми треба програмот-премногу навикнах на него.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Препорачајте некој ептен лајт бејзик мини mp3 плеер :) Со соодветните аудио опции како loop / shuffle / equalizer....

T

Tetro

Гостин
ummm...ова е мини винамп за усб...
башка не го сфиѓам винамп :)
тогаш да видам што имам по папкиве, за 5-6 мин. ти пишувам ај.

ЕДИТ: ОВА го користев на послаби конфигурациски системи порано, треба да е добар, како што пишува

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Како се мести автоматско приклучување на Windows? Сакам да влегувам во оперативен систем без log on to windows што се појавува на почетокот.

Kajgana Shop

На врв Bottom