Помош, софтверски проблеми и совети

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
дали некој можи да ми кажи како да инсталирам windows xp на нов хард диск зошто коа ќе го ставам новит хард диск и цд со windows ми излегва само првото тоа за инсталирање, а потоа не сака да продолжи

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
дали некој можи да ми кажи како да инсталирам windows xp на нов хард диск зошто коа ќе го ставам новит хард диск и цд со windows ми излегва само првото тоа за инсталирање, а потоа не сака да продолжи
пробај со друго цд.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
дап.. ставеш цд-то, рестарт, подесеш да се подигне од цд, и натака знаеш :helou:
да, фала :helou:

абе никако не можам да инсталирам windows на новиот хард диск, откако ќе почни сетапот и откако ќе стегнам за да се инсталира ми кажва дека неможи да го пронајди хард дискот. нека ми помогни некој зш при крај сум со нервите ќе летни нешто од компјутеров:zid:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Здраво ова пиано е многу јако http://kajgana.com/chek-dis-aut/sviri-majstore може ли некако тоа што го свирам да се снима со некоја програма ?

Фала
поздрав
Ако си на Виста/7 следи чекор 1. ако си на XP скокни на 2.
1. Одиш Контолна табла>Звук>Снимање, десен клик и Прикажи исклучени уреди. На Stereo Mix десен клик>Вклучи. (видео)
2.Земи си Audacity ако немаш
3.Оди Уреди>Поставки и кај Снимање>Уред избери Stereo Mix. OK.
4.Притисни Снимај, свири на пијаното. Притисни стоп во Audacity.

Borce Volkovo

Переднија
Член од
6 јули 2009
Мислења
83
Поени од реакции
1
На секоја недела правам преинсталација на windows и пц то работи 1 недела и после 1 недела треба пак да му правам преинстација што може да му биде

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Ми треба некоја програм со кој ке можам да блокирам страни да не може да се отвараат преку бровсерот... ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ми треба некоја програм со кој ке можам да блокирам страни да не може да се отвараат преку бровсерот... ?
windows/system32/drivers/etc/hosts отвори hosts со notepad

И ќе внесеш во hosts 127.0.0.1 www.primer.com
и за останатите страни продолжуваш во нов ред

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
да, фала :helou:

абе никако не можам да инсталирам windows на новиот хард диск, откако ќе почни сетапот и откако ќе стегнам за да се инсталира ми кажва дека неможи да го пронајди хард дискот. нека ми помогни некој зш при крај сум со нервите ќе летни нешто од компјутеров:zid:
Diskot e SATA veroatno a ti imas XP cd koe nema drajver za tvojot Sata kontroler...znaci ili najdi XP CD so barem vgraden Service Pack2 ili stavi go drajverot na usb ili flopy i stiskaj F6 ko ke pocne setapot za da go ucita drajverot od disketata.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
На секоја недела правам преинсталација на windows и пц то работи 1 недела и после 1 недела треба пак да му правам преинстација што може да му биде
Му смета фикусот што стои од десната страна на куќиштето. Стави го од левата страна фикусот, а на местото на фикусот насади врба!

Никогаш нема да се научите да барате совет! Со вакви оскудни информации само Миленко може да ти помогне, јави му се.

Нема помош, додека не прецизираш што му е на компјутерот. Која е причината да го преинсталираш, каков ос инсталираш........

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Во интерес на тие што помагаат и се со цел да се избегне чат помеѓу двајца кога барате помош, изнесете повеќе информации така се зголемуваат можностите за посоодветна помош истото е напишано во повеќе теми во нивното воведно мислење.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас го имав истиов проблем... и го решив.

Се надевам ти помогнав.

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
значи вцера купив принтер епсон стѕлус сџ115 и инсталирав драјвери и ми се појави ова сака да скенира ама нејек да принта помош?????

Kajgana Shop

На врв Bottom