- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
mettalhammer ти образложив дека побарувања до кракови и дискусии околку нелиценциран софтвер се мислења што ќе се бришат.
Си правел custom install директно од цд-то без чиста инсталација односно формат на Ц партиција и сега таму ти се наоѓаат критични фајлови од претходниот оперативен систем.Mомци да ве питувам нешто...
Инсталирав виндоус 7 и сеа влагам у Ц,случајно најдов фолдер под име windows.old.
Ако го делитнам нема да се деси ништо таке,само место ке ослободам место во Ц.
Да прашам да се осигурам,пошо мислам дека нема да се деси ништо :kesa:
Фала ти средено е,ми се ослободија околу 20 гига :nesvest::kesa:Си правел custom install директно од цд-то без чиста инсталација односно формат на Ц партиција и сега таму ти се наоѓаат критични фајлови од претходниот оперативен систем.
Сега можеш да избришеш погледни на странава ти ја пишувам странава бидејќи имаш слики за да се снајдеш подобро и со тоа да го отстраниш фолдерот.
Пробај со System Restore, ова може некој проблем во регистрите да имаш.Значи, ова ми е проблемот. Анинсталирав програма од Programs and Features листата во Контрол Панел. Анинсталирав што анинсталирав, и потоа кликам уште една програма да анинсталирам, и ми излезе прозор кој вели дека програмата веќе е избришана. Одкако кликнав ок, ја снема од листата на програми. Исклучив Контрол Панел, повторно уклучив, и сега има само 3 програми. Чудното е што секоја од програмите што ми јави дека се анинсталирани, супер си работаат, па предпоставувам дека станува збор за некаков баг или нешто слично... Имам 7-мица Виндоус бај д уеј.
Како да ги вратам програмите во Programs and Features листата?
Добро е, средив. Фала на помошта... :wink:Пробај со System Restore, ова може некој проблем во регистрите да имаш.
А ако ти е свежо инсталиран, или фалична инсталација, или нешто се сјебало сред инсталација. Мене ми се случи истово, сред инсталација некој фајл зезна, ама се си помина супер, па после во контрол панел немав Programs and Features
и кај мене исто, се е нешто збркано последниве денови. се мислам да правам нов формат, или има друг начин?Добро е, средив. Фала на помошта... :wink:
Евалуејшн Копи ми е седмицава, за 5 дена ми завршуа, можда за тоа праи вака. Како и да е, деновиве ќе ја средам.
Утре здравје ќе идам кај едно другарче, ќе пробаме да ја апгрејтуваме (добро, он ќе проба поточно кажано ) во конечната верзија на седмицата. Доколку не успее, реинсталација. Иначе, еве како ќе ја среди. Не се разбирам ја многу, а не ни сакам да пробам искрено, он си знае шо како. Што е сигурно, сигурно е.и кај мене исто, се е нешто збркано последниве денови. се мислам да правам нов формат, или има друг начин?
Го прочитав тоа, ама нешто не ми изгледа така. Па на крајот сигурно лета формат деновиве. :helou:Утре здравје ќе идам кај едно другарче, ќе пробаме да ја апгрејтуваме (добро, он ќе проба поточно кажано ) во конечната верзија на седмицата. Доколку не успее, реинсталација. Иначе, еве како ќе ја среди. Не се разбирам ја многу, а не ни сакам да пробам искрено, он си знае шо како. Што е сигурно, сигурно е.
Тој модел е од 2008 година.Проблемов е следен:
Имам Xerox Phaser 3100 MFP мултифунционален принтер, и имам инсталирано ОС 7, проблемот е што на страната на Xerox нема драјвери за Windows 7. Постои ли начин да го инсталирам како некој "ghost" принтер и да принтам или на било кој друг начин. Не ми се верува на нов принтер да немаат драјвери за Windows 7. Xerox sucks big time... се залетав поради цената затоа и го купив али за тоа друг пат. Кој знае некако да го средам нека помага. Благодарам однапред.