Помош, софтверски проблеми и совети

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Наново формат мавај активирај со нов крак фанат ти е дека ти е нелегален
Мора формат?Нели може да го тргнам кодот и да ми стои неактивиран?Или да ставам нов код ќе биде ли?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Мора формат?Нели може да го тргнам кодот и да ми стои неактивиран?Или да ставам нов код ќе биде ли?
Незнам тоа пробај ја на мојот компјутер си користам лиценциран Windows 7 Pro и Ult а на лаптопите имам кракуван

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
еј не знаев каде да барам помош па ајде тука ...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.
Пробај да го форматираш со Виндовс инсталационо цд. Кога влезеш да инсталираш Виндовс, во делот кај избираш во која партиција да се инсталира, ќе го има усб-то. Тука форматирај го:helou:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
еј не знаев каде да барам помош па ајде тука ...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.
Побарај на USB-то дали имаш копче-слајдер за Write Protect (како на сликава)

Го извадив кабелот, па пак го ставив и немам звук. Се се` изремети. Кога пробувам повторно да го инсталирам драјверот за звук, ми го дава следново..

Any hint ?

Избриши ги драјверите од звучната и од add/remove и од Device Manager. И види во Device Manager дали имаш жолти извичници некаде.

Направи рестарт, па пробај инсталирај ги на ново.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Незнам тоа пробај ја на мојот компјутер си користам лиценциран Windows 7 Pro и Ult а на лаптопите имам а
кракуван
А што ми пишува Windows is activated или нема врска тоа?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
дали некој можи да ми поможи, кај еден пријател на компјутер на скајп кога разговара се слуша на звучниците ехо, скајпот е подесен исто како кај мене, а кај мене е ОК, кај треба да расчепкам за да го средам?

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Ај ако може некој да ми каже зашто на офисите немам македонска подршка,а претходно имав,исто така ги преинсталирав офисите но пак немам македонска подршка:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дали некој можи да ми поможи, кај еден пријател на компјутер на скајп кога разговара се слуша на звучниците ехо, скајпот е подесен исто како кај мене, а кај мене е ОК, кај треба да расчепкам за да го средам?
Во Control Panel прочепкај во Sound Options и/или најди таму дали има контролен панел од звучната и таму расчепкај.

Ај ако може некој да ми каже зашто на офисите немам македонска подршка,а претходно имав,исто така ги преинсталирав офисите но пак немам македонска подршка:toe:
Немаш македонска поддршка или немаш македонски фонтови?

Тука како пишуваш кирилица?

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Имам микрофон посебно уклучено и звучници. Има ли некоја опција, кога Јас зборам да не се слушам на мојот звучник ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам микрофон посебно уклучено и звучници. Има ли некоја опција, кога Јас зборам да не се слушам на мојот звучник ?
Во контрол панел влези во Sound options, таму во Speakers (така мислам беше, знам другото е Recording) и тмау направи му MUTE на MIC.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Ај прочитај пак точно што ти пишав.

Значи НЕ ВО RECORDING туку во другото, во случајов VOICE PLAYBACK и таму направи MUTE на MIC.
Да, вака е океј. Али, автоматски во master volume микрофонот е мутиран. Ќе треба при секое мое користење, да го одштиклирам..

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Немаш македонска поддршка или немаш македонски фонтови?

Тука како пишуваш кирилица?[/quote]
Едит:Го направив,немав македонски фонтови ама најдов сега и ги ставив

Kajgana Shop

На врв Bottom