Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
како првиот е, меѓутоа не наоѓам опција onchip ide device :toe:
Не мора БАШ ИСТОТО да го бараш, реков нешто слично на тоа, значи нешто како SATA MODE, Configure Sata as... најди нешто, расчепкај.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
како првиот е, меѓутоа не наоѓам опција onchip ide device :toe:
Ти имаш комјутер од 2003/2004 та кога прв пат почнаа да ставаат SATA со RAID преку одделни чипови. Тогаш Бисот не го гледаше дирекно дискот. Кога го пушташ комјутерот, после она каде вели притисни del за да влезиш во биосост, има уште едно, и за да влезиш во него се притиска ctrl+f или f2 или нешто трето. Таму ќе го гледа.

Повеќето вакви чипови не поддржуваат IDE Compatible mode, туку само RAID (или AHCI). Затоа е потребно дискета со драјвери која се става кога се инсталира windows xp, кога пишува "Press F6..."
Е ако ги ставиш драјверите, при инсталација windows ќе го гледа дискот.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Да, имам наслушнато за формат со дискета(драјвери).
А кои драјвери? Претпоставувам за хардот...или за матичната?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Драјвери (управувачка програма) за SATA чипот. Побарај го точниот модел на матичната, оди на сајтот од произведувачот и симни го тоа. Најчест е zip датотека која се одзипува на дискетата. Ако не најдиш кажи го моделот да побараме ние.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Kako da upgrejduvam od windows 7 RC vo RTM bez da gi izgubam podatocite?
-nemozam da gi prefrlam na drug hard disk po sto se nad 500gb

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Го уклучувам лап-топот и ми покажува црна позадина,на која ништо не се гледа,нема нити икони,нити саат,нити календар,ништо(користам 7-ца).

И после автоматски ми се уклучи Computer и од тука ги уклучив сите програми,неможам ништо да правам.Еве сега го ставив да се чисти од вируси можеби е до тоа.

Член од
27 септември 2009
Мислења
81
Поени од реакции
0
еј не знаев каде да барам помош па ајде тука ...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Го уклучувам лап-топот и ми покажува црна позадина,на која ништо не се гледа,нема нити икони,нити саат,нити календар,ништо(користам 7-ца).

И после автоматски ми се уклучи Computer и од тука ги уклучив сите програми,неможам ништо да правам.Еве сега го ставив да се чисти од вируси можеби е до тоа.
Наново формат мавај активирај со нов крак фанат ти е дека ти е нелегален

еј не знаев каде да барам помош па ајде тука ...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.
Формат на USB проба ?

каде можам да спуштам боот за win 98?
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Случајно некој дан имат инсталриано Mac Os X Snow Leopard на обичен компјутер ???Се изначитав туторијали али нема везе.... ПОМОШ :D

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Го извадив кабелот, па пак го ставив и немам звук. Се се` изремети. Кога пробувам повторно да го инсталирам драјверот за звук, ми го дава следново..

Any hint ?

Kajgana Shop

На врв Bottom