Помош, софтверски проблеми и совети

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Може да ми каже некој зашто коа стаам усб не ми го чита? не го отвара?
Фала однапред

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Може да ми каже некој зашто коа стаам усб не ми го чита? не го отвара?
Фала однапред
Детално објаснување... како на пример чита на другите порти? Може е до флеш меморијата или друг уред што го користиш провери на друга порта? Други уреди имаш што ти се вклучени преку усб порти?

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Гледам ми нема едно битно мислење (поради падот на форумов) па еве ќе го напишам пак...Незнам дали памтите, имав проблем со Windows-от, замрзнуваше точно на ова место:

Не го управив никако, му направив Format на HDD на друг компјутер.

Е сеа имам друг проблем :S
-Хардот ми е форматиран, поврзан ми е како што треба со матичната, а кога го вклучувам PC-то пак ми паѓа виндоусот (на истото место), арно ама сега ми дава плав екран (тоа errorот шо е)
-Што може да го кочи свежо инсталиран Виндоус од покревање? Повторувам дека хардот е 100% поврзан како што треба, и пробан е на друг пс, си работи (не е расипан)
-Дали е можно матичната да е прегорена, а сепак биосот го покрева без проблем?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Види дали ќе влезеш во safe mode прво. Може да кочи драјвер или нешто друго ај види со safe mode

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Гледам ми нема едно битно мислење (поради падот на форумов) па еве ќе го напишам пак...Незнам дали памтите, имав проблем со Windows-от, замрзнуваше точно на ова место:

-Хардот ми е форматиран, поврзан ми е како што треба со матичната, а кога го вклучувам PC-то пак ми паѓа виндоусот (на истото место), арно ама сега ми дава плав екран (тоа errorот шо е)
-Што може да го кочи свежо инсталиран Виндоус од покревање? Повторувам дека хардот е 100% поврзан како што треба, и пробан е на друг пс, си работи (не е расипан)
Колку плочки рам имаш. Ако имаш една, извади ја, забриши ја и стави ја во друг порт. Ако имаш повеќе пробувај со една по една. Веќе на 6-7 компјутер кога ми се појави БСОД-от го поправам со ова. Веројатно најчесто и се појавува поради грешка во рам меморијата.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Колку плочки рам имаш. Ако имаш една, извади ја, забриши ја и стави ја во друг порт. Ако имаш повеќе пробувај со една по една. Веќе на 6-7 компјутер кога ми се појави БСОД-от го поправам со ова. Веројатно најчесто и се појавува поради грешка во рам меморијата.
3 имам. Порано така кога ги додадов последните 2 не се подигаше, правев комбинации па се управи некако...Сега баш ќе пробам дали е до тоа :toe:

Уплаф напиша:
3 имам. Порано така кога ги додадов последните 2 не се подигаше, правев комбинации па се управи некако...Сега баш ќе пробам дали е до тоа :toe:
Значи пробав со рамот сите комбинации, пак се појавува плав екран на истото место...

I

InF3cTeD

Гостин

ај провери да не има некој бед сектор на дискот,или евентуално пробај со друго цеде со виндоус,да не е до виндоусот....а можеш да ги провериш и кондензаторите на матичната,ама чим на исто место ти заглавува мали се шансите да е до нив ама сепак провери...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445

Сакаш да кажиш го премести хард дискот на друг комјутер, го инсталира Windows таму, и после хард дискот го премести на твојот.
Е така не оди.

На твојот компјутер ќе си ставиш Windows цд i ќе инсталираш. Тоа што ќе се инсталира не е за преместување на друг компјутер.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Детално објаснување... како на пример чита на другите порти? Може е до флеш меморијата или друг уред што го користиш провери на друга порта? Други уреди имаш што ти се вклучени преку усб порти?
Нејке на сите порти, и неам други уреди уклучено..ств нз што му стана..ако знае некој нека пише
Фала:smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Нејке на сите порти, и неам други уреди уклучено..ств нз што му стана..ако знае некој нека пише
Фала:smir:
Да не си изменувал опции во биос? Влези во Device Manager десен клик на my computer види дали ти ги покажува во Universal Serial Bus Controllers. Пробај да ги unistall-ираш на десен клик на сите посебно uninstall и после рестартирај го пц то.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Сакаш да кажиш го премести хард дискот на друг комјутер, го инсталира Windows таму, и после хард дискот го премести на твојот.
Е така не оди.

На твојот компјутер ќе си ставиш Windows цд i ќе инсталираш. Тоа што ќе се инсталира не е за преместување на друг компјутер.
Не можам на мојот да го инсталирам windows-от оти биосот не го препознава хардот :( Се работи за малку терсене хард (да ти ебам хардот) и до сега не ми е ниту еднаш форматиран на тоа куќиште. Се сум пробал, едноставно не бива. И порано вака имам правено, ама го подигаше виндоусот без проблем...сега незнам шо му стана :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не можам на мојот да го инсталирам windows-от оти биосот не го препознава хардот :( Се работи за малку терсене хард (да ти ебам хардот) и до сега не ми е ниту еднаш форматиран на тоа куќиште. Се сум пробал, едноставно не бива. И порано вака имам правено, ама го подигаше виндоусот без проблем...сега незнам шо му стана :toe:
Во вакви случаеви потребно е флешување на биосот. Прочепкај во биосот, види која верзија ти е, па види на интернет некоја понова, па флешувај ама САМО АКО ЗНАЕШ ШТО И КАКО ПРАВИШ, ако не, викни некој поискусен.

А хардот ти е IDE или SATA?
Нема некои подесувања во биосот за како да го чита? Дали како IDE или SATA или нешто слично?

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Во вакви случаеви потребно е флешување на биосот. Прочепкај во биосот, види која верзија ти е, па види на интернет некоја понова, па флешувај ама САМО АКО ЗНАЕШ ШТО И КАКО ПРАВИШ, ако не, викни некој поискусен.

А хардот ти е IDE или SATA?
Нема некои подесувања во биосот за како да го чита? Дали како IDE или SATA или нешто слично?
SATA e, а тоа за биосот што го кажуваш незнам како се работи...ќе прочепкам на нетов да разгледам...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
SATA e, а тоа за биосот што го кажуваш незнам како се работи...ќе прочепкам на нетов да разгледам...
Побарај негде низ биосот дали имаш нешто вакво и кое ти е селектирано?

Или ова:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
како првиот е, меѓутоа не наоѓам опција onchip ide device :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom