Ф
ФорцаМилан
Гостин
Може да ми каже некој зашто коа стаам усб не ми го чита? не го отвара?
Фала однапред
Фала однапред
Детално објаснување... како на пример чита на другите порти? Може е до флеш меморијата или друг уред што го користиш провери на друга порта? Други уреди имаш што ти се вклучени преку усб порти?Може да ми каже некој зашто коа стаам усб не ми го чита? не го отвара?
Фала однапред
Колку плочки рам имаш. Ако имаш една, извади ја, забриши ја и стави ја во друг порт. Ако имаш повеќе пробувај со една по една. Веќе на 6-7 компјутер кога ми се појави БСОД-от го поправам со ова. Веројатно најчесто и се појавува поради грешка во рам меморијата.Гледам ми нема едно битно мислење (поради падот на форумов) па еве ќе го напишам пак...Незнам дали памтите, имав проблем со Windows-от, замрзнуваше точно на ова место:
![]()
Не го управив никако, му направив Format на HDD на друг компјутер.
Е сеа имам друг проблем :S
-Хардот ми е форматиран, поврзан ми е како што треба со матичната, а кога го вклучувам PC-то пак ми паѓа виндоусот (на истото место), арно ама сега ми дава плав екран (тоа errorот шо е)
-Што може да го кочи свежо инсталиран Виндоус од покревање? Повторувам дека хардот е 100% поврзан како што треба, и пробан е на друг пс, си работи (не е расипан)
-Дали е можно матичната да е прегорена, а сепак биосот го покрева без проблем?
3 имам. Порано така кога ги додадов последните 2 не се подигаше, правев комбинации па се управи некако...Сега баш ќе пробам дали е до тоаКолку плочки рам имаш. Ако имаш една, извади ја, забриши ја и стави ја во друг порт. Ако имаш повеќе пробувај со една по една. Веќе на 6-7 компјутер кога ми се појави БСОД-от го поправам со ова. Веројатно најчесто и се појавува поради грешка во рам меморијата.
Значи пробав со рамот сите комбинации, пак се појавува плав екран на истото место...Уплаф напиша:3 имам. Порано така кога ги додадов последните 2 не се подигаше, правев комбинации па се управи некако...Сега баш ќе пробам дали е до тоа![]()
ај провери да не има некој бед сектор на дискот,или евентуално пробај со друго цеде со виндоус,да не е до виндоусот....а можеш да ги провериш и кондензаторите на матичната,ама чим на исто место ти заглавува мали се шансите да е до нив ама сепак провери...Гледам ми нема едно битно мислење (поради падот на форумов) па еве ќе го напишам пак...Незнам дали памтите, имав проблем со Windows-от, замрзнуваше точно на ова место:
![]()
Не го управив никако, му направив Format на HDD на друг компјутер.
-Хардот ми е форматиран, поврзан ми е како што треба со матичната, а кога го вклучувам PC-то пак ми паѓа виндоусот (на истото место), арно ама сега ми дава плав екран (тоа errorот шо е)
-Што може да го кочи свежо инсталиран Виндоус од покревање? Повторувам дека хардот е 100% поврзан како што треба, и пробан е на друг пс, си работи (не е расипан)
Сакаш да кажиш го премести хард дискот на друг комјутер, го инсталира Windows таму, и после хард дискот го премести на твојот.Не го управив никако, му направив Format на HDD на друг компјутер.
Нејке на сите порти, и неам други уреди уклучено..ств нз што му стана..ако знае некој нека пишеДетално објаснување... како на пример чита на другите порти? Може е до флеш меморијата или друг уред што го користиш провери на друга порта? Други уреди имаш што ти се вклучени преку усб порти?
Да не си изменувал опции во биос? Влези во Device Manager десен клик на my computer види дали ти ги покажува во Universal Serial Bus Controllers. Пробај да ги unistall-ираш на десен клик на сите посебно uninstall и после рестартирај го пц то.Нејке на сите порти, и неам други уреди уклучено..ств нз што му стана..ако знае некој нека пише
Фала:smir:
Не можам на мојот да го инсталирам windows-от оти биосот не го препознава хардотСакаш да кажиш го премести хард дискот на друг комјутер, го инсталира Windows таму, и после хард дискот го премести на твојот.
Е така не оди.
На твојот компјутер ќе си ставиш Windows цд i ќе инсталираш. Тоа што ќе се инсталира не е за преместување на друг компјутер.
Во вакви случаеви потребно е флешување на биосот. Прочепкај во биосот, види која верзија ти е, па види на интернет некоја понова, па флешувај ама САМО АКО ЗНАЕШ ШТО И КАКО ПРАВИШ, ако не, викни некој поискусен.Не можам на мојот да го инсталирам windows-от оти биосот не го препознава хардотСе работи за малку терсене хард (да ти ебам хардот) и до сега не ми е ниту еднаш форматиран на тоа куќиште. Се сум пробал, едноставно не бива. И порано вака имам правено, ама го подигаше виндоусот без проблем...сега незнам шо му стана
![]()
SATA e, а тоа за биосот што го кажуваш незнам како се работи...ќе прочепкам на нетов да разгледам...Во вакви случаеви потребно е флешување на биосот. Прочепкај во биосот, види која верзија ти е, па види на интернет некоја понова, па флешувај ама САМО АКО ЗНАЕШ ШТО И КАКО ПРАВИШ, ако не, викни некој поискусен.
А хардот ти е IDE или SATA?
Нема некои подесувања во биосот за како да го чита? Дали како IDE или SATA или нешто слично?
Побарај негде низ биосот дали имаш нешто вакво и кое ти е селектирано?SATA e, а тоа за биосот што го кажуваш незнам како се работи...ќе прочепкам на нетов да разгледам...