Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали моѓе да ми препорачате некое програмче што ќе ја мери температурата на процесорот и системот и што е предупредува кога температурата е над дозволеното :)
по можност да е free :)
Core Temp

Од кога ќе ги направам со исто име, после треба преводот да го вметнам во филмот или двете работи одвоено да ги ставам во програмата за режење?
Преводот и филмот да бидат со исто име во ист фолдер, толку.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
IDM = Internet Download Manager

Тој обично симнува такви работи од повеќе страни (пример, во позадина да има некој звук, од самиот сајт, програмчево ти дава опција да го спуштиш фајлот)

Да си наместиш ти прво да те прашува пред да симнеш нешто?
Ако користиш Firefox, оди во Tools - Options - Main, тука штиклирај го тоа Show the downloads window.... и штиклирај го доле тоа Always ask me where to save files

Види дали ќе се промени нешто.

Исто пробај и од други прелистувачи да одиш на сајтот.

И на крај, избриши cookies, cache....
Џабе, напрено е све така.

Открив кога ми симнува такво, коа ќе ми пише некој на чат на фб и тогаш се симнува. Агрр ме нервира/.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Дали моѓе да ми препорачате некое програмче што ќе ја мери температурата на процесорот и системот и што е предупредува кога температурата е над дозволеното :)
Еверест

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Ако мозе торент за Office 2007

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
od porano proverih tamu ama nema.go veli ova za windows 7 x64 This page shows only drivers that are not contained in Windows 7.
Таа е официјалната страна на acer кадешто се наоѓаат драјвери доколку таму нема во случајов за Windows 7 не знам каде/дали можеш да најдеш освен можеби да пробаш со драјвери за Vista од истиот сајт.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Џабе, напрено е све така.

Открив кога ми симнува такво, коа ќе ми пише некој на чат на фб и тогаш се симнува. Агрр ме нервира/.
Кликни на четот на Facebook, оди горе во Options и таму одштиклирај го тоа звукот што те известува кога некој ќе ти пише. Рестартирај Firefox па види пак.

Ти го препорачав Core Temp, си ми пишал дека програмот е само за AMD процесори.... :nenene:

Или си симнал нешто друго, или си утнал нешто....

Еве симни го од тука, имаш и за x86 и x64 битен оперативен систем

Јас го користам (имам Intel) одлично си ја врши работата, покажува температура на сите јадра, моментална, минимална, максимална...

Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Core Temp

Преводот и филмот да бидат со исто име во ист фолдер, толку.
Ја свршив таа работа и го снимав филмот на Dvd cd, во апликацијата Nero Expreess. Арно ама кога ќе го пуштам филмот преводот тече побрзо или побавно од тоа што го зборуваат актерите. Се мислев дали е до брзините што треба да се наместат за снимање, ги испробав сите. Имаше 1х(1,385кб/с), 2х(2,770кб/с) и 4х(5,540кб/с), јас ги испробав сите, и ниту една не го синхронизира преводот со филмот. Што е проблемот???...Што да превземам???

Kajgana Shop

На врв Bottom