Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е како не можам,ти пратив.
Ми даде, ама не е зелено, туку сивкасто, немаш доволно репутација за да ми дадеш зелено, сваќаш? :)

Батали тоа, битно ти го решив проблемот.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ми даде, ама не е зелено, туку сивкасто, немаш доволно репутација за да ми дадеш зелено, сваќаш? :)

Батали тоа, битно ти го решив проблемот.
Ок како и да е вазно имаш големо фала од мене.

Член од
20 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Некој да ми каже што е ова: rundll32.exe winrzy32.rom,QKXEfMYd дали е вирус или не, беше активно на startup ама го исклучив ми изгледаше сомнително

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некој да ми каже што е ова: rundll32.exe winrzy32.rom,QKXEfMYd дали е вирус или не, беше активно на stratup ама го исклучив ми изгледаше сомнително
Убаво што си го исклучил.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Добро,може некој да ми каже што е проблемот со Мозила.Кога одам во опциите и наместам Remember history вака:

И одам ОК,после тоа отидам пак во опции и наместено нешто друго,ова:

Значи не сака никако да ми запомни историја,како може да го решам тоа?Пробав со преинсталирање,ама не сака.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добро,може некој да ми каже што е проблемот со Мозила.Кога одам во опциите и наместам Remember history вака:
И одам ОК,после тоа отидам пак во опции и наместено нешто друго,ова:

Значи не сака никако да ми запомни историја,како може да го решам тоа?Пробав со преинсталирање,ама не сака.
Ако ти е верзија 3.5.6, избриши ја, оди на www.filehippo.com и симни ја верзијата 3.5.5

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нема врска со враќањево... Не треба да има. Кај мене е се во ред со 3.5.6.
Пробај да ја исчистиш историјата, колачињата и кешот. Можно е и некој фалшен додаток да прави проблеми.
Или пак, да не имам многу малку празен простор на Ц дискот?

И, што не си ставиш Фајфокс на македонски?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нема врска со враќањево... Не треба да има. Кај мене е се во ред со 3.5.6.
Пробај да ја исчистиш историјата, колачињата и кешот. Можно е и некој фалшен додаток да прави проблеми.
Или пак, да не имам многу малку празен простор на Ц дискот?

И, што не си ставиш Фајфокс на македонски?
Има, има. На многу луѓе од кога направиле апдејт во 3.5.6 Firefox им прави многу проблеми.

И како можеш бре со Firefox (и/или Windows) на Македонски??? :)

(само не ми спомнувај нешто од типот: наш јазик, треба да си го сакаме, Македонски, патриот.... :) )

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
И како можеш бре со Firefox (и/или Windows) на Македонски??? :)

(само не ми спомнувај нешто од типот: наш јазик, треба да си го сакаме, Македонски, патриот.... :) )
Ете можам, сѐ што можи ми е на наш јазик (FF, Win, Office итн). А ти изгледа англиски си. Е ако :)

Покрај патриотската страна, побрзо се завршуваат работите. Па макар и за милисекунди. Ако на англиски трошиш некој момент да го протолкуваш тоа, на мајчиниот јазик трошиш помалку. Не сум некој психолог што го велам ова, туку од тоа што јас сум пробал.

Плус, со Офис на македонски има и проверувач на правопис за македонски.
Нормално комбинацијата интерфејс на англиски, а проверувачи на правопис англиски и македонски е можна, па добро е да го инсталираш овај пакетов.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ете можам, сѐ што можи ми е на наш јазик (FF, Win, Office итн). А ти изгледа англиски си. Е ако :)

Покрај патриотската страна, побрзо се завршуваат работите. Па макар и за милисекунди. Ако на англиски трошиш некој момент да го протолкуваш тоа, на мајчиниот јазик трошиш помалку. Не сум некој психолог што го велам ова, туку од тоа што јас сум пробал.

Плус, со Офис на македонски има и проверувач на правопис за македонски.
Нормално комбинацијата интерфејс на англиски, а проверувачи на правопис англиски и македонски е можна, па добро е да го инсталираш овај пакетов.
Office 2007 си има проверка на македонски. А кога ќе видам некоја програма на македонски и тоа како е преведена, ми се с*ре на моменти.... има некои (90%) изрази кои на англиски си ги разбираш супер, и си развиваш јазик... а на македонски оди снајди се... или кога ќе откопаат некој израз наш....

Поубаво ми е на англиски :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

:eek:ftopic:Те подржувам во ставот за користењето на македонскиот јазик......

Јас се уште не сум видел компјутер во Италија, Холандија и Германија кој има инсталирано англиска верзија на виндовс и затоа на тие компјутери не сум се снашол:vozbud::pos2:, .....туку само на македонецот му е својствено да некои изрази на мајчиниот јазик му изгледаат смешни.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom