Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве ако мислиш на тоа:
Гледаш таму дека на Mic ти е MUTE штиклирано? Ако го одштиклираш, тогаш ТИ на твоите звучници ќе се слушаш како збориш.

Ај сеа оди на истово прозорче во OPTIONS - PROPERTIES и таму ако можеш, штиклирај го тоа RECORDING и во него (доле) штиклирај ги сите и дај ОК па прати слика.

Ако неможеш да го штиклираш тоа RECORDING (ако е сиво), тогаш кликни на менито (Mixer Device) и одбери го другото што не е веќе селектирано. После штиклирај ги сите доле што ќе ти се појават, дај ОК и прати пак слика.

hriste

Fire Star
Член од
12 март 2008
Мислења
218
Поени од реакции
54
Гледаш таму дека на Mic ти е MUTE штиклирано? Ако го одштиклираш, тогаш ТИ на твоите звучници ќе се слушаш како збориш.

Ај сеа оди на истово прозорче во OPTIONS - PROPERTIES и таму ако можеш, штиклирај го тоа RECORDING и во него (доле) штиклирај ги сите и дај ОК па прати слика.

Ако неможеш да го штиклираш тоа RECORDING (ако е сиво), тогаш кликни на менито (Mixer Device) и одбери го другото што не е веќе селектирано. После штиклирај ги сите доле што ќе ти се појават, дај ОК и прати пак слика.
Еве, отидов таму е еве скриншот, ако треба уште нешто кажувај:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве, отидов таму е еве скриншот, ако треба уште нешто кажувај:
Па се ти е како што треба. Оди пак во Options, па оди во Advanced Controls, и сега (би требало) да ти се појави Advanced копче одма под Mic Volume. Оди на тоа, и таму појачај го (до пола или до крај) тоа Microphone Boost, или ако има за штиклирање, штиклирај....

hriste

Fire Star
Член од
12 март 2008
Мислења
218
Поени од реакции
54
Па се ти е како што треба. Оди пак во Options, па оди во Advanced Controls, и сега (би требало) да ти се појави Advanced копче одма под Mic Volume. Оди на тоа, и таму појачај го (до пола или до крај) тоа Microphone Boost, или ако има за штиклирање, штиклирај....
На тоа ли мислиш ? Отидов во Микрофоне тоа од оздоле Адвансед.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Zedov film i sakam da go pustam ama mi barat kodeksi. Dali nekoj mozit dami dajt kodeksi za Gom player??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На тоа ли мислиш ? Отидов во Микрофоне тоа од оздоле Адвансед.
Добро е, само што не си на правото место... пак :)

Направи го истово, ама оди во Recording. Ај ќе се снајдеш. :)

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
При секое стартување на Месенџерот , ми се појавува следново прозорче...

Што е проблемот и како би можел да се реши ?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
При секое стартување на Месенџерот , ми се појавува следново прозорче...

Што е проблемот и како би можел да се реши ?
Избриши го Месинџерот со Zap Messenger и поново го инсталири нај лесне и нај ефективен начин ти е ова:toe:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Може ли Касперскито да ми го успорува компјутерот? Само што го форматирав и Мозила да се отвори треба цела минута.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Може ли Касперскито да ми го успорува компјутерот? Само што го форматирав и Мозила да се отвори треба цела минута.
Можно е да е Касперскиот, можи да е вирус. Кажи повеќе информации, кој ОС, која верзија на Фајфокс (до децимала), која верзија на Касперски.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Направи еден full scan види да не имаш нешто закачено. Потоа оди во Task Manager десен клик на taskbar-от и Start Task Manager види кој процес најмногу оптеретува.
Исто исклучи го Kaspersky и види дали ќе има разлика.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Зошто кога симнувам превод за филм од нет на латиница, пола од преводот е со латинични букви,а пола со хиероглифи?? :toe:
Каде и како да се подеси за да не се дешава ова :smir: ??

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Обично на лататиница не се дешава тоа.На сите преводи така ти праи или на поеднинечни?

Kajgana Shop

На врв Bottom