Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ако мислиш на тоа:

Гледаш таму дека на Mic ти е MUTE штиклирано? Ако го одштиклираш, тогаш ТИ на твоите звучници ќе се слушаш како збориш.

Ај сеа оди на истово прозорче во OPTIONS - PROPERTIES и таму ако можеш, штиклирај го тоа RECORDING и во него (доле) штиклирај ги сите и дај ОК па прати слика.

Ако неможеш да го штиклираш тоа RECORDING (ако е сиво), тогаш кликни на менито (Mixer Device) и одбери го другото што не е веќе селектирано. После штиклирај ги сите доле што ќе ти се појават, дај ОК и прати пак слика.

Гледаш таму дека на Mic ти е MUTE штиклирано? Ако го одштиклираш, тогаш ТИ на твоите звучници ќе се слушаш како збориш.

Ај сеа оди на истово прозорче во OPTIONS - PROPERTIES и таму ако можеш, штиклирај го тоа RECORDING и во него (доле) штиклирај ги сите и дај ОК па прати слика.

Ако неможеш да го штиклираш тоа RECORDING (ако е сиво), тогаш кликни на менито (Mixer Device) и одбери го другото што не е веќе селектирано. После штиклирај ги сите доле што ќе ти се појават, дај ОК и прати пак слика.

Еве, отидов таму е еве скриншот, ако треба уште нешто кажувај:

Еве, отидов таму е еве скриншот, ако треба уште нешто кажувај:

Па се ти е како што треба. Оди пак во Options, па оди во Advanced Controls, и сега (би требало) да ти се појави Advanced копче одма под Mic Volume. Оди на тоа, и таму појачај го (до пола или до крај) тоа Microphone Boost, или ако има за штиклирање, штиклирај....

Па се ти е како што треба. Оди пак во Options, па оди во Advanced Controls, и сега (би требало) да ти се појави Advanced копче одма под Mic Volume. Оди на тоа, и таму појачај го (до пола или до крај) тоа Microphone Boost, или ако има за штиклирање, штиклирај....
На тоа ли мислиш ? Отидов во Микрофоне тоа од оздоле Адвансед.

На тоа ли мислиш ? Отидов во Микрофоне тоа од оздоле Адвансед.

Добро е, само што не си на правото место... пак :)

Направи го истово, ама оди во Recording. Ај ќе се снајдеш. :)

При секое стартување на Месенџерот , ми се појавува следново прозорче...

35418292.jpg

Што е проблемот и како би можел да се реши ?

При секое стартување на Месенџерот , ми се појавува следново прозорче...

35418292.jpg

Што е проблемот и како би можел да се реши ?
Избриши го Месинџерот со Zap Messenger и поново го инсталири нај лесне и нај ефективен начин ти е ова:toe:

Може ли Касперскито да ми го успорува компјутерот? Само што го форматирав и Мозила да се отвори треба цела минута.

Може ли Касперскито да ми го успорува компјутерот? Само што го форматирав и Мозила да се отвори треба цела минута.

Можно е да е Касперскиот, можи да е вирус. Кажи повеќе информации, кој ОС, која верзија на Фајфокс (до децимала), која верзија на Касперски.

Направи еден full scan види да не имаш нешто закачено. Потоа оди во Task Manager десен клик на taskbar-от и Start Task Manager види кој процес најмногу оптеретува.
Исто исклучи го Kaspersky и види дали ќе има разлика.

Зошто кога симнувам превод за филм од нет на латиница, пола од преводот е со латинични букви,а пола со хиероглифи?? :toe:
Каде и како да се подеси за да не се дешава ова :smir: ??

Обично на лататиница не се дешава тоа.На сите преводи така ти праи или на поеднинечни?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom