Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам инсталирано Windows 7 и сега да инсталирам XP мора ли да ги бришам партициите за Windows 7 или може XP на друга партиција да се инсталира?
Само 2 партиции имам направено.
Можеш Windows XP да ставиш на друга партиција. Треба да имаш барем 5 GB слободен простор на другата партиција.

И после ќе треба да се заебаваш со програмчиња за BOOT фајлот за да ги препознава 7 и XP зашто вака само Windows XP ќе ти го препознава.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Можеш Windows XP да ставиш на друга партиција. Треба да имаш барем 5 GB слободен простор на другата партиција.

И после ќе треба да се заебаваш со програмчиња за BOOT фајлот за да ги препознава 7 и XP зашто вака само Windows XP ќе ти го препознава.
Не ни мора да го препознава 7 зашто преку глава ми дојде од него,сега ќе пробам уште еднаш да направам repair зошто од друго ЦД дојде до Setup is starting и закочи 2 саата стоеше и не мрдна,а пробав XP и излезе оној глуп плав екран и се рестартира.:nesvest:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ни мора да го препознава 7 зашто преку глава ми дојде од него,сега ќе пробам уште еднаш да направам repair зошто од друго ЦД дојде до Setup is starting и закочи 2 саата стоеше и не мрдна,а пробав XP и излезе оној глуп плав екран и се рестартира.:nesvest:
Епа ако не ти треба 7, зашто прашуваш дали може да се инсталира ДОПОЛНИТЕЛНО и ХР на друга партиција???

Форматирај си ја таа партиција кај што ти е 7 и стави таму ХР. :toe:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.116
Поени од реакции
1.700
Иам еден проблем, последниве 4-5 дена компјутеров сам си се рестартира ако пуштам на пример, некоја игра + WMP + мсн веднаш се рестартира или browser + која било друга програма.Иам ептен слаб PC, 2.8 GHz процесор,1 гига рам,256 мб ATI Radeon 9550, али до пред недела дена можев на пример ПЕС да ја играм со музика и мсн, а сега уопште неможам да ја играм, т.е ја пуштам, играм 3-4 минути и се рестаритра.Не верувам дека е некој вирус, на секое уклучување Spyware doctor прави скен.Решение, освен нов пц?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Иам еден проблем, последниве 4-5 дена компјутеров сам си се рестартира ако пуштам на пример, некоја игра + WMP + мсн веднаш се рестартира или browser + која било друга програма.Иам ептен слаб PC, 2.8 GHz процесор,1 гига рам,256 мб ATI Radeon 9550, али до пред недела дена можев на пример ПЕС да ја играм со музика и мсн, а сега уопште неможам да ја играм, т.е ја пуштам, играм 3-4 минути и се рестаритра.Не верувам дека е некој вирус, на секое уклучување Spyware doctor прави скен.Решение, освен нов пц?
Како се вика процесорот?

И провери да не ти прегрева нешто, види во куќиштето дали работат сите кулери.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
A disk read error occurred.
Значи ми кажува дека неможе да го прочита ЦД-то?
И зашто неможе што е работа?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
A disk read error occurred.
Значи ми кажува дека неможе да го прочита ЦД-то?
И зашто неможе што е работа?
Или цедето ти е сјебано/изгребано/лошо режано, или CD-ROM-от ти е при крај.

Најди си друго цеде.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Или цедето ти е сјебано/изгребано/лошо режано, или CD-ROM-от ти е при крај.

Најди си друго цеде.
Па само што го изрежав ново ЦД нема шанси да е изгребано.А ЦД-РОМ нема шанси да е при крај зошто други ЦД чита.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па само што го изрежав ново ЦД нема шанси да е изгребано.А ЦД-РОМ нема шанси да е при крај зошто други ЦД чита.
Ако де, изрежај пак, пробај на друга марка на цеде и со мала брзина.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ако де, изрежај пак, пробај на друга марка на цеде и со мала брзина.
Еве сега изрежав пак на друго ЦД(друга марка) и најмала брзина и сега ете го сака и пак ако застане на Setup is starting ќе биде сервис.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.116
Поени од реакции
1.700
Како се вика процесорот?

И провери да не ти прегрева нешто, види во куќиштето дали работат сите кулери.
Работат сите, само имаа малку прашина и ги исчистив пред малце.Еве го процесорот

EDIT: Додека го пишував постов 3 пати ми се рестартираше :mad:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Сега за да направам Repair ми пишува да го селектирам Оперативниот Систем и после има If your operating system isnt listed,click Load Drivers and then install drivers for your hard disks.И сега кога одам Load Drivers кај да ги најдам тие да ги инсталирам?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Работат сите, само имаа малку прашина и ги исчистив пред малце.Еве го процесорот

EDIT: Додека го пишував постов 3 пати ми се рестартираше :mad:

Само на игри ти се гаси? Значи плав екран не добиваш? Во тој случај не е софтверски проблем веројатно ниту хардверски во смисла да имаш лоши сектори или нешто друго туку ти прегрева како што ти кажаа погоре.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Знае ли некој што графички имаат компјутерите во школото? му ставив на мојот Windows XP па сега графичка неможам да најдам:haha:

Kajgana Shop

На врв Bottom