- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 593
- Поени од реакции
- 28
Со самото инстлирање на XP ќе направи формат,што значи неизбежно е тоа.
Можеш Windows XP да ставиш на друга партиција. Треба да имаш барем 5 GB слободен простор на другата партиција.Имам инсталирано Windows 7 и сега да инсталирам XP мора ли да ги бришам партициите за Windows 7 или може XP на друга партиција да се инсталира?
Само 2 партиции имам направено.
Не ни мора да го препознава 7 зашто преку глава ми дојде од него,сега ќе пробам уште еднаш да направам repair зошто од друго ЦД дојде до Setup is starting и закочи 2 саата стоеше и не мрдна,а пробав XP и излезе оној глуп плав екран и се рестартира.:nesvest:Можеш Windows XP да ставиш на друга партиција. Треба да имаш барем 5 GB слободен простор на другата партиција.
И после ќе треба да се заебаваш со програмчиња за BOOT фајлот за да ги препознава 7 и XP зашто вака само Windows XP ќе ти го препознава.
Епа ако не ти треба 7, зашто прашуваш дали може да се инсталира ДОПОЛНИТЕЛНО и ХР на друга партиција???Не ни мора да го препознава 7 зашто преку глава ми дојде од него,сега ќе пробам уште еднаш да направам repair зошто од друго ЦД дојде до Setup is starting и закочи 2 саата стоеше и не мрдна,а пробав XP и излезе оној глуп плав екран и се рестартира.:nesvest:
Како се вика процесорот?Иам еден проблем, последниве 4-5 дена компјутеров сам си се рестартира ако пуштам на пример, некоја игра + WMP + мсн веднаш се рестартира или browser + која било друга програма.Иам ептен слаб PC, 2.8 GHz процесор,1 гига рам,256 мб ATI Radeon 9550, али до пред недела дена можев на пример ПЕС да ја играм со музика и мсн, а сега уопште неможам да ја играм, т.е ја пуштам, играм 3-4 минути и се рестаритра.Не верувам дека е некој вирус, на секое уклучување Spyware doctor прави скен.Решение, освен нов пц?
Или цедето ти е сјебано/изгребано/лошо режано, или CD-ROM-от ти е при крај.A disk read error occurred.
Значи ми кажува дека неможе да го прочита ЦД-то?
И зашто неможе што е работа?
Па само што го изрежав ново ЦД нема шанси да е изгребано.А ЦД-РОМ нема шанси да е при крај зошто други ЦД чита.Или цедето ти е сјебано/изгребано/лошо режано, или CD-ROM-от ти е при крај.
Најди си друго цеде.
Ако де, изрежај пак, пробај на друга марка на цеде и со мала брзина.Па само што го изрежав ново ЦД нема шанси да е изгребано.А ЦД-РОМ нема шанси да е при крај зошто други ЦД чита.
Еве сега изрежав пак на друго ЦД(друга марка) и најмала брзина и сега ете го сака и пак ако застане на Setup is starting ќе биде сервис.Ако де, изрежај пак, пробај на друга марка на цеде и со мала брзина.
Работат сите, само имаа малку прашина и ги исчистив пред малце.Еве го процесоротКако се вика процесорот?
И провери да не ти прегрева нешто, види во куќиштето дали работат сите кулери.
Работат сите, само имаа малку прашина и ги исчистив пред малце.Еве го процесорот
EDIT: Додека го пишував постов 3 пати ми се рестартираше