Помош, софтверски проблеми и совети

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
@~Volleyman~
Ако имаш Nvidia графичка
Start > Control Panel > Nvidia Control Panel > Display > Rotate Display и тука стави го No rotation (landscape)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Кај другар на пц-то се појавува ова...

windows could not start because the folowing file is mising od corupt.

\Windows\system 32\config\system

You can attempt to repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM

Select "r" at the first screen to start repair.

што е фрката ???:toe:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Го знам ероров ми се има појавувано.
Стави го CD-то и стисни му repair.Со оваа опција автоматски ќе се впише избишаниот фајл без да правиш формат на Windows.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Кај другар на пц-то се појавува ова...

windows could not start because the folowing file is mising od corupt.

\Windows\system 32\config\system

You can attempt to repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM

Select "r" at the first screen to start repair.

што е фрката ???:toe:
е селект р за да поправи има некоја грешка.....стави цд то од XP и прави Repair

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Zdravo

Go instalirav hijackthis i go pustiv da skenira izbrisav tamu so mi imase skenirano i od koga go instalirav dolu kaj satov ne mi se pojavuvet antivirusot,skype i dr ikoncinja kako mozam da go vratam to?

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
^Пробај со System restore, врати го на последниот ресторе поинт што е пред да инсталираш hijackthis.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Го знам ероров ми се има појавувано.
Стави го CD-то и стисни му repair.Со оваа опција автоматски ќе се впише избишаниот фајл без да правиш формат на Windows.
али ако вирус е виновен за фркава ондак пак ке му се појави тоа со тек на време...

ти си знаеш друже...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Go instalirav hijackthis i go pustiv da skenira izbrisav tamu so mi imase skenirano i od koga go instalirav dolu kaj satov ne mi se pojavuvet antivirusot,skype i dr ikoncinja kako mozam da go vratam to?
Ехехе, шоубо си направил. Во самиот hijackthis убаво пишува не бриши ако не знаеш што правиш.

[post=2741479]System Restore[/post], на датум и час најблизок пред инцидентот.

али ако вирус е виновен за фркава ондак пак ке му се појави тоа со тек на време...

ти си знаеш друже...
Ако воопшто вирус е причината за тоа и вирусот оставил autorun.inf на другите партиции и ако пред преинсталација тие autorun-ови не се избришат од Recovery Console, постои можност вирусот пак да се активира. Во друг случај не.

Инаку за тој проблемот погоре (со \Windows\system 32\config\system) подобро е наново инсталација, а не поправка. Поправка можи да се направи колку да се стартува windows за да се преместат важни работи од C на друга партиција. А после преинсталација, затоа што после поправка половината програми нема да работат, а и ако ило вирус нема да се исчисти. Ако е вирус ќе мора наново инсталација, и како што реков погоре да се провери од autorun.inf во Recovery Console.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Со system restore.Врати го еден ден назад или ако немаш направено Restore Point врати го на последниот автоматски направен Restore Piont.

ти си знаеш друже...
Како и да е ништо не губи ако направи Repair.Доколку е вирус нека скенира и ако неможе антивирусит да го избише тогаш нека ја види локацијата и нека иде сам да го избише.

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Проблем со пишување (тастатурата?)

Ok znaci luge ima nekoj mnogu glupav problem so tastaturava i pisuvanjeto ..celo vreme vo pisuvanje mi se mesaat bukvite .. vo igri ednostavno ne raboti ili zabusava tastaturava, celosno gi menja bukvite nekoj kasnat nekoj ne se ni pojavuvaat shift i enter dugminjata de ne reagiraat de se odnesuvaat kako zaglaveni .. prvin mislev deka mi treba nova tastatura .. ama i so novata istiot problem .. denes duri i go formatirav kompjuterov .. ama pak niso ni so noviot windows 7 ...

kongifuracijata mi e :

ASUs p5qpro maticna
ati hd4870 na 1gb ..
320 hd na hitaichi ili kako i da bese ..
i nekoj core2quad ..

dali e nekoj poznat problem za nekoj hardverski del ili sto e rabotava veke se probav niso ne pomaga a ne sakam da go nosam na servis i da go zaboravam kompjuterov ...

pomagajte!

[Мод: Користи ја темата за помош]

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ok znaci luge ima nekoj mnogu glupav problem so tastaturava i pisuvanjeto ..celo vreme vo pisuvanje mi se mesaat bukvite .. vo igri ednostavno ne raboti ili zabusava tastaturava, celosno gi menja bukvite nekoj kasnat nekoj ne se ni pojavuvaat shift i enter dugminjata de ne reagiraat de se odnesuvaat kako zaglaveni .. prvin mislev deka mi treba nova tastatura .. ama i so novata istiot problem .. denes duri i go formatirav kompjuterov .. ama pak niso ni so noviot windows 7 ...

kongifuracijata mi e :

ASUs p5qpro maticna
ati hd4870 na 1gb ..
320 hd na hitaichi ili kako i da bese ..
i nekoj core2quad ..

dali e nekoj poznat problem za nekoj hardverski del ili sto e rabotava veke se probav niso ne pomaga a ne sakam da go nosam na servis i da go zaboravam kompjuterov ...

pomagajte!
купи си нова тастатура:)
и јас имав таков проблем :XD: до тастатурата е..ако играш многу игри и лупаш така се случува:hihi:

пс:да спои модератор со другата тема за прашања:)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Na site e isto zemav nova jabe pari dadov.

plus smiren covek sum ne lupam :s
a вирувче да не имаш некое? онака по грешка? ако не, пробај да ја уклучиш тастатурата на друг слот (ако е на PS2 стај го на USB со адаптер, или ако е на усб стај го на друго USB или со адаптер на PS2)

Kajgana Shop

На врв Bottom