Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Десен клик на фолдерот со играта и Add to archive:

02-add-to-archive.jpg

Сега во долен лев агол имаш Split to volumes/bytes:

split.jpg

Штом сакаш на 2 ДВД-а пиши таму:

3584 Mb (7 гига поделени на два дела!):smir:

Не треба да пишеш 3584 или како и да туку одбери од стрелката само дека сакаш да ти подели на ДВД цд.Тоа само знае колку да го направи и ке ти ги подели на 2 WinRar фајлови после само режај ке си ги одпакуваш на компјутер и снимај.

Можам ли некако да ги најдам драјверите за мојот пц. (Ова го мислам некаде да ми пишува кои драјвери се инсталирани а не My Computer/C/Windows/Sistem32/Drivers..) Ме интересира кои верзии се ставени на графичката, плочата... и ако сакам да го форматирам пц-то дали некако можат да се задржат тие драјвери, за следниот пат да не треба пак да ги снимам од интернет?

Имам проблем, незнам зошто никако неможам google да го ставам на homepage. Во my computer па потоа во контрол панел и во internet options покажува дека наместено ми е google да ми биде homepage ама повторно ми се отвара некоја друга страна.

2h5tq44.jpg

Еве како што гледате се е како што треба овде, наместено за google да биде, а всушност се отвара друга страна.
Се обидував неколку пати и со бришење - unistall на операта па потоа пак ја инсталирав меѓутоа повторно исиот проблем.

Незнам стварно што е проблем, нека каже некој ако има некакво познавање во врска со ова. Фала поздрав.

Имам проблем, незнам зошто никако неможам google да го ставам на homepage. Во my computer па потоа во контрол панел и во internet options покажува дека наместено ми е google да ми биде homepage ама повторно ми се отвара некоја друга страна.

2h5tq44.jpg

Еве како што гледате се е како што треба овде, наместено за google да биде, а всушност се отвара друга страна.
Се обидував неколку пати и со бришење - unistall на операта па потоа пак ја инсталирав меѓутоа повторно исиот проблем.

Незнам стварно што е проблем, нека каже некој ако има некакво познавање во врска со ова. Фала поздрав.

Ова ти што го правиш е за Internet Explorer!
За операта, оди во Preferences или каде и да беше, треба да се снајдеш.

Можам ли некако да ги најдам драјверите за мојот пц. (Ова го мислам некаде да ми пишува кои драјвери се инсталирани а не My Computer/C/Windows/Sistem32/Drivers..) Ме интересира кои верзии се ставени на графичката, плочата... и ако сакам да го форматирам пц-то дали некако можат да се задржат тие драјвери, за следниот пат да не треба пак да ги снимам од интернет?

Не можеш да ги задржиш истите. А за да видиш кои верзии се симни си Everest.

На Операта :

Tools - Preferences - Home page>...

инсталирав zone alarm pro, ама сега првата страна ми е на француски, и неможам да се снајдам, а другите страни ми се на англиски, па како може да сменам јазик на програмата? (значи инсталирана е програмата, ама кога ке се пушти на француски нешто ми пишува)

Не можеш да ги задржиш истите. А за да видиш кои верзии се симни си Everest.

Можеш да си ги задржиш сегашните драјвери, со помош на Driver Grabber, многу мало и ептен едноставно програмче, само праиш екстракт кај сакаш, даваш двоклик и чекаш да ти ги подреди драјверите во фолдери на десктопот по име и по категорија.

Пробав да направам плејлиста преку Winamp, ја зачував, арно ама откога ќе ја пуштам песните не се пуштаат туку се вртат од прва до последна како да траат по 1 секунда. Чаре?

Пробав да направам плејлиста преку Winamp, ја зачував, арно ама откога ќе ја пуштам песните не се пуштаат туку се вртат од прва до последна како да траат по 1 секунда. Чаре?

Да не си ги преместил песните одкога ја направи листата? Или да си им сменил име или било што?

Одкога ќе направиш листа, ништо не треба да менуваш на песните што се во листата.

Да не си ги преместил песните одкога ја направи листата? Или да си им сменил име или било што?

Одкога ќе направиш листа, ништо не треба да менуваш на песните што се во листата.
Јок. Песните си се истите.

Windows7 v6800 ... se resetira automatski na sekoi 30-40-50-1saat vreme i me pizdi epten :@:@

Dali e do verzijata ili ?
:drk::drk:

Build 6800???

Од кај го откопа ова? Којзнае што си симнал... И како мислиш “се ресетира“ ?

Момци има ли некој искуство со овој Windows XP Black Twisted Rebirth Edition
Windows%20XP%20TRE.jpg

Ајде ве молам некој коментар да не го симнувам бадијала ако не вреди..

Како може да направам да не ми стигаат овие спам пораки на меил?? Дневно ми стигаат по 10 просечно. Отворив еднаш видов дека сеглупости, веројатно вируси и веќе не отварам само бришам, ама многу се иритирачки!!! Погледнете:

untitledbib.bmp

Едит: Со исклучок на онаа од inter.it за која знам дека не е спам:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom