- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Jok , ne pomaga ni ova .... pak mi se resetira Pc-vo na odredeno vreme -.- -.-
Start - Run - Msconfig - Startup и таму види ислкучи процеси што не ти се важни или оди Desellect All па потоа штиклирај само антивирусот!
Тоа што ти го кажаа, не требаше да ти го поправи проблемот, туку пред да ти се рестартира да ти се појави син екран (BSOD) и да ни пишеш тука што ти пишува таму.Jok , ne pomaga ni ova .... pak mi se resetira Pc-vo na odredeno vreme -.- -.-
И нека види дали е жежок компјутерот кога се рестартира сам, можеби е поради голема температура на процесорот. Нека проба да усиса внатре прашината, или да земе нов кулер. Најдобро да го однесе на сервис и да им каже дека сам се рестартира, они ќе го напраат..Тоа што ти го кажаа, не требаше да ти го поправи проблемот, туку пред да ти се рестартира да ти се појави син екран (BSOD) и да ни пишеш тука што ти пишува таму.
И кога се рестартира, зашто, и од кога ти прави вака? Ти се рестартира кога правиш нешто специфично, или и да го оставиш само на десктоп да стои, пак ќе се рестартира?
Нека скенира со некој добар антивирус и антитројан прво, ако и тоа не помогне пробај:
start - run и нека пише regedit
После влези во HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer
И нека види дали има "NoFolderOptions" од десно. Ако има дабл клик на него и стај вредност '0' и рестартирај го компјутерот.
И нека провери дали е логиран како Админ :helou:
Mi treba pomos!! Installirav nov windows ama nema makedosnak podrska a nemoze ni da se namesti znaci ne postoi vo samiot windows ja nema. Ako znaete nekak nekoj program so bilo da se vmetne vo windowsot!!!
а како другар ти го користи со или без мак подршка...ако има кај него тогаш мора да има и кај тебе или да се намести..не се заебавај со глупи windows-и^Abe drugar go koristo podolgo vreme od nego go zemav mn e dobar ama nema makedonska podrska mene toa mi e:S
Не шири дезинформации. Ништо штетно нема ако од-штиклираш се. Антивирусот и системските процеси сами ќе се стават во start up. Јас на овој начин тргнав spyware.NOT! Знаеш ли колку други процеси има што се важни за компјутерот освен антивирусот? "Системски" процеси? Ако она го направи ова што и го кажа и се' сјеба цел компјутер. Не пишувај и не пробувај да помогнеш, кога не се разбираш.
Системските процеси немаат врска со стартап. Старт-ап се само програми што стартуваат заедно со упалување на компјутерот. Ништо не спомнав јас за старт-ап. Јас кажав дека не смее да ги исклучи сите "Services" (Погледни у msconfig, има 2 таба, сервисес и стартап)Не шири дезинформации. Ништо штетно нема ако од-штиклираш се. Антивирусот и системските процеси сами ќе се стават во start up. Јас на овој начин тргнав spyware.
Сата драјвери ти требаат или во BIOS да ја исклучиш сата подршката и тогаш ке можеш да си инсталираш XPimam vista sakam xp ne mozam da napravam format pomos od nekoj so znae so treba da napravam
System RestoreМомци едно прашање...кога правам систем ресторе можам некако да ги повратам тие фајлови што ми биле пред да го направам ресторот,на пример слики клипови,програмчиња и такви работи ???