Помош, софтверски проблеми и совети

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Windows7 avtomatski mi se resetira .... WTF is the problem :S
Можни проблеми са ти висока температура, несоодветни драјвери, а и за секој случај исклучи автоматски рестарт - десен клик на my computer > properties > advanced system settings > startup and recovery и одштиклирај
automatically restart.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Абе што чепкате таму. И после имам ваков проблем таков проблем.
Тоа Automatically Restart од Startup and Recovery нема ништо да поправи. Тоа е за кога ќе се појави син екран, дали по неколку секунди сам да се рестартира, или да чека корисникот да го рестартира комјутерот.

Рестартирање среде работа најверојатно значи прегревање.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Абе што чепкате таму. И после имам ваков проблем таков проблем.
Тоа Automatically Restart од Startup and Recovery нема ништо да поправи. Тоа е за кога ќе се појави син екран, дали по неколку секунди сам да се рестартира, или да чека корисникот да го рестартира комјутерот.

Рестартирање среде работа најверојатно значи прегревање.
Да.. имав погрешно мислење за автроматскиот рестарт, мислев дека тоа е за рестартирање при најмали грешки :kesa:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да подобро би било да се исклучи при постојано добивање на плав екран bsod се со цел да може да се запише грешката иако и за ова постојат програми кои самите ги пронаоѓаат dump фајловите и ги прикажуваат грешките.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Помош..
Како да вметнам превод на филм и после да го изрежам на ЦД. ?
Ппробав на 300 начини али филмот се изрежува али без превод .
Thanks

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Mи се појавува ова на секое уклучување н компјутерот.
Знае некој шо е и шо треба да праам?

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Помош..
Како да вметнам превод на филм и после да го изрежам на ЦД. ?
Ппробав на 300 начини али филмот се изрежува али без превод .
Thanks
Доколку форматот на филмот ти е div-x, тогаш погрижи се името на филмот и на преводот да се исти и да се наоѓаат во ист фолдер, и така да ги изрежеш на цд/двд.
Доколку сакаш да ги изрежеш во двд формат, тогаш ти го препорачувам програмот ConvertXtoDVD.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Дечки кога уклучувам програмата Alcohol 120%, и правам виртуал драјв и ставам image, и после кога одам во My computer, ми излегува виртуал драјвот, но ми покажува дека е празен . Решение некој ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Ok сега ми е јасно веке и прочитав на нет за него...

А коа ке го симнам Windows 7 RTM Final Build 7600 може ли да го налепам на овој да го репарирам или да форматирам перцепција повторно?
Start - Run - Msconfig - Startup и таму види ислкучи процеси што не ти се важни или оди Desellect All па потоа штиклирај само антивирусот!

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Другари скоро секогаш кога ке се конектирам на нет, омна ми откуцува од 20 до 40мб
- Погледнав Windows-от дали се абдејтува, нее од кај него исклучен ми е скроз.
- Некоја Java-апликација да не се абдејтува нее ни тоа.

А Користам Нортон 2010.

Ве молам одговор.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки кога уклучувам програмата Alcohol 120%, и правам виртуал драјв и ставам image, и после кога одам во My computer, ми излегува виртуал драјвот, но ми покажува дека е празен . Решение некој ?
Избриши го, и земи инсталирај си PowerISO, многу е полесен, поедноставен а и многу подобар.

Другари скоро секогаш кога ке се конектирам на нет, омна ми откуцува од 20 до 40мб
- Погледнав Windows-от дали се абдејтува, нее од кај него исклучен ми е скроз.
- Некоја Java-апликација да не се абдејтува нее ни тоа.

А Користам Нортон 2010.

Ве молам одговор.
Како тоа “ти откуцува 20-40 МВ?“

Пообјасни го делов. Провери колку трансфер правиш, со програмот NetLimiter.

И уште нешто, што ќе ти е баш Нортон??? Стај си NOD32.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

1. Оди Start > Run > пиши "regedit" > стисни Ентер > стисни Edit->Find > пиши "C:\windows\config\csrss.exe" во празното место и стисни ентер. Ако најде нешто(Entry) , избриши го. Ако ова не помогне, читај под 2.

2. Спушти Spybot - Search & Destroy. Апдејтирај го, и кога ќе завршиш стисни "Check for problems". Кога ќе заврши скенот, избриши ги сите што ќе се појават (Стисни "fix selected problems" или така нешо). Ако и ова не ти помогне, читај под 3.

3. Спушти CCleaner, уклучи го. Ќе го стиснеш "Cleaner" табот, и доле во ќошот ке стиснеш "Run Cleaner". Кога ќе заврши, иди во вториот таб: "Registry". Стисни "Scan for issues", се наоѓа доле. Коа ќе заврши, стисни "Fix selected issues" во долниот десен ќош.

Kajgana Shop

На врв Bottom