Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Симнав инсталирав и повторно истиот проблем, се појавува истото

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

Стварно незнам што е проблемот, еве веќе неколку пати се обидував, го бришев па повторно го инсталирав флеш плеерот меѓутоа повторно истиот проблем.
Ако користиш Firefox, да не случајно го имаш инсталирано додатокот noscript, ako е така тогаш доле десно во прозорот имаш опции.....во нив дозволи ги скриптите за таа страница.

Второ ....во Firefox-сот....за мак верзија(исто важи и за анг. верзија)..
алатки-опции-во табот содржина штиклирај ги...Овозможи Javascript и .....овозможи Java.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Симнав инсталирав и повторно истиот проблем, се појавува истото

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

Стварно незнам што е проблемот, еве веќе неколку пати се обидував, го бришев па повторно го инсталирав флеш плеерот меѓутоа повторно истиот проблем.
А проба ли првин да вклучиш JavaScript?? Ако не си тогаш оди options >> content>> enable JavaScript..

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
ај и за мене помош.. по 2-3 часа работа кога укл. task manager има над 40 пати вкл. iexplore.exe кажете како да го тргнам тоа сра*е од тука... скенирам сега со авг па ке видам..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ај и за мене помош.. по 2-3 часа работа кога укл. task manager има над 40 пати вкл. iexplore.exe кажете како да го тргнам тоа сра*е од тука... скенирам сега со авг па ке видам..
Ако не го користиш IE, избриши го од Control Panel - Add/Remove Programs - Add/Remove Windows Components

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
nemozam da se snajdam tuka a i porano go imam naogjano toa...inace na vista raboti kako sto treba na XP na nieden ne raboti..go imav noseno na servis kje go stavat XP i raboti...ali ne kazuvaat sto e problemot

Nemozam da se snajdam tuka a i porano go imam naogjano toa...inace na vista raboti kako sto treba na XP na nieden ne raboti..go imav noseno na servis kje go stavat XP i raboti...ali ne kazuvaat sto e problemot----------- vo vrska so isklucuvanjeto na komp go imam napisano na 82 strana

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
nemozam da se snajdam tuka a i porano go imam naogjano toa...inace na vista raboti kako sto treba na XP na nieden ne raboti..go imav noseno na servis kje go stavat XP i raboti...ali ne kazuvaat sto e problemot
А и ти не кажуваш што е проблемот на XP не работи на Vista работи се што работи на Vista работи и на XP а што е тоа не кажа

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Nemozam da se snajdam tuka a i porano go imam naogjano toa...inace na vista raboti kako sto treba na XP na nieden ne raboti..go imav noseno na servis kje go stavat XP i raboti...ali ne kazuvaat sto e problemot

Nemozam da se snajdam tuka a i porano go imam naogjano toa...inace na vista raboti kako sto treba na XP na nieden ne raboti..go imav noseno na servis kje go stavat XP i raboti...ali ne kazuvaat sto e problemot----------- vo vrska so isklucuvanjeto na komp go imam napisano na 82 strana
А и ти не кажуваш што е проблемот на XP не работи на Vista работи се што работи на Vista работи и на XP а што е тоа не кажа

Its now safe to turn off your computer koga go isklucuvam komp
mi se javuva taa poraka i nemam opcija da go isklucam osven od kopceto na kukjisteto

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Ке мозе некој да ми казе засто немам звук на компјутерот... сменив виндоус и сеа коа ке отидам волуме цонтрол ми писува да идам таму control panel - printers an other add hardware ??? ФАЛА

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Ке мозе некој да ми казе засто немам звук на компјутерот... сменив виндоус и сеа коа ке отидам волуме цонтрол ми писува да идам таму control panel - printers an other add hardware ??? ФАЛА

valjda nemas instalirano drajveri za zvucnata karticka.pozz

I

InF3cTeD

Гостин
ај види драјверите за звучната...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Nemozam da se snajdam tuka a i porano go imam naogjano toa...inace na vista raboti kako sto treba na XP na nieden ne raboti..go imav noseno na servis kje go stavat XP i raboti...ali ne kazuvaat sto e problemot

Its now safe to turn off your computer koga go isklucuvam komp
mi se javuva taa poraka i nemam opcija da go isklucam osven od kopceto na kukjisteto
Start-control panel- power options-......
и..... понатаму лесно ќе се снајдеш:vozbud: го има во еден од табовите решението за твојот проблем......ај сега се да не служиме на тацна!

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Start-control panel- power options-......
и..... понатаму лесно ќе се снајдеш:vozbud: го има во еден од табовите решението за твојот проблем......ај сега се да не служиме на тацна!

nemozam da se snajdam....problemot go imam edna godina mosh...aj daj msn ako sakash plsss:nesum:ili eve ti msn siki_rap@hotmail.com ako sakash adni me da mi pokazesh zasto nz sto da pravam vekje :S

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
А проба ли првин да вклучиш JavaScript?? Ако не си тогаш оди options >> content>> enable JavaScript..
Друже може ли малку подобро да ми го објасниш овој процес,како да вклучам јава скрипт? Ај ако можеш објасними малку подобро пошто јас немам некое големо разбирање со компјутериве. Фала однапред ПОЗДРАВ.

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Ај ако мозе некој да даде линк да симнам драјвери за звучна за голиат хд од анхоч мислам дека треба дррајвер за реалтек хајг дефинишн или така нешо ... фала однапред:smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Ке ми каже ли некој дали Spyware Doctor е добар антивирус, да наваге вируси, и дали има и тоа за да имаш над 1-2GB Рам за да не ти коче компјутерот.:)
Чекам точни резултати:):Намигнува:

Kajgana Shop

На врв Bottom