Помош, софтверски проблеми и совети

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ај некој помош не знам што е фрката...слушам музика и песната почнува да кочи малку,ке се опраи па пак истото,почнува да крчи,сецка...:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај некој помош не знам што е фрката...слушам музика и песната почнува да кочи малку,ке се опраи па пак истото,почнува да крчи,сецка...:toe:
Pusti druga pesna, drug pleer.... poobjasni malku :toe:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Pusti druga pesna, drug pleer.... poobjasni malku :toe:
Исто е на секоја песна и со секој плеер пробав брат,на почетокот Ок е песната и ке почне наеднаш да сецка и кочи па пак е Ок,па пак истото,сецка и кочи...:nesvest:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Исто е на секоја песна и со секој плеер пробав брат,на почетокот Ок е песната и ке почне наеднаш да сецка и кочи па пак е Ок,па пак истото,сецка и кочи...:nesvest:
Види колку активни процеси имаш, ако имаш малку рам, а имаш мн активни процеси може тоа ти прави проблем..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Od koga pocnalo vaka da ti pravi? Sto si napravil pred da pocne da te zeza?

Probaj izbrisi gi drajverite za zvucnata, pa najdi gi najnovite za nea i instaliraj gi.

Член од
21 април 2008
Мислења
181
Поени од реакции
4
Ај ако може некој да ми помогне со мојот проблем. Кога пуштам еден филм на компјутерот со која и да било програма (бс плеер, Медиа Плеер) нема слика. Цел екран стане зелен а звук има. Го уклучив филмот на друг компјутер и немаше проблеми. Пробав да го реинсталирам БС плеер ама па истиот проблем се покажува

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
znaci mi se slucuva nesto na vista, kako da brisev ili menev nekoj font, i sega go nemam onoj default font sto e , site fontovi se smeneti, i na facebook e drug font, na wikipedia.. i opsto po menijata na kompjuterot fontot e smenet. Probav na mnogu mozni nacini da go vratam default ama nejke.. menev od control panel na default font, od tamu kade sto biras koj font kakov da e, pak nisto.. mozno li e da e virus ili slicno, ili ako ima nekoj nekako sovet neka kaze. fala

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
znaci mi se slucuva nesto na vista, kako da brisev ili menev nekoj font, i sega go nemam onoj default font sto e , site fontovi se smeneti, i na facebook e drug font, na wikipedia.. i opsto po menijata na kompjuterot fontot e smenet. Probav na mnogu mozni nacini da go vratam default ama nejke.. menev od control panel na default font, od tamu kade sto biras koj font kakov da e, pak nisto.. mozno li e da e virus ili slicno, ili ako ima nekoj nekako sovet neka kaze. fala
Meнуваше во Regional Settings?

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
problem so isklucuvanjeto na kompjuterot!

Imam eden problem od mnogu odamna.Imam probano se do sega ama neznam vo sto e problemot.Stund By ikonata vo start menito mi e zatemneta.Koga go isklucuvam kompjuterot mi pisuva Its now safe to turn off your computer!i nemam nikakva opcija da go isklucam,edinstveto moram od kopceto na kukisteto.help!:nesum:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Имам проблем со гледање клипови на нет, значи влегувам на пример на јутуб и кликам на клип за да го отворам и ми се појавува следново

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

Кликнав на линкот од каде што треба да се симне последната верзија на флеш плеер, го симнав флеш плеерот го инсталирав и потоа повторно истиот проблем. Пробував неколку пати но цело време ми се појавува истиот проблем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Imam eden problem od mnogu odamna.Imam probano se do sega ama neznam vo sto e problemot.Stund By ikonata vo start menito mi e zatemneta.Koga go isklucuvam kompjuterot mi pisuva Its now safe to turn off your computer!i nemam nikakva opcija da go isklucam,edinstveto moram od kopceto na kukisteto.help!:nesum:
Види тука.

Имам проблем со гледање клипови на нет, значи влегувам на пример на јутуб и кликам на клип за да го отворам и ми се појавува следново

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.

Кликнав на линкот од каде што треба да се симне последната верзија на флеш плеер, го симнав флеш плеерот го инсталирав и потоа повторно истиот проблем. Пробував неколку пати но цело време ми се појавува истиот проблем.
Избриши го Flash Player-от што го имаш, па после симни го овој.
Одкога ќе го симнеш, исклучи го Browser-от што го имаш уклучено (Firefox) и дури после инсталирај го Flash Player-от.

Ако пак не бива, дај скриншот од Youtube.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Види тука.

Избриши го Flash Player-от што го имаш, па после симни го овој.
Одкога ќе го симнеш, исклучи го Browser-от што го имаш уклучено (Firefox) и дури после инсталирај го Flash Player-от.

Ако пак не бива, дај скриншот од Youtube.
Симнав инсталирав и повторно истиот проблем, се појавува истото

Стварно незнам што е проблемот, еве веќе неколку пати се обидував, го бришев па повторно го инсталирав флеш плеерот меѓутоа повторно истиот проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom