Помош, софтверски проблеми и совети

M

Mr.InF3ction

Гостин
А без формат нешто може да се направи?
најдобро е формат..глеам немаш еден проблем...и да поправиш нема да работи како што треба...
затоа прво снимај у цд или копирај у USB сите тие податоци што ти требат од Ц (my documents,Desktop ) и форматирај

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ај кој ке може да ме оправе!!!
Инсталира ја пред некое време Виртуал Тенис 2009, и почна нешто да ми се уклучува Мај Компјутер на сред игра, а сега почна и без играта сам да се уклучува!

ЧАРЕ нешто!:toe::smir:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Инсталирав скин на ХП за виндовс 7 ама не можам сега да се вклучам на мсн. Ми вели дека има понова верзија и морам да ја симнам. До сега користев 8.1. Сега симнувам најновиот месенџер од 2-3 места ама секогаш ми се јавува ова:

чаре?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Инсталирав скин на ХП за виндовс 7 ама не можам сега да се вклучам на мсн. Ми вели дека има понова верзија и морам да ја симнам. До сега користев 8.1. Сега симнувам најновиот месенџер од 2-3 места ама секогаш ми се јавува ова:

чаре?
Самата порака ти кажува кај ти е проблемот.......
инсталирај понов windows installer....оди на www.microsoft.com.....

п.с. не си го заебувајте виндовсот со разно разно трансформациони пакети!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ај кој ке може да ме оправе!!!
Инсталира ја пред некое време Виртуал Тенис 2009, и почна нешто да ми се уклучува Мај Компјутер на сред игра, а сега почна и без играта сам да се уклучува!

ЧАРЕ нешто!:toe::smir:
Прво кажи ми дали кога играш и кога се отвара My Comuter, играта цела се исклучува, или пак само се минимизира. Види во лентата долу дали е се минимизирано.
Ако е така (веројантно е, затоа што велиш се пуштал и кога не играш), или имаш некој вирус. Можи да е вирус зафрканција, а можи да и некој посериозен. Или пак на тастатурата имаш копче My Computer кое расипано па самото се притиска одвреме навреме.

Ако имаш антивирус, надогради (апдејт) и скенирај. Исто така провери го копчето My Comuter на тастатурата (ако го имаш). Притисни и види како реагира.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Прво кажи ми дали кога играш и кога се отвара My Comuter, играта цела се исклучува, или пак само се минимизира. Види во лентата долу дали е се минимизирано.
Ако е така (веројантно е, затоа што велиш се пуштал и кога не играш), или имаш некој вирус. Можи да е вирус зафрканција, а можи да и некој посериозен. Или пак на тастатурата имаш копче My Computer кое расипано па самото се притиска одвреме навреме.

Ако имаш антивирус, надогради (апдејт) и скенирај. Исто така провери го копчето My Comuter на тастатурата (ако го имаш). Притисни и види како реагира.

Тенк ју вери мач!!!:smir::smir::smir:
На кој да му текне!:salut::uvo:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Самата порака ти кажува кај ти е проблемот.......
инсталирај понов windows installer....оди на www.microsoft.com.....

п.с. не си го заебувајте виндовсот со разно разно трансформациони пакети!
:yeahthat::yeahthat::yeahthat::yeahthat::yeahthat::yeahthat:

Го решив проблемот со нов Виндовс Инсталер:smir::smir::smir::smir::smir:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Imam eden problem imam laptop toshiba satelit l300 se bese vo red koga denes go uklucuvam neke da se ukluci i koga ke se ukluci spor e kako zelka i ke zakoci.Probav da go preinstalirm da mu stavam xp win posto imam vista sakam da smenam,se ke se ukluci cdto ke go zavrsi procesto i taman da se instalira puka plav ekran i pisuva da go proveram c da ne ima virusi ili nekoe drugo ostetuvanje.POMOS kako dago sredam da si raboti normalno.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Imam eden problem imam laptop toshiba satelit l300 se bese vo red koga denes go uklucuvam neke da se ukluci i koga ke se ukluci spor e kako zelka i ke zakoci.Probav da go preinstalirm da mu stavam xp win posto imam vista sakam da smenam,se ke se ukluci cdto ke go zavrsi procesto i taman da se instalira puka plav ekran i pisuva da go proveram c da ne ima virusi ili nekoe drugo ostetuvanje.POMOS kako dago sredam da si raboti normalno.
Можно е да имаш вируси најверојатно како што и сам велиш. Влези во safe mode и скенирај ако имаш антивирусна програма.
Или искористи system restore да го вратиш оперативниот систем временски назад, последна опција ти е формат на партицијата на сегашниот оперативен и со тоа свежа инсталација. И за bsod пиши ја грешката тука да знаеме што точно се работи.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Може да е и следното....но и не мора....

Aj пробај пак да му ставиш Виста...најверојатно се ќе ти биде во ред....
..имено имаше една серија на Тошиба лаптопи подесени само за виста...тоа беше мучка на микрософт ради ширењето на виста.....

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Интернет конекцијата ми паѓа цело време(според мене резултат на многу вируси во компјутерот).Ми треба некоја програма за да го исчистам од вируси..ја користев Есет онлајн сканер но бидејќи бара интернет подршка не можам со неа.Фала однапред.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Интернет конекцијата ми паѓа цело време(според мене резултат на многу вируси во компјутерот).Ми треба некоја програма за да го исчистам од вируси..ја користев Есет онлајн сканер но бидејќи бара интернет подршка не можам со неа.Фала однапред.
Spyware Doctor друже,најдобар за чистење такви работи :)

http://www.pctools.com/spyware-doctor/download/

S

StormRage

Гостин
ААе народе има некој овде можда исти проблем... Месенџеров ја дупи бара апдејт а ја не можам... пробав друг месенџер да стам ми бара СП3 а то го неам ни на цд а не планирам да го спуштам... дајте кажвете чаре аман :)

Kajgana Shop

На врв Bottom