Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
CD key за Power DVD верзија 7.0-2414..Ако може..

Go snimiv Windows 7 RTM 7600 kako so mi rekoja nekolku strani nazad.. Se e ok, prvo se iznenadiv od brzata instalacija... ama sea se javi drug problem, nemozam da go aktiviram, probav so aktivatorite ama pak ne se aktivira.. ednas mi se pojavi i greska pri restartot mi pisuvase da se krene sistemot na Win 7 ili Win 7 without activation... ako odam samo na Win 7 i se restartira sistemot, ne se uklucuva, a ako odam Win 7 without activation si se uklucuva normalno, ama ne e aktiviran...

Go snimiv Windows 7 RTM 7600 kako so mi rekoja nekolku strani nazad.. Se e ok, prvo se iznenadiv od brzata instalacija... ama sea se javi drug problem, nemozam da go aktiviram, probav so aktivatorite ama pak ne se aktivira.. ednas mi se pojavi i greska pri restartot mi pisuvase da se krene sistemot na Win 7 ili Win 7 without activation... ako odam samo na Win 7 i se restartira sistemot, ne se uklucuva, a ako odam Win 7 without activation si se uklucuva normalno, ama ne e aktiviran...

Побарај на интернет негде да симнеш 7Loader.

Windows 7 Loader 1.5 барај само тој го активира Kako ОЕМ, има и понов за сите верзии ама па тој е посложен тешко дека ке се снајдеш на тој

Aj nekoj pomos ako znae...
Deneska formatirav Pc so 160 GB HDD.
Pred formatiranje imase 3 particii,ama posto gi izbrisav ostana 1 so size 160gb.
Windowsot se instalirase na taa particija,instalirav i programi i sl.
Dali nekoj znae kako moze da ja podelam taa particija (da dobijam vkupno 2 particii -C i D drive )bez da nasteti na windowsot i programite sto se instalirani vo nea?! (i novata particija da bide prazna)?! :nesum:

Pred formatiranje imase 3 particii,ama posto gi izbrisav ostana 1 so size 160gb.
Dali nekoj znae kako moze da ja podelam taa particija (da dobijam vkupno 2 particii -C i D drive )bez da nasteti na windowsot i programite sto se instalirani vo nea?! (i novata particija da bide prazna)?! :nesum:

Инталирај си Partition Magic, и преку тоа чепкај.

Ако си на Windows Vista/7 не ти треба програм може преку Vista да креираш партиција Клик

Избриши си го потписот некој стварно ке го направи тоа еве ја за малце ке се заебев :vozbud: не озбилно некој стварно може ке наседне :toe:

И еден совет пази со партициите ако зезнеш нешто ќе ти отидат податоците ако не си сигурен викни некој што се разбира повеќе или информирај се додатно.

Imam eden problem so drajverite za zvucnata .

eve go modelot .
2ivjqpw.png

Nemozam da najdam drajver na netov za toj model, najdov nekoj univerzalen se oprai ama po eden restart se gubi zvukot . Mislam pisuva deka raboti 100% ali nema nikakov zvuk . I pak go preinstaliruvam, povtorno raboti, no ete ... toa e problemot so po eden restart ne raboti voopsto :S Aj ako moze pomos, blagodaram mnogu.

Imam eden problem so drajverite za zvucnata .

eve go modelot .
2ivjqpw.png

Nemozam da najdam drajver na netov za toj model, najdov nekoj univerzalen se oprai ama po eden restart se gubi zvukot . Mislam pisuva deka raboti 100% ali nema nikakov zvuk . I pak go preinstaliruvam, povtorno raboti, no ete ... toa e problemot so po eden restart ne raboti voopsto :S Aj ako moze pomos, blagodaram mnogu.

Оди тука, оди доле на табот Download, одбери си оперативен систем и симни си ги драјверите што ти требаат.

Ај нека помогне некој со фонтов.

Буквите како да добија чуден болд и многу "почкарт" се сега.
Еве видете, поготово кај процентите.

fontbzr.jpg

Решение?
Се случи откога го поврзав компјутерот на ТВ преку S-video, ама и порано сум го правел тоа и било ок.

Ај нека помогне некој со фонтов.

Буквите како да добија чуден болд и многу "почкарт" се сега.
Еве видете, поготово кај процентите.

Решение?
Се случи откога го поврзав компјутерот на ТВ преку S-video, ама и порано сум го правел тоа и било ок.
И јас повремено (се јавува па се губи) го имам овој проблем но само кај uTorrent...стварно чудна појава!

И јас повремено (се јавува па се губи) го имам овој проблем но само кај uTorrent...стварно чудна појава!

Па и не ми е баш само кај уТорент, некои други фонтови (како некој кога е цитиран на кајгана) ми се претенки и малку прекршени се - од што се тенки.

Ај баш да видиме кога ќе се изгуби... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom